busy.....

oh demmmnn... quite busy lately
can't spent time to update my lobely belog..

my health not well...
batuk...je memanjang...

next week ada interview jd fasilitator schoolnet kat KPKK kompleks kerajaan..

pg td dah siap apply kpli, pastu dpt cll suh g interview for manager posting, untuk PJK, coz now i jd assistant je, dpt offer jd manager lak, tp dis from the other company, not telekom la, keje i sekarang ni projek under telekom

hurmmm...tataw nk wat ape, mcm bnyk sgt dtg dalam satu masa...

k la, dah nk blk dah...ada masa ak update..

my baby bucuk seksi nk balik dah....















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KPLI

Yeah...KPLI dah kuar...
Thanks so much pada en.ADHA for da info..
Ak taw pg smalam lepas tgk belog beliau..
dan trus cll abg suh belikan utusan Mingguan Harian ntok tgk details..

Ari ni boleh stat beli no pin di BSN
Tapi ak nk g beli esk, sbb ari ni keje kan..
esok ak cuti...yeay!!!

ok ni info kita bersama la yea..
Permohonan KPLI bermula 8FEB hingga 21FEB..
so cpt2 taw...

Manakala DPLI plak bermula 1MAC..

Apa beza DPLI dengan KPLI?

ok, ni maklumat yang aku boleh share..

KPLI = Kursus Perguruan Lepasan Ijazah...
Lepas abis KPLI kita akan posting di sek rendah..
dan untuk sambung blajar plak, kita ditempatkan di mana-mana Institut Perguruan /Maktab

DPLI = Diploma Perguruan Lepasan Ijazah
Lepas abis blajar kita akan posting di sek menengah
dan untuk sambung blajar kita akan ditempatkan di mana-mana IPTA

so, tunggu apa lagi..jom la kita serbu BSN kan...
Jangan lupa sediakan RM6 untuk bayaran....

untuk maklumat lanjut klik MOE

Untuk maklumat pasal permohonan


SELAMAT MENCUBA!!!!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku dah Wat Salah.....!!!

Ya Allah....
Dah jd pembunuhkah aku semalam???
Ngeri bila pikirkan apa yg dah berlaku semalam...

Nak Taw ape dah jadi???
AKU DAH LANGGAR SEEKOR KUCING!!!
jahatnya aku...tapi demi Allah, aku xsengaja...
tetibe je kucing tu lari ngn laju dpn kete, aku lak masa tu tgh trun bukit, msti la laju n xsempat nk break...
dan PANGGGGGG!!!!!GEDEBUSHHHHH!!!
Kucing kena langgar:(
dalam kete nangis2 aku bila dah jd mcm tu...
sorry miow....aku xsengaja..tetibe je ko kuar dr semak...
aku xnampak ko....

Aku pn dah jnji pada diri sendiri..aku xkan bawak kete laju2 lg...
pagi td pn ak drive 80-90 je...
dah xnk laju2 dah..
aku janji akan bawak lebih berhati-hati...

Semalam gak aku xdapat tdo..
teringat hal pg td....
rasa bersalah tak abis2...
aku nmpak bulu2 kucing tu berterbangan...:( :(
tp dia idup n lari ke seberang..tapi xtaw la nyawa dia pnjang ke x...
hopefully dia still bernyawa....

before tragedy tu, aku dah nmpak 3 ekor kucing dah mati tepi jalan..
and aku menyumpah2 sape la yang snggup langgar kucing..
a few minutes after that, aku lak yang p langgar...
and baru aku taw, diorang sume xsengaja langgar kucing tu...
bnda yang kita xdapat nk kawal kan...

Mungkin ni juga sebagai peringatan pada diri aku sndiri, supaya lbh berhati2..
and jgn menyumpah2 org lagi:(
kan dah kena btg idung sndiri...

Maafkan aku yer miowww...

Aku tak sengaja...

Kalo aku sempat break kete tu, mmg aku dah break..
tp sbb ak tgh2 simpang....
kalo ak benti trus, kang ada plak yg dtg sondol aku lak...

MAAFKAN AKU YER KUCING.....

AKU SAYANG KUCING....:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Internet Vs Jalur Lebar

Perkataan Jalur Lebar...
Dah tak asing lagi dari telinga aku ni..
Sekarang ni, ari-ari aku dengan perkataan tu..
Sebabnya, di sni la ak mencari rezeki...

Korang taw x apa tu Jalur lebar???
Mesti korang cakap, 'ala jalur lebar tu internet la.."
Pihak kerajaan jugak tidak ketinggalan untuk meningkatkan kadar penggunaan jalur lebar dikalangan komuniti kita semua.

Medium jalur lebar sekali lagi menarik perhatian ramai apabila menerusi sebuah blog telah menimbulkan kemarahan yang bukan sedikit. Mesti korang penah masuk kan laman sesawang si Aduka teruna
Teruk dia kena hentam dengan orang ramai expecially rakyat johor di atas kelantangan dia menaip dah mengeluarkan satu isu yang sangat sensitif.

Sebab tu la sekarang ni pn aku lebih berhati hati nk update blog, mana la taw kan, kot tersalah taip, jadi satu isu lak...
dah la trend skunk ni sume nk saman,
sikit2 ' c u in court' huhuhuhu
artis2 sekarang ni pn ckit2 nk saman kan...
huhuhuhh...

ok la..ntah ape lak aku n mengarut...kang tersalah taip, ada lak kena saman...huhu..

peaceeeeee:p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

memasak????

Adoiii....
aku lemah betul bila isu 'MEMASAK' diutarakan..
sebabnya....aku xpndai masak la....
huaaaa....!!!!

Now aku baru abis dari sesi skodeng blog2 yang membincangkan tentang resepi, masakan, dan yang berkaitan dengannya la...
JELESSSS!!!!
sebab aku xdapat nk buat mcm diorang wat:(

Aku selalu cakap ngn hubby aku, yang bini dia ni xpndai masak...
dia slalu cool kan hati aku ngn bagitaw
"xpe...syg pn leh blajar, lama2 pndai la tu"
nasib la dapat laki yang xkesah sgt...huhuhuu

Taraaa.....
hehehe.......
Itu salah satu gambar perkahwinan aku....
Today kan 3rd Feb...
Means anniversary aku yang ke 2 bln...wahahaha

Dah dua bln dah aku jadi isteri orang...
tapi bnyk lagi kewajipan yg masih belum sempat aku laksanakan...

Sekarang ni aku ngn hubby tgh berusaha nk cari duit sampingan,
and dia nk mula kembali perniagaan jual tudung...
dulu masa dia kat maktab dia ada jual kain tudung ekin..
bila dah keje dia dah stop..
and now aku nk berganding bahu dengan dia plak...hehehe

Maknanya aku akan wat jual secara online...
bila stok baru dah smpai, aku ak wat entry sal tudung lak...
huhuhu...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

D.u.i.t

DUIT
ramai orang sanggup wat ape je nk dapatkan menatang tu kan...
kan best kalo kita bangun pagi dah ada seguni duit dpn umah..
perghhhh....heaven...

Eh, aku dah lama xupdate blog kan. BZ keje sampai xsempat nk hapdet belog aku neh.
Keje mcm orang gila pn aku ttp xkaya:(
korang ada idea caner nk cari income lebih?

Aku sekarang ni pn tgh usha keje baru, kalo boleh msti la nk keje area jb kan sbb dekat ngn laki aku:p
Actually, my hubby xsuka aku berblogging....xtaw la naper..
Tapi ni la hobi aku, tempat aku nk luah ape2 je aku rasa, smapai ke ari ni my hubby tataw ape belog bini dia, hehehe
derhaka ke x nie ekh?

Apsal ekh aku sekarang ni asik sakit pala je..
Denyut2 lak tu...
Sakit smpai dalam mata, rasa nk cungkil2 je biji mata nie
ni pn tgh sakit...agaknya ak bnyk spent masa dpn laptop kot...
sbb mata aku pn rasa kabur nie..haishhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...