uwekk.. uwekk

Muntah dah jadi perkara wajib dah bagi aku..
Setiap hari pas sahur n berbuka mesti uwekkk!!
Sabar je la.. macam pagi tadi muntah mcm air terjun keluar dr mulut...
Banyak.. menderu-deru keluar..

Sampai badan lembik.. hasilnya.. aku xpuasa pagi ni..
Macam weekend lepas, suami aku banyak tolong aku kemas umah.. nasib la boleh diharapkan. Aku wat keje ckit2 je dah penat..

Laki aku selalu cakap, aku melayan loya tu..
Sedih taw, aku kalo boleh xnak muntah2 tu semua, ada ke org nk muntah?
Ingt best ke muntah ni? perit taw rasa.. aku dah thn, tp dia keluar xterduga.. macam semalam, tengah pakai telekung nk semayang pn muntah nk keluar.. tadi tengah betul2 kan tudung pn muntah, tetibe je keluar... berlari ke sinki :(
sekarang ni rasa nk mkn gula2.. agak2 budak2 nmpak x?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Serangan bila dah mengandung

Semalam makan berbuka puasa plg best!
Sebabnya dah masuk 15 ramadhan baru la tekak kelantan aku dapat makan nasi kerabu.. oh! nikmat ok makan nasi kerabu.. tapi nasi kerabu ni xde tumis.. xpela, redha je.. aku lg suka nasi kerabu tumis.. pastu smalam gak nasi kerabu lawan ngn ayam golek!!
Terus tergolek pas makan.. hahahaha... sedap giler! kecik je ayamnya. Sekor harganya RM 16, ok la kan..

Pas mkan, manje2 ngn cik abe jap, mandi n smayang.. pas smayang isya' ambik quran nak bace, tapi ko.. mata dah tutup quran xbukak pn lagi.. punya la aku rasa ngantuk n penat. Semalam aku tdo kul 8.45.. haaaa!!!
Ntah naper smalam penat sangat, angin dalam badan bnyak.. asik sendawa.. pastu sendawa tu bau muntah :(
X sedap langsung!!!!
Sebab tu smalam aku xmasak, sbb badan dan lembik, rasa bau muntah la.. mcm2 la..

Aku bangun nk siap sahur kul 4.45 pagi, aku masak sardin je la.. Makan ckit je pastu, pastu ak teguk air masak 3 gelas, minum ubt kencing kotor n obimin.. sebab sekarang ni aku kena kencing kotor plak:( ubat tu xsedap nk mampuih!! dia punya rasa mcm air kelapa basi. masam n ntah la rasa mcm mane aku nk describe..

Pas makan tu, aku still rasa xsedap badan, dalam perut rasa berkelodak je.. tiba2 aku muntah!!
Muntah kuar air putih je.. mmg mcm tu ekh?
dah muntah tu baru rasa ok ckit badan.. :)



ok citer lain plak.. tadi drive kete nk g keje tiba2 aku nangis :(
sebabnya dengar lagu raya.. hahaha... ari ni baru dengar lagu raya.. banjir sensorang dalam kete.:p

Tahun ni kali pertama aku raya sebagai isteri..
oh syahdu,,, mcm mane ye pagi raya tu..
aku kena mintak ampun bnyak2 ngn laki ak tu..
iyela kan, dasar bini bnyk xdgr kata suami.. hahahah..
ishhh2.. xleh imagine nk salam pg raya..
kena tahan air mata xleh nangis neh:(
kang abis make up :D


saya tidak sabar nak beraya !!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Alhamdullilah... Rezeki di bulan Ramadhan

Wahhhh!!! Syukur Ya ALLAH...
Syukur yang tidak terhingga aku panjatkan padaMU YA ALLAH....
Mula-mula sekali syukur aku dipanjangkan umur untuk mencecah ke 24 :)
n satu lg berita yanggggggggggggg sangat membuat aku dan suami gembira iya lah...



I'M PREGNANT AGAIN!!!

for the 2nd time in this year... hopefully this time my baby mampu berjuang hingga melihat dunia.. :)

Mula-mula ak taw news ni Ahad lepas.. Sebab jumaat b4 tu aku dah rasa tanda-tanda..
tanda-tanda aku mengandung iye la aku rasa penat melampau!
Penat yg sampai lembik xleh wat ape..
Memang la bulan2 puasa ni kita asyik penat je kan, tapi penat kali ni lain macam.. Esknya (Sabtu) sepatutnya aku period time tu. Period aku mmg ckup 28 hari.. tapi xdatang2.. Aku pn pegi pontian n beli pregnancy test. Esknya dah tgh hari baru teringat nak check. SO aku pn cek la... ni la resultnya

Tapi xterang kan.. samar2 je.. iye la, baru sehari lewat.. hormon xkuat lg kot..
Tapi laki aku plak cuak taw.. hahaha.. dia dah xdok diam.. dia kata nnti 2 hari lg kita cek lg. Heheh.. aku dah happy dah.. aku trus bitaw kawan aku MAS...

Ok, after 2 days.. aku cek lg.. the result was


ok.. dah jelas n terang.. hehehe..
Dah Sah dah!!!

Wah since that day.. aku dah disuruh bnyk rehat.. :)
Kalo penat xyah masak.. tapi aku kesian kat dia.. kalo aku xmasak n mkn yg beli je, dia makan ckit je.. :(
so aku masak juga.. kalo dah penat sgt2 smpai xleh bngn baru aku beli

Sekarang ni, aku dah jarang naik bilik atas.. baju2 aku bnyk laki aku yg iron :D
Kami pn dah tdo kt hall bawah, bentang tilam kt bawah je.. xnak kasi aku naik trun tgga kerap sgt. Tapi aku naik gak atas.. tu pn kalo nk berak je.. hahahaha... aku xleh berak tandas cangkung, sbb bawah ni tandas cangkung, atas tndas duduk ( msti dlm hati korang cakap gila pengotor pempuan ni, hal berak pn ckp dlm blog, hahaha ). So ak naik berak tndas atas la :D


ps: pg ni aku terbabs bngn.. kul 5.20 baru sedar sahur.. dah bebel2 ckp phone xbunyi.. rupanya aku salah set masa, nk set kul 4.45 tp g set 5.45. kul 5.45 baru la alarm melalak.. hahahhaa...

Kawan2 doakan baby kali ni kuat n seihat sampai lahir nnti.. :)
Doa bulan puasa lebih berkat kan :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menu di Bulan puasa

Alhamdullilah...

dah seminggu kita berpuasa.. syukur..
Dah tinggal puasa??? ak belum.. n Insyaallah bulan ni akan penuh :)
semalam 8 ramadhan kan.. Semalam aku masak je menu untuk buka2..
Aku xbeli dah.. kalo lauk yg beli aku kesian kan laki aku, dia makan ckit je kalo lauk yg beli. Sebab tu aku penat macam mana pn, aku tetap gagahkan diri untuk masak. Slagi aku mampu aku buat. Iyala dengan keadaan diri yg cepat penat n selalu penat, aku kadang2 xlarat gak nk masak. Tapi kalo aku masak, macam bnyk jugak la suami aku makan. Smalam sampai umh kul 5 petang, aku baring jap rehat, kul 5.20 dah masuk dapur. Tapi dah kira ok sbb lauk ayam n kerang semua laki aku dah bersihkan :) so kurang dah beban kt situ ckit. Masak sampai kul 6.30, kerang belum rebus, masak tggal atas dapor p solat asar jap.. hahaha.. nk kul 7 baru nk solat.. :p
ok, ni ape yg aku masak semalam 8 Ramadhan
Ayam masak merah (masak sendiri )
kacang buncis goreng tauhu lembut ( msk sendiri )
kerang rebus cicah sos ( msk sndiri )
kuih cara berlauk ( beli )
air soya n asam boi ( beli )

Simple je lauk kan.. tp penat gak nk masak.. Tapi demi nk suruh suami makan bnyk, ak masak gak..

Eh, lapar? meh tgk lg gambar makanan lain :D


ok.. nk sambung wat keje :D
Layan la ekh...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selamat Berpuasa!!!!

Salam Ramadhan buat kawan2 sume..
Dah masuk bulan Ramadhan.. soon Syawal lak datang..
Tahun ni, aku berpuasa sebagai seorang isteri buat pertama kali..
Rasa best bila g terawikh sama2.. sahur sama2..buka sama2.. semuanya buat sama2..
Alhamdullilah.. Tuhan memberi keizinan aku rasa semua ni untuk tahun ini.. Hope tahun depan pn aku masih lagi diberi peluang untuk sambutnya lagi..
Tapi ari pertama je g terawikh.. ari lain mcm penat:D kt masjid tu dia wat terawikh 20 rakaat + 3 witir.. adoii.. ketar lutut2 nk abiskan sume tu.. hehehe.. so abg ckp, kita g ari cuti je, sbb kalo ari keje mmg kami biasa tdo kul 10, terawikh lak kul 10.30 baru abis.. so kalo ari cuti leh la tdo lewat kan :D

Rupanya susah gak nk bangun awal2 pagi nk masak sahur, time anak dara dulu bangun makan je, hahaha... dasar anak dara pemalashh kan!! Dulu semua mak yang buatkan, bgn pagi2 masak nasi, panaskan lauk, masak lauk simple2.. kul 4 pg dia dah bangun.. anaknya kul 5 baru bgn:D

Sekarang ni i have to do by myself.. xleh nk harapkan orang lain lg, xkan nk harapkan suami siapkan tu semua tuk isteri kan ( Kejam gilerr kalo wat mcm ni, hahahaa )
1 Ramadhan Johor cuti.. so semalam kami cuti la.. kami rasa masa panjanggggggggg sangat!\
hahahaa.. sebabnya.. biasala org baru kawen, kalo dulu asal berdua je mulala tangan xdok diam makan ada aktiviti sampingan akan berlaku... ni bulan pose, Gila ko nk wat macam tu!!!

Aku ngn laki aku pn dok jauh2.. tgk tb pn duk baring jauh2.. xpn aku atas kusi n dia kat bawah or verse la kan.. sume tu nk ngelakkan dari berlakunya perkara yg xdiingini..
(eh, aku sorang ke mcm ni or mmg normal bg yg dah kahwin :D )

Semalam aku masak tomyam campur, ikan cencaru sumbat ( nyum22 sedap!! ) ngn ulam2.. kuih2 ak beli je.. xsempat + malas :D
Ari ni nk masak ape?
Aku rasa nk wat sotong ketuk serai je + kangkung goreng belacan + n telur goreng masam manis :D hahahaha.. ari keje masak simple2 je..
ok dah ckp pasal makanan, nk pn air liur leleh2 dah...


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN YANG BARAKAH PADA SEMUA.. :)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SubhanaAllah.. Allah Maha Besar

SubhanaAllah...
Tu je yang mampu aku cakap bila aku tengok ni...
Sesungguhnya Allah Maha Kaya..

Ok, Cuba tengok titik hitam tu 10 saat je...
Kemudian pandang dinding putih.. pandang lama2..
tengok la keajaibannya...

Allahhuakbar!!!!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Laki aku kena goda???

Ok, sebelum idea ni ilang, or aku dah lupa nk story baik aku citer trus kan..
hahaha...adoiii..rasa nk gelak guling2 bila teringat kisah ni...
Cenggini, petang tadi aku ngn en suami g bandar jap. Mula2 g makan dulu sebab ari ni aku malas masak so aku kena belanja suami aku makan la. Aku belanja dia kfc je, sebab tekak ak nk makan ayam. Pas makan tu kami g bank sebab en suami nk amik duit ntok bayar keta n sewa umah. Aku xikut, aku tunggu dalam kete je, sebab aku malas nk jalan hakahakah.. Lama jgk la aku tggu dalam keta tu.. pastu laki aku masak dalam keta dengan muka yg cuak n macam takut. Aku pelik la tgk dia kan, aku tanya dia naper, sbb dia asyik pndang kat sorang pempuan cina dah tua gak la.

Aku : Naper ni bang, muka cam takut je???
Suami : Tu tengok pempuan tu, macam gila je
Aku : Eh, xkanlah macam elok je tu ( pempuan tu bawak paper bag, pakaian ok je, xburuk la )
Suami : Masa kat bank td, dia g mntak duit
Aku : Mintak duit? Naper?
Suami : Dia kata, bagi dia duit or blanje dia makan, pastu dia bagi main nonok. Nonok tu ape? Abg takut sbb duit abg tgh bnyk ni
Aku : hah?? Main nonok!!!
Suami : APe tu nonok ekh? ( muka tgh cuak ni)
Aku : pepek la bang... hahahahhaha. Macam pelacur la tu
Suami : Ada jgk ekh mcm ni. Kalo muda xpe lg. Ni dah tua..

Adoiii.. boleh laki ak xtaw ape tu nonok, dia rasa takut sbb masa tu dia pgg duit banyak la. Dia takut pempuan tu nk rompak dia. hehehee... kelakar gila. Sampai dia ajak g kedai lain, sbnrnya nk g kedai dpn bank tu.. dia takut sampai xnak masuk kedai tu.. hehehe..
Alahai suamiku ni..penakut gak ekh.. bagus la dia takut bnda mcm tu kan. Xde la adinda mu ni risau pasal tu.. hhuhuh... okeh.. dah nk sambung wat report lak ni..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...