Fasilitator Schoolnet...

Korang penah dengar x Fasilitator schoolnet ni?? Bukan apa kan, tiap kali orang tanya aku keje ape kan, aku cakap la Fasilitator schoolnet or FS, mesti penanya tu akan tanya aku balik," Eh keje apa tu?" "Keje kat mana?".. ERmmm... aku dah biasa sangat, mmg tu la orang akan tanya aku balik. Kejenya mcam ni, FS ni sebagai tmpat cikgu2 kat skolah nk bertanya, mintak tlong, mintak ajar or apa2 yang berkaitan dengan ICT, tapi bukan technicion taw... aku pn xreti nk baiki komputer, nk angkat cpu pn aku xlarat...hahhaa...

Sebenarnya dikalangan cikgu2 ni, exp cikgu2 yang dah nak pencen dah, mmg sangat cetek pengetahuan tentang ICT, so itulah peranan aku kat sekolah ni. Keje ni kadang2 agak2 bored la, kadang2 bz xmenang tgn. Selain tu, FS juga akan tlg untuk komuniti, contohnya wat bengkel untuk komuniti setempat berkenaan dengan ICT. Walaupun keje kat skolah, tapi masa keje kami bukan mcam cikgu cikgi, kami still keje office hour. Cuba korang bayangkan time cuti skolah, huuhuhu!! sgt bored sbb xde sape kat skolah, ada kerani je....

Tapi keje ni kontrak je la..hope la gomen serap terus...huhuhu...

Now kandungan aku dah 7 minggu lebih...so excited...hahhaa... Nak tanya pendapat n pndangan org2 yang berpengalaman la kan, makanan apa yg seswai utk aku ekh? sekarang ni aku just amik susu anmum je...tu pn kekadang lupa nk minum..hhaahaa....

Any Suggestion???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

New Life...:)

makkk aihhh...dah lama kan aku xupdate blog... bz memanjang..
Acctually aku dah xkeje di PJK lagi dah... now aku dah jd Fasilitator schoolnet kat negeri johor... Dah dapat tinggal satu negeri dengan my hubby:)

Minggu lepas aku n my hubby dah pndah masuk umah baru.. kosong je umah tu..maklumlah, kami baru nk bina rumah tangga. Banyak benda xde, sliding door pn kami tampal paper je, hahahaaa.. Maklumlah, xde duit lg nk upah orang watkan langsir:(

dan apa yang paling wat aku gembira bila dah pndah cni ialah...
AKU BAKAL BERGELAR IBU
Isyaallah...kalo rezeki tu ada, dan baby dalam kandungan sihat dan mampu berjuang selama 9 bulan dalam kandungan aku...:)

Syukur Alhamdullilah....

Aku mmg xexpect lansung la aku pregnant. Sebab aku still sakit rasa mcm period pain, bezanya darah je xkuar... Sakitnya mmg xleh nk cakap la, sakit sangat2.... Bila dah 3 ari delay period aku tanya member aku ape tanda mengandungkan, dia tanya ak delay bape ari dah period, ak cakap la 3 kan.. So dia suh ak cek, ak ckp jumaat baru ak nk cek... Tapi ak still was-was sbb pagi jumaat tu ak skit giler perut neh, mmg rasa darah nk kuar, tapi xde... Malam tu ak beli UPT... dan kuar 2 line..:)

Untuk kepastiannya, aku g klinik esknya...dan doc said..." Congrates" :) rupanya aku dah preggy 5 minggu...tapi aku sangat risau sbb masa ak g kursus tu ak sangat lasak, dan bilik pn kat tingkat 4..mmg dugaan nk sampai ke bilik..

Sekarang ni dah 6 minggu..tapi sakit perut still ada...tu yang ak sangat takut... Takut ada sumting bad to my belly...:(

Doakan sumenya selamat la yer... Aku plan minggu dpn nk scan kt klinik...risau dengan kandungan nie..:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...