Awal bulan dah...

Ari ni dah 1 Jun 2010...
Dah hampir setengah tahun kita dalam thn 2010 ni..
Dah setengah tahun ni, ada x impian kita yg dah tercapai???
Aku?? ermmmm..hampir tercapai..tp xjadi dah...huhuh
Dulu impian aku ialah,
1) nk tggal ngn hubby ( done )
2) nk ada baby ( no comment )
3) nk keje gomen ( not yet )
4 ) nk beli brg kemas ( not yet ) * xjd kot, sbb nk simpan duit masuk asb
5 ) nk sambut 1anniversary kt bali ( not yet ) * mcm mustahil je

eh..tu impian ke? hehehhee...
aku sbnarnya xtaw la ape impian n target aku taun ni..
cuma yg pasti, target aku ialah nk ada baby n jd ibu...
tp dah xde rezeki..kita forward ke taun dpn lak..hehehe

Bila dah masuk awal bln ni, bnda yg wajib wat ialah submit report...arggg!!
mencik...mencik..malas...malas...
huahuahuahua..
dari weekend ari tu lg ckp nk wat..tp tarak pn..hahhaa
smalam kena paksa ngn en suami..baru la i wat...
pk gaji je..xde report xde gaji:(
purse pn rasa ringan je..bila nk masuk gaji...
i nk beli henpon..:D
henpon i nak ialahhh!!!!


tomey x????
aku xmampu la nk beli blackberry ke, i phone ke..
ni je aku mampu..
since tepon aku ilang tu kan, ak pakai henpon picit tu je.. :(
tu je aku mampu..ak nk beli henpon dulu pn, ak taw, bnyk bnda lg aku nk guna ngn duit tu, tambah2 aku baru nk mulakan hidup rumahtangga, msti bnyk lg bnda lain yg aku patut beli kan, daripada beli henpon ni..:)

satu je aku pgg...

"susah2 dulu..senang2 kemudian"

coz ramai yg ckp, masa kita mula2 nk bina idup baru ni, mmg agak 'sakit'
Kita perlu bnyk bersabar je..thn pertama mmg xsempat nk saving..
nnti dah 4 5 thn baru la senang...
aku pn harap mcm tu la kan...:)

k la, nk berfacebooking lak..hihik...
ari ni bdk exm, diorang xmasuk makmal..so leh la aku jalan2 kt tenet:D

sekian.....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

xpe kan..

Semalam aku g mkn pizza..sempena kegajian laki aku..
Haruslah menghabiskan duit dia kan...
Aku lantak pizza 2 slice, n sepinggan lasagna..
Aku sorang je habiskan sume tu, laki ak xsuka lasagna..

Baru aku teringat...sekarang ni aku makan mcm xde pape dah...
dah xpantang dah..sbb org ckp org gugur pn kena pantang mcm org bersalin kan...
tapi ak xpn..xpe kan????:D

Rasanya2 ari ni period aku abis kot..
Aku mcm pelik, ari ke 23 gugur period dah datang..
Normal ke tu ekh???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tataw...

Tataw ape yg perlu aku wat...
aku nk pregnant lg..tp mcm baru sgt lg ntok ak pregnant blk..
tp aku xsabar nk ada baby...
tubuh aku ni dah mampu ntok ngndung blk ke x ekh?
tp....aku takut nk hadapi gugur lg..
cukupla sekali je aku lalui semua tu...
siyes xsanggup dah...:(

tp kalo merancang kan, takut xdapat trus...

hadoooiiiiiiiiiii wut shuld i do hah:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

yeahhh!!! semangat dah ada..:) rasanya mcm nk berblog dgn aktif blk la..ngeh..ngeh...
dah sebulan dah aku keguguran..sedih tu mmg sedih..tp ak anggap tu xde rezeki dah... xpe2..kita try next pojek..wat masa sekarang ni ak kena rehat pregnant..nnti stat bln 8 baru ak nk try lg..tp kalo dah lekat awal2, ak terima je...

Ari ni 24/5...g makan2 kat kantin td, cikgu2 ckp gaji dah masuk..i laikkkk!!! bkn ak la dapat, tp cik hubby aku..ngeh2...leh la g sopim2.. smalam ak ngn en husbend g sopim dvd lanun..hehehe..murah je, 4 hengget sekeping, copy dr original dvd, gambar mmg sannnteekkkk!!! habis 36 hengget wat beli dvd je..

Jumaat ni cuti kan...nk g mane ekh..bosan tul..nk g jalan2 nk simpan duet, nk g honeymoon on our anniversary..hehe..lmbt lg..bln 12..smalam dok umh je ngn en suami..nk bermesra bini tgh cuti..hakhak..ngah pntang lg...lg 2 minggu pantang abis..sabar ye yunk!!! smalam en hasbend dok print2 gambar khwin, letak lam frame2 dia dapat dr anak murid dia..last week kan Hari Guru, byk gak laki aku dapat adiah..4 plastik besar dia wat blk..dia gak dapat anugerah Guru Aktif dr murid2..bagus gak laki aku ni ekh..hehehhee... leb u yunk!!!

dah nk masuk 6 bln kami jd laki bini..bahagia je ak rasa...dalam masa 6 bln ni dah bnyk ssh senang kami bersama...bermula ngn masuk umah dengan hanya berbekalkan sebidang toto n 2 bijik bantal...kami dah beli perabut ckit2..cuba korang bayangkan mcm mane kami idup..langsir pn xde..tampal suratkabar je..alhamdullilah...kami dah kumpul ckit2..sbb tu ak sayang laki aku..aku ngn dia dah hadapi mcm2..susah senang bersama...tp best..sbb tu wat kami lg sayang menyayang...hikhik..

away jap..nk verangan!!! ahakkkk

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Redha...

Dah 12 ari dah masa berlalu...baru la aku ada kekuatan nak menulis di blog ini.....
Sebelum ni ak teruja sangat nk bercerita mengenai pengalaman mengandung kan..tiap2 entry aku mesti menceritakan perkembangan terbaru mengenai kandungan aku....
Tapi sekarang dah xde dah semua tu...aku baru je keguguran 23.4.2010 pada kandungan 11 minggu 6 hari...

Sedih....takyah nk cakap...kecewa...marah pada diri sindiri..semua tu aku rasa... Ni salah aku jgk kan, sbb xpndai nk jaga kandungan..maafkan mama yer sayang....

Seminggu je aku cuti...dah tu dah masuk keje gak..dah terpaksa kan... k la, next time la aku citer pasal ni...aku masih xde kekuatan nk citer ni sumua...tp aku ttp akn story gak...

Mama rindu kan mu sayang... Tunggu mama "di sana" yer sayang... kita pasti ketemu juga satu hari nnti....:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...