RAYA 2012


Assalamualaikum... and SELAMAT HARI RAYA.. masih belum terlambat kan nk ucap selamat hari raya pada pembaca blog ni.. eh ada ke nk baca blog yg hidup segan mati tak mau ni.. ehehehe..

Raya tahun ni kurang feel sikit la.. mungkin sbb ini tahun pertama beraya jauh dari family.. eh jauh ke.. x.. tahun pertama beraya dengan keluarga belah suami.. memang sangat2 terasa la.. sedih taw masa tu.. hahah. Mungkin sebab belum biasa kot, and suasana berbeza, rumah aku family besar, so sehari belum raya tu, mmg meriah la.. Makanan xyah cakap la, bnyk gila. And kami pn sibuk prepare makanan ntok raya. Tahun ni mak ak sendiri yg masak rendang, b4 this mmg ak je pegang kontrak masak rendang. Tak pe, tahun depan raya sane plak.. tak sabarnya raya tahun depan. Eh.

Ok cerita pasal zharif plak.. oh my hero, dah makin lasak yg amat. Memanjat sane sini, dah smpai atas meja makan dah. Berjalan tanpa henti, mcm xreti penat plak. Bab makan plak, dah langgar pantang. Sebelum ni mmg makanan dia aku jaga and pantau, tapi balik raya kali ni bedal je semua. Tapi yg overmanis macam biskut raya tu, mmg ak xbagi la..

Gambar raya pn xde, macam xcaya je xde gambar raya.. hahaha. Mungkin raya xde feel kot, gambar zharif sorang je yg ada. Dia pn pagi raya wat hal, tak nak pakai baju raya. Adoiii tensi mak taw! hasilnya baju raya selekeh gila. May be baju tu besar kot, and dia xselesa. Ni mmg salah mama dia la, last minute prepareration so baju2 dah xde saiz. So azam thn depan, sebelum start puasa tu, baju raya kami semua dah settle dah. Macam dah serik dah last minute prepareration ni.

ok dah siap dah.. nk g beraya dah.. songkok??? hurm.. jgn harap la leh pakai 5 saat pown..

ok.. ni gaya kalo amek gambar :(

hahaha.. nanges dah, sbb xleh nk membuas.. mama amik jap nk gambar je sayang weh

ok.. my hensem boy.. :)

ok ni plak raya ke 5, singgah pantai masa g wed hubby's cousin
gemoknye mama zharif:(

and macam biasa, my hero takut laut.. hahhaa.. ingtkan dah berani dah, rupanya takut lg


ok, raya kali sempat juga visit few friends yg dapat baby baru.. baby raya u... tapi still xpuas sbb rasa ralat sangat xjumpe kawan2 yang pegi umh my old friend yg baru meninggal.. Arwah Aznan Ismail.. al fatihah for him..

Tak banyak sgt gambar sbb pg raya umh my kakak n abang pon xde gambar.. of cos la depan makanan semua bnda jadi lupa.. hahaha.. makanan sedap2 oooww... ok, hopefully kita masih berpeluang beraya tahun depan.. pada kawan2 sy nk mintak maaf bnyk sgt kalo ada salah dan silap, kadang2 mulut ni lagi laju dari otak kan.. hehehe..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...