.....:RINDU:........

Rindu...
perkataan tu la yang aku selalu sebut sekarang neh...
aku rindu suami ku...
lambatnya abang balik..

Aku dah lama xupdate blog..
rasa malas sgt2
Xmacam masa mula2 ada blog, ari2 aku rasa nk update
tapi sekarang ni, nk update sebulan skali pn aku rasa malas
hahahahaa....

Niat nk update tu ada...
tp bila dah bukak blog, aku sibuk dok baca blog orang lain
tapi, blog kak di aku xpenah miss bace..
mmg tiap2 pagi2 bnda tu dulu ak bukak, cerita kak di slalu aje wat ak gelak sensorang...hakhak

Ok..sekarang ni aku dah rajin ckit nk masak...
biasalah...nk pikat perut suami kan..
Masakan pertama aku untuk suami aku ialah kuey teow grg...
ok la..not bad...wahh..bujet tu...xpe2..
pastu bnyk gak la aku masak,
paling best ialah aku watkan dia nasi ayam
masa tu, kat umh mertua, and ari tu sume xde kat umh sbb blk kampong. Tinggalah kami laki bini kat umh tu.. dah tgh hari tu, aku masuk dapor nk tgk nk masak ape ntok laki aku,
sbb dapur umh org kan, kita xbiasa...
so aku godek2 tenet..aku nmpak nasi ayam yg sgt best dlm gambr tu,,
ok ckp kt hubby aku, "bang, nk nasi ayam x?"
dia ckp ok je..ak pn list brg2 ntok dia p beli, sbb ak malas ikut hakhak...
Dah dia balik tu, ak pn masak la kat dapor...dh siap perap ayam, ak suh abg goreng ayam tu, sbb ak nk siapkan sambal n kicap...

Dekat sejam...sume dah masak...
Wahhhhh!!!memang marbelesss...
bukan nk puji diri sndiri..tp mmg hubby ckp cam tu...:p
Dia makan mmg bnyk, kami makan dalam kul 2.30pm...
Dah mkn lepak2 tgk tb...rehat2 jah..
kul 4 dia mkn plak...hahahaa...

Ni dia nk blk ni, dah siap order dah nk nasik ayam...
Ikan singgam, petai rebus ( dia mmg peminat petai yg tegar), budu,
ada gabungan 3 tuh..mmg xbangun dia pas tuh..

Aku xsuka petai...busuk...tapi laki dah suka..redhaaaa je la...
Xnk wat kang, lawan laki plak kan..

Missshhh u babe...:(
Cepat la blk ekh....



***Gambar masakan nasi ayam xde...sbb terlmpau xsabar nk makan smpai lupa nk snap...huhuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tetibe jee...

Tetibe je....
Aku rasa sedih sgt2....rasa mcm nak nangis...
ni semua pasal msg nie...

Hubby:
"Abg nk g spital ni, nk g wat medical check up kat spital pontian"

Wife:
" ok, g ngn sape"

Hubby:
"ngn cikgu kat cni"

Wife:
" cikgu baru tu ke? cikgu pempuan tu? "

Hubby:
"erm"

Wife:
"berdua jer?"

Hubby:
"erm, GB yg surh"

Wife:
"syg jeles!!!"

Hubby:
"xde pape la"

seee...trus mood ak down... dah la kami dok jauh..dia leh wat camni..
sgt2 kuciwa!!!!!


Pagi td dapat email dr member gua..

hi gee....sory da lame x buka emel...pjk kite xde internet lg..malas nk g cc klu xde wt ape2...gee chat???da pregnant ke belum???cepat ckt...sal da pregnant no 3 ni...kim salam kt husband k...bye miz u so much...

haaa...ni la kawanku sorang nie...umo sebaya ngn ak gak..23..anak dah nk masuk 3 kak..
eh lupa lak, ni taun ak 24..wakakakkaa
Gila express dia...
Jeles la plak dia dah ramai baby...
aku ni...hurmmm...
caner nk dpt anak cpt2 kalo sorang timur sorang selatan....

" Ya Allah...Permudahkanlah urusan hambamu ni dalam memiliki zuriat penyambung generasi kami....."
Amin......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

waaaaaaaa!!!!

WAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
sedehnya....smalam dah stat tdo sesorang....sobsob...
en tash dah balik jb....
tinggalkan bini dia sesorang....
Dia gerak ptg smalam, tp balik umh dia dulu pagi nie baru dia gerak ke johor...
Baru 20 minit dia gerak, dia cll bini dia...

suami : sayang, jaga diri leklok taw, drive kete baik2 g keje nnti..
isteri : ok bang...tp kete tu xbest r..ada bunyik2..ssh lak tu nk bukak cermin ( xsdr diri, mujur org nk kasik pnjam pn dah kira bagus kan)
suami : sabarla...nnti dua minggu sampai la kete baru tu..
isteri : ye la....abg pn jaga diri yer, jaga mkn pakai...
suami : ok syg..xleh ckp lama2 ni..sebak dah abg neh..lama ni nk tggal syg..
isteri : k la, nnti sampai umh abg cll yer. Drive leklok ( padahal ak dah sebak gak, xnk ckp lama2)
suami : k syg, nnti abg cll... Assalamualaikum....
isteri : w'salam....


Memang ak sebak giler time tu...
Tgh mood honeymoon lg kan...dah nk kena dok jauh-jauh..
Takpe la..dia pegi keje kan, bkn nya nk suka suki....
Raya cina baru dia balik....
Sebulan lebih lagi....
lamanyaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...