Fasilitator

Ok... Ari ni aku rasa sangat best!!!!
Kenapa?? Sebabnya ari ni aku balik keje awal...hahhahaa..
Hari ni ada bengkel membina blog bagi kawasan Zon Rengit, so aku telah dilantik oleh PPD Batu Pahat untuk jadi fasi.. kiranya sume fasi yg ada di zon Rengit kena ajar la, dah la sekolahnya dekat..hehehe.. aku suka sbb xyah masuk skolah sndiri ( gila malas )

Best la prog ni.. aku suka program berunsurkan macam ni, selain kita mengajar, kita juga boleh belajar kan sbb tu orang cakap, orang yang suka kongsi ilmu ni, makin banyak ilmu kita kan :D
( ni prog tadi, aku xde dalam ni sbb ak tukang amik )

Sampai kt skolah tun sardon dah kul 8, siap2 sume kul 8.30 dah stat.. kul 1 dah abis.. hahaha. Awal gila kan, padahal dalam surat tulis smpai kul 4.30:D sebab tu aku leh balik awal, kalo ari biasa keje kena masuk keje kul 7.30 n balik kul 4.30. Dah la tadi ada makan2.. Mak suka bab makan2 ni!!! No wonder la saiz baju dah meningkat kan, dari saiz 36 jadi.......




40 hokeh!!!!!!!
sangat2 gemokkkkssssssssssssssssssssss
xsuka!!!
Gemuknya kat perut lak tu :(
Dah macam mak dugong dah.. iyelah kat umh kejenya melantak je..
Macam smalam sambil layan tb rilek je leh habiskan 3 ketul donut big apple... ( tiba2 teringat kesedapannya)
Banyak btul kalori tu kan.. hahahahhaa...
( ni puan bum bum ok..gila tembam!! )


( bersama en suami yg dah mcm ibu mengadung )


( naper dia xsuka senyum?? )

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Assalamaualaikum blog ku tersayang..:)
lamanya xjengah kan
jengah tu jengah, slalu je bukak blog ni, satu ari ada la dalam pat blas kali,
Mula-mula tu idea macam2 ada taw ntok update blog ni, tapi bila dah bukak mcm xde idea plak, hahaha.. so trus la baca blog2 yg kt sblah tu :)
xpe.. at least blog2 tu sume menghiburkan hati

Kenape yer, bila xngadap blog, mcm bnyk bnda nk kongsi dlam blog ni, tapi bila dah bukak je mcm kaku, xde idea n tetibe je satu perasaan MALAS tu datang, hahahha
betul la orang cakap kan, MALAS satu penyakit yg plh bahaya.

Lagi 3 minggu kita nk pose kan, pejam celik dah nk habis setahun dah...
Macam cepat je masa berlalu...
Aku pn dah nk masuk 8 bulan dah jadi isteri en tashrif...
N kami still rasa mcm baru semalam je kawen..hehhee.. still mood honeymoon:)
bayangkan, datang keje pn dah rasa rindu gila kat suami..
Bila dia balik je, trus ak terkam peluk cium.. hahahahhaa
Padahal kami g keje je.. rasa rindu semacam taw.. hari2 lak tu..
pastu mula la dok berdempek je ngn dia.. hehehe
Sabar ye sayang, bini mu mmg seorang yg suka manje2.. hehehe..
So, sesape yg blum kawen tu, kawen cepat2..
Sesunggugnya perkahwinan itu suatu yg indah..

k la.. next time lak sambung celoteh yg ntah ape2.

ps : ak sakit gusi ni.. ntah naper gusi ni bengkak lak :(
-tadi masak ayam masak ungkep.. n suami suka :) ak semakin semangat masak bila suami puji.. so pada suami2 sume, kalo nk suh bini korang rajin masak.. korang pn rajin2 kan lah puji masakan isteri.. pujian tu semangat buat si isteri taw.. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

wajah baru...

comey x???
muka baru saya??
tadi taktaw nk wat ape sewaktu melepak dalam bilik guru, aku godek2 tukar template la..
Sejak peristiwa 'itu' aku dah xberani nk stay kat makmal komputer, biar la dok pagi sahaja, siyes ak fobia!!!
nanti ada masa ak citer pasal tu....

Hurmmm..ari ni i pose...
kul 9.00 pg lagi dah pikir nk masak ape, hahahha.. gile lapar..
mggu ni aku dah berazam pada diri sndiri, xnak makan kat luar, nak masak sendiri...:)
Macam sabtu lepas aku masak spagetti kegemaran suami ku.. dia ni betul2 hargai taw masakan bini dia, masa g jb pn dia xnak makan kt kedai, still nk balik makan spageti yg lebih kat umah
paling mengharukan aku ialah

"xde la spageti lain yang boleh lawan spageti bini abg wat ni, spageti kat pizza pn xsedap mcm ni taw"

wahhhh!!!!kembang bontot i... sebabnya i taw dia bukan bodek... dia xnk makan spageti kt pizza or SR.. dia nak bini dia wat... wahhh!!! i dah berjaya pikat perut dia:)

Ari ni aku nak masakkan gulai lemak telur.. ni pn kegemaran dia.. dari semalam dia mintak, tapi semalam xmasak, g makan kat umh kawan dia.. so ari ni kenalah masak untuk dia.. xpe, demi suami i sanggup je taw..:) nk pikat suami kan dngan perut... lub u lah yang!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

New Laptop!!!

yabeda beduuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!
now aku online guna laptop baru..hehehe
dah seminggu laptop i rosak.. n seminggu jugak la aku dok guna laptop my hubby bawak g keje, so dia xde laptop nk guna..wakakakka

so, dia pn sgt2 la tertekan, slalu kena berebut ngn isteri nk guna laptop, wakakakkaka!!!
Ari sabtu 10/07/2010 pada pukul 10.30 malam, ak pn dapat la laptop ni.. :D
koooo..dah malam baru nk g beli, kul 10 baru g bp mall...wahahhaha
pilih kejap je.. n i decide nk pink kaler, n dia pn suggest amik dell..
And here there are!!!


hehehe...cun x?
yg best dapat 18 item as gift.. banyak ko!!!
i suka sgt2!!!
tq to my hubby...
sesungguhnya bini mu amat menyayangi mu... :)
lob...lob..lob.. u banyak2!!!

hambikkk!!!! font pn kaler pink!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kenapa tak rogol saya???

hahaha...tajuk macam dah gersang sangat kan..
tapi sbnarnya x...
aku pun macam terkejut jugak masa mula2 dapat email ni, iyela kan tajuknya agak lucah di situ. Tambah2 orang2 melayu ni pantang je nampak perkataan 'rogol' ni, lajunya je nk membaca ( eh aku ke? ) tak.. heheh

ok..sharing is caring.. now i nk share ngan uolls( ada ke) pasal citer ni..
jom ambik kopi and pes....

Kisah benar ini berlaku di US.
Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus.


Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.


Disebabkan hari yang agak sudah lewat, berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan bersaorangan.


Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu.


Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.


Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu.


Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.


Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain).


Dia pun tanya perogol itu..


“Why don’t you do anything to me on that night even though you know that I’m alone?”

(Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa tu?)


Perogol tu jawab:


“No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other one was by your left side. If you were alone of course you will be my victim.”

(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak. Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah pasti awak jadi mangsa saya..)


Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu.



p/s : MORAL CERITA INI???


Jika kita sebagai hambaNya menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan memelihara kita. Wanita tadi pertama-tamanya menutup aurat di US dan memang seorang yang menjaga batas-batas yang ditetapkan Islam. Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga hambaNya yang sentiasa ingat akan diriNya.


"...Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. Barang siapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya ..."

[Dari Abdullah bin ‘Amr r.a.]


Sebuah kisah benar yang sangat sangat menarik pada pandangan ku...

semoga kite semua mendapat pengajaran dan ilmu yang bermanfat...

sebagai hamba kita seharusnya percaya dengan kemampuan senjata orang mukmin iaitu DOA….


semoga kita sentiasa dipeliara Allah dari kejahatan syaitan yang di rejam…….


Korang yg bergelar wanita...amalkanlah..

moga lelaki bermata buaya emas tak ganggu kalian...

nota pantun :
" nasi lemak buah bidara,
buah bidara di atas peti
anak dara jagalah dara
jagalah dara sampai berlaki "

hehehhheh....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

saya suka bila....

..........rasa lain mcm je........
naper ekh??
hehehhee...gud news kah????
xsabar ahkak!!!!




ps : saya suka saya merajuk....
sebabnya








bila saya merajuk, en suami akan pujuk saya...
cara dia pujuk.......








dia akan buatkan semua keje umah....
wahahahaahaa
i laikkkkkk!!!!
basuh baju, sidai baju, lipat baju..
semua dia buat!!!!
siap g sental2 bilik air lagi....oh yeahh!!!
n plg best dia masak tuh...hahahaa
apa dia masak, sardin n ayam grg...hehehee...
ok la kan....
nak taw dia masak mcm mana, dia main campur je, sardin, bawang, sos tomato n air ckit..ntah mane ntah dia blajar tu, xthn letak sos tomato..hahahha
orang letak air asam jawa, dia x... dah la bawang2 tu dia xtumis...
ahkak makan n kata sedap je..demi menjaga hati dia...
dia dah masak tu rasa terharu...1st time tu demi pujuk isteri dia yg merajuk muncung 14 depa....:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BODOH

Assalamualaikum blog ku sayang...
dah lama xupdate pape..sorry yer...bukan malas..cuma ntah la..dalam paler hotak ni banyak nak citer, tapi bila dah bukak laptop, trus idea tu xde. Rasa macam kaku je nak taip2 kat blog ni. Aku baru blk dari jb..penat giler... Sekarang ni rasa marah sangat2!! darah ni mendidih je rasa, kalo letak telur kompem dah masak ni.

Bila dah rasa marah, tapi xleh nk luah, mata rasa berair2 je... dalam dada ni rasa sekat2 je.. ak sbnarnya geram ngan laki aku... ntah la.. tadi g jb amik budak2 school dia kt utm. Korang bayangkan la, kami yg dok hulu johor ni kena g amik budak tu dr utm ke umah masing2. Dari jauh kami menapak semata2 nk wat keje tu, padahal ada berpuluh lg cikgu2 yg dok area jb, tapi laki aku yg plg jauh ni kena g amik... cikgu2 tu mcm xde perasaan kesian taw.. dah la duit minyak nk g je 30 xmasuk tol bagai... ntah naper la yg plg jauh kena g amik, padahal dr utm ke gelang patah je, cikgu2 yg dok area gelang patah tu berlambak, tapi masing2 xnak tanggung jawab.. ntah hape2...

Laki ak pn dia hanya luah marah kat aku..tensen taw!!! kan dah nanges.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...