Alhamdullilah... Rezeki di bulan Ramadhan

Wahhhh!!! Syukur Ya ALLAH...
Syukur yang tidak terhingga aku panjatkan padaMU YA ALLAH....
Mula-mula sekali syukur aku dipanjangkan umur untuk mencecah ke 24 :)
n satu lg berita yanggggggggggggg sangat membuat aku dan suami gembira iya lah...



I'M PREGNANT AGAIN!!!

for the 2nd time in this year... hopefully this time my baby mampu berjuang hingga melihat dunia.. :)

Mula-mula ak taw news ni Ahad lepas.. Sebab jumaat b4 tu aku dah rasa tanda-tanda..
tanda-tanda aku mengandung iye la aku rasa penat melampau!
Penat yg sampai lembik xleh wat ape..
Memang la bulan2 puasa ni kita asyik penat je kan, tapi penat kali ni lain macam.. Esknya (Sabtu) sepatutnya aku period time tu. Period aku mmg ckup 28 hari.. tapi xdatang2.. Aku pn pegi pontian n beli pregnancy test. Esknya dah tgh hari baru teringat nak check. SO aku pn cek la... ni la resultnya

Tapi xterang kan.. samar2 je.. iye la, baru sehari lewat.. hormon xkuat lg kot..
Tapi laki aku plak cuak taw.. hahaha.. dia dah xdok diam.. dia kata nnti 2 hari lg kita cek lg. Heheh.. aku dah happy dah.. aku trus bitaw kawan aku MAS...

Ok, after 2 days.. aku cek lg.. the result was


ok.. dah jelas n terang.. hehehe..
Dah Sah dah!!!

Wah since that day.. aku dah disuruh bnyk rehat.. :)
Kalo penat xyah masak.. tapi aku kesian kat dia.. kalo aku xmasak n mkn yg beli je, dia makan ckit je.. :(
so aku masak juga.. kalo dah penat sgt2 smpai xleh bngn baru aku beli

Sekarang ni, aku dah jarang naik bilik atas.. baju2 aku bnyk laki aku yg iron :D
Kami pn dah tdo kt hall bawah, bentang tilam kt bawah je.. xnak kasi aku naik trun tgga kerap sgt. Tapi aku naik gak atas.. tu pn kalo nk berak je.. hahahaha... aku xleh berak tandas cangkung, sbb bawah ni tandas cangkung, atas tndas duduk ( msti dlm hati korang cakap gila pengotor pempuan ni, hal berak pn ckp dlm blog, hahaha ). So ak naik berak tndas atas la :D


ps: pg ni aku terbabs bngn.. kul 5.20 baru sedar sahur.. dah bebel2 ckp phone xbunyi.. rupanya aku salah set masa, nk set kul 4.45 tp g set 5.45. kul 5.45 baru la alarm melalak.. hahahhaa...

Kawan2 doakan baby kali ni kuat n seihat sampai lahir nnti.. :)
Doa bulan puasa lebih berkat kan :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

Dayah said...

Salam,

CONGRATE!!!happy to hear from you.
Jaga kesihatan! Jangan buat kerja berat2! Jaga makan! Jangan nakal! hehehe Dayah pulak excited lebih kan.. hehehehe.. ^___~ take care dear

Our Little Precious baby...