quick update

Kandungan dah masuk 26 minggu...
dah scan..n dah taw jantina my baby bucuk!!!
Naluri mummy n papa tepat!!!

dah hampir 1.am
esk la update yer...:)






moh kita tdo....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bila dah jadi suri rumah...


Sekarang aku dah pegang titlle penganggur dan suri rumah sementara.. dah hampir 2 minggu dah pegang tittle neh.. :D Aktiviti aku pagi ni macam biasa.. cuma ari ni lain sikit my hubby nak bawak bekal plak dah.. aku pun bangun la pukul 5 pagi sebab nk masakkan mee goreng ntok dia bawak bekal. Bahan2 aku dah sediakan malam tu lg, mcm udang dah bersih siap2, bawang dah kupas n basuh siap2.. Nanti pagi tak de la kalut kan. Sebab pukul 5.30 pagi my hubby nak gerak dah. Awal kan dia g keje, maklumlah jauh..nnti dia subuh la kt mana2 masjid nnti... Banyak jugak aku bekalkan dia, boleh la dia makan dengan cikgu2 lain kat sekolah.. dapat la rasa ckit sorang kan.. Tadi pn dia cakap laku mee tuh, tak cukup.. dah leh niaga neh, hahahaa... Ok tu citer pasal breakfast.

Dah siap masak, aku solat, n sambung tdo..hehehee.. bangun je, basuh baju n sidai pastu berfacebook la. Ari ni my hubby ada meeting, dia balik lambat, so xyah masak lunch la kan.. Lunch aku pn mkn buah je n biskut, malas lg nk masak. Kul 3.30 ptg baru aku masuk dapur nk siapkan makanan sebab aku taw, my hubby msti kebuluran blk nnti. Dah kenal sgt dia tu, xmkn kt luar, msti nak blk mkn kt umh. Aku masak ni je ari ni..

Ikan talapia merah masak 3 rasa..

sayur sawi jepun @ siew pak choy.. sedap neh!!

Sambal mangga @ sambal pauh ( ni fav hubby )

Sambal mangga @ bahasa klate, sambal pauh tu la fav my hubby.. Ada ni je mmg dia tak pandang lain. Nak try? ok ni resepi dia

Resepi sambal mangga@sambal pauh

  • Mangga muda racik2
  • ikan bakar tawar
  • cili padi
  • garam
  • aji
  • limau nipis
Tumbuk cili hingga hancur, lepas tu masukkan ikan tawar, ikan ni agak2 la nk bnyk mana kan, pastu masukkan mangga muda yang dah rajik2 tu. Kemudian perasakan dengan garam dan aji and perah limau nipis sikit nk tambah lagi rasa masam2.. best ni taw!!!

Ok nk share satu lagi citer, bunga cactus saya dah berbunga.. Acctually dah bnyk kali dah, hehehe.. ada 2 cactus, satu bunga pink n satu lg bunga putih,, tapi putih tu dah xberbunga dah.. nak tgk? ni dia...


comelkan... ada 3 bunga tuh.. selama berbunga yer cactus!!

k la, my hubby nak air plak.. len kali citer lagi..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...