Bersihkan Sawang!!!

ok..dah lama tak update blog kan.. last bulan puasa kan.. meh kita bersihkan sawang2 yang ada kt blog ni.. hehehe... banyak sangat benda berlaku, tapi rasa malas sangat nak update.. tapi kalo baca blog orang lain memang sangat2 la rajinnya...

ok, pasal pregnancy.. Alhamdullilah.. berkembang dengan baiknya.. ibunya yang berkembang, babynya harapnya berkembang dengan jaya jugak la yer...

Tapi ada jgk yang xbestnya... aku disahkan GDM plak.. tp still on DC.. kena kawal makan.. ssh la nk kawal makan neh.. tp kadang2 ak langgar je diet tuh.. xtahan mak:(

Sekarang ni dah masuk tahun baru kan.. 2011..harap sangat-sangat tahun ni membawa sinar yang lebih pada aku dan keluarga. Aku juga dah tamat kontrak keje sebagai fasilitator schoolnet tu, dan bakal berkhidmat sebagai PPPT di politeknik.. Acctually aku dapat politeknik mukah, tapi kan aku ni tengah mengandung kalo boleh tak nak la jauh2 kan. Surat dah dihantar kepada pihak berkenaan tentang permohonan pertukaran ni, tgk la mcm mana nnti.. hope ada rezeki aku di semenanjung ni.. and org2 tu semua ada la hati perut tak akan hantar aku ke Mukah tu:( Tak nak la cakap pasal ni kan, wat aku sedih je... dah penat dah nangis, sampai aku dah xde hati dah nk menangis..

Ok back tu my pregnancy.. believe or not, aku xde gambar masa mengandung ni, hahahaa.. sebabnya aku xsuka amik gambar ni, hehehe... May be sebab ak dah gemuk sangat kot, berat aku dah naik lebih kurang 10 kg dah.. belum cukup bulan lg, nk cukup bulan ada la lg 10kg kot.. mntak2 x la kan.. sekarang kandungan dah nk masuk 26 weeks, dah 6 bulan lebih la kan. Semalam nurse dtg umh, dah la time tu aku tgh golek2 depan tv, mandi pn belum lg... :p dia dtg cek tekanan darah, ukur rahim, dengar jantung baby.. Semalam aku dengar la jantung baby, wah laju betul yer.. syg tgh berlari maraton yer dlm perut mummy ni...:) saiz baby ok, xbesar, nurse ckp saiz bersesuai dgn umur baby.. Baby sgt aktif ok, suka gerak sane sini, menendang la,, tetibe je perut mummy ni terangkat kena tendang, kalo kuat tu, agak sakit jugak la.. Kadang2 perut rasa tegang, rasa bnda bergerak. May be sayang tgh pusing2 dlm perut mummy kan.. Malam2 je baby aktif ajak mummy main2.. xleh tdo taw mummy ni.. Time subuh syg bgn dah, masa tgh solat subuh, syg dah tendang2 dah... bg hint dah bgn la tu kan.. Masa mummy tgh mengaji, baby diam je.. hayati ayat2 suci al-quran kan.. bagus anak mummy ni:) Tapi time pagi kul 8-12, baby diam je,, tdo la tu.. rindunya pada baby.. xsabar nk tggu kelahiran syg taw..

See, kalo citer sal baby je, pnjang kan.. Cerita je dah buat aku bahagia.. belum kelahiran dia lg.. Yang penting, papa n mummy syg sama baby..:) Hope 'along' di sana pn akan sayang baby.. Mummy and papa pn sayang sama 'along'. Along tunggu yer kami di pntu syurga...:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...