Bersihkan Sawang!!!

ok..dah lama tak update blog kan.. last bulan puasa kan.. meh kita bersihkan sawang2 yang ada kt blog ni.. hehehe... banyak sangat benda berlaku, tapi rasa malas sangat nak update.. tapi kalo baca blog orang lain memang sangat2 la rajinnya...

ok, pasal pregnancy.. Alhamdullilah.. berkembang dengan baiknya.. ibunya yang berkembang, babynya harapnya berkembang dengan jaya jugak la yer...

Tapi ada jgk yang xbestnya... aku disahkan GDM plak.. tp still on DC.. kena kawal makan.. ssh la nk kawal makan neh.. tp kadang2 ak langgar je diet tuh.. xtahan mak:(

Sekarang ni dah masuk tahun baru kan.. 2011..harap sangat-sangat tahun ni membawa sinar yang lebih pada aku dan keluarga. Aku juga dah tamat kontrak keje sebagai fasilitator schoolnet tu, dan bakal berkhidmat sebagai PPPT di politeknik.. Acctually aku dapat politeknik mukah, tapi kan aku ni tengah mengandung kalo boleh tak nak la jauh2 kan. Surat dah dihantar kepada pihak berkenaan tentang permohonan pertukaran ni, tgk la mcm mana nnti.. hope ada rezeki aku di semenanjung ni.. and org2 tu semua ada la hati perut tak akan hantar aku ke Mukah tu:( Tak nak la cakap pasal ni kan, wat aku sedih je... dah penat dah nangis, sampai aku dah xde hati dah nk menangis..

Ok back tu my pregnancy.. believe or not, aku xde gambar masa mengandung ni, hahahaa.. sebabnya aku xsuka amik gambar ni, hehehe... May be sebab ak dah gemuk sangat kot, berat aku dah naik lebih kurang 10 kg dah.. belum cukup bulan lg, nk cukup bulan ada la lg 10kg kot.. mntak2 x la kan.. sekarang kandungan dah nk masuk 26 weeks, dah 6 bulan lebih la kan. Semalam nurse dtg umh, dah la time tu aku tgh golek2 depan tv, mandi pn belum lg... :p dia dtg cek tekanan darah, ukur rahim, dengar jantung baby.. Semalam aku dengar la jantung baby, wah laju betul yer.. syg tgh berlari maraton yer dlm perut mummy ni...:) saiz baby ok, xbesar, nurse ckp saiz bersesuai dgn umur baby.. Baby sgt aktif ok, suka gerak sane sini, menendang la,, tetibe je perut mummy ni terangkat kena tendang, kalo kuat tu, agak sakit jugak la.. Kadang2 perut rasa tegang, rasa bnda bergerak. May be sayang tgh pusing2 dlm perut mummy kan.. Malam2 je baby aktif ajak mummy main2.. xleh tdo taw mummy ni.. Time subuh syg bgn dah, masa tgh solat subuh, syg dah tendang2 dah... bg hint dah bgn la tu kan.. Masa mummy tgh mengaji, baby diam je.. hayati ayat2 suci al-quran kan.. bagus anak mummy ni:) Tapi time pagi kul 8-12, baby diam je,, tdo la tu.. rindunya pada baby.. xsabar nk tggu kelahiran syg taw..

See, kalo citer sal baby je, pnjang kan.. Cerita je dah buat aku bahagia.. belum kelahiran dia lg.. Yang penting, papa n mummy syg sama baby..:) Hope 'along' di sana pn akan sayang baby.. Mummy and papa pn sayang sama 'along'. Along tunggu yer kami di pntu syurga...:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

campur2 dah..

Salam blog ku...
Lamanya tak menjengah ke sini. Biasalah, tuan rumah sibuk dengan persiapan raya, sambut raya, dan macam2 lagi la. Dengan keadaan diri yang selalu loya-loya, cepat penat n selalu muntah2.. Apa2 pn, aku mmg sgt aktif sampaikan risau baby dalam perut ni. Now dah masuk 9 mggu lebih, tapi belum pergi klinik lagi. Nanti la, next week kot baru nak g bukak buku.

Semalam ( 19.09.2010 ) aku ada wat makan2 sikit di umah. Alhamdullilah, ramai yg datang sampai tuan umah tdo malam awal sgt.. hahaha.. penat taw.. makan2 ni sempena besday my beloved hubby yg jatuh pada 18.09.10.. tapi lewatkan sehari sebab masa hari tersebut kami still keje.

Perkembangan raya ari tu sgt best.. iyalah kali pertama raya bersama.. percaya or x, kami xde gambar raya.. hahaha.. sgt bz layan tetamu sampai lupa.. hehehee.. xpe la, sejak pregnant ni aku mmg xsuka bergambar, sbb mls sgt nk bersiap... hahhaa.. ntah pape kan.. selekeh gila sekarang ni.

ok lah, dah xtaw ape nk update ni,ok choowwwwwwwwwww cincauuuuuuuuuu~!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

uwekk.. uwekk

Muntah dah jadi perkara wajib dah bagi aku..
Setiap hari pas sahur n berbuka mesti uwekkk!!
Sabar je la.. macam pagi tadi muntah mcm air terjun keluar dr mulut...
Banyak.. menderu-deru keluar..

Sampai badan lembik.. hasilnya.. aku xpuasa pagi ni..
Macam weekend lepas, suami aku banyak tolong aku kemas umah.. nasib la boleh diharapkan. Aku wat keje ckit2 je dah penat..

Laki aku selalu cakap, aku melayan loya tu..
Sedih taw, aku kalo boleh xnak muntah2 tu semua, ada ke org nk muntah?
Ingt best ke muntah ni? perit taw rasa.. aku dah thn, tp dia keluar xterduga.. macam semalam, tengah pakai telekung nk semayang pn muntah nk keluar.. tadi tengah betul2 kan tudung pn muntah, tetibe je keluar... berlari ke sinki :(
sekarang ni rasa nk mkn gula2.. agak2 budak2 nmpak x?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Serangan bila dah mengandung

Semalam makan berbuka puasa plg best!
Sebabnya dah masuk 15 ramadhan baru la tekak kelantan aku dapat makan nasi kerabu.. oh! nikmat ok makan nasi kerabu.. tapi nasi kerabu ni xde tumis.. xpela, redha je.. aku lg suka nasi kerabu tumis.. pastu smalam gak nasi kerabu lawan ngn ayam golek!!
Terus tergolek pas makan.. hahahaha... sedap giler! kecik je ayamnya. Sekor harganya RM 16, ok la kan..

Pas mkan, manje2 ngn cik abe jap, mandi n smayang.. pas smayang isya' ambik quran nak bace, tapi ko.. mata dah tutup quran xbukak pn lagi.. punya la aku rasa ngantuk n penat. Semalam aku tdo kul 8.45.. haaaa!!!
Ntah naper smalam penat sangat, angin dalam badan bnyak.. asik sendawa.. pastu sendawa tu bau muntah :(
X sedap langsung!!!!
Sebab tu smalam aku xmasak, sbb badan dan lembik, rasa bau muntah la.. mcm2 la..

Aku bangun nk siap sahur kul 4.45 pagi, aku masak sardin je la.. Makan ckit je pastu, pastu ak teguk air masak 3 gelas, minum ubt kencing kotor n obimin.. sebab sekarang ni aku kena kencing kotor plak:( ubat tu xsedap nk mampuih!! dia punya rasa mcm air kelapa basi. masam n ntah la rasa mcm mane aku nk describe..

Pas makan tu, aku still rasa xsedap badan, dalam perut rasa berkelodak je.. tiba2 aku muntah!!
Muntah kuar air putih je.. mmg mcm tu ekh?
dah muntah tu baru rasa ok ckit badan.. :)



ok citer lain plak.. tadi drive kete nk g keje tiba2 aku nangis :(
sebabnya dengar lagu raya.. hahaha... ari ni baru dengar lagu raya.. banjir sensorang dalam kete.:p

Tahun ni kali pertama aku raya sebagai isteri..
oh syahdu,,, mcm mane ye pagi raya tu..
aku kena mintak ampun bnyak2 ngn laki ak tu..
iyela kan, dasar bini bnyk xdgr kata suami.. hahahah..
ishhh2.. xleh imagine nk salam pg raya..
kena tahan air mata xleh nangis neh:(
kang abis make up :D


saya tidak sabar nak beraya !!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Alhamdullilah... Rezeki di bulan Ramadhan

Wahhhh!!! Syukur Ya ALLAH...
Syukur yang tidak terhingga aku panjatkan padaMU YA ALLAH....
Mula-mula sekali syukur aku dipanjangkan umur untuk mencecah ke 24 :)
n satu lg berita yanggggggggggggg sangat membuat aku dan suami gembira iya lah...



I'M PREGNANT AGAIN!!!

for the 2nd time in this year... hopefully this time my baby mampu berjuang hingga melihat dunia.. :)

Mula-mula ak taw news ni Ahad lepas.. Sebab jumaat b4 tu aku dah rasa tanda-tanda..
tanda-tanda aku mengandung iye la aku rasa penat melampau!
Penat yg sampai lembik xleh wat ape..
Memang la bulan2 puasa ni kita asyik penat je kan, tapi penat kali ni lain macam.. Esknya (Sabtu) sepatutnya aku period time tu. Period aku mmg ckup 28 hari.. tapi xdatang2.. Aku pn pegi pontian n beli pregnancy test. Esknya dah tgh hari baru teringat nak check. SO aku pn cek la... ni la resultnya

Tapi xterang kan.. samar2 je.. iye la, baru sehari lewat.. hormon xkuat lg kot..
Tapi laki aku plak cuak taw.. hahaha.. dia dah xdok diam.. dia kata nnti 2 hari lg kita cek lg. Heheh.. aku dah happy dah.. aku trus bitaw kawan aku MAS...

Ok, after 2 days.. aku cek lg.. the result was


ok.. dah jelas n terang.. hehehe..
Dah Sah dah!!!

Wah since that day.. aku dah disuruh bnyk rehat.. :)
Kalo penat xyah masak.. tapi aku kesian kat dia.. kalo aku xmasak n mkn yg beli je, dia makan ckit je.. :(
so aku masak juga.. kalo dah penat sgt2 smpai xleh bngn baru aku beli

Sekarang ni, aku dah jarang naik bilik atas.. baju2 aku bnyk laki aku yg iron :D
Kami pn dah tdo kt hall bawah, bentang tilam kt bawah je.. xnak kasi aku naik trun tgga kerap sgt. Tapi aku naik gak atas.. tu pn kalo nk berak je.. hahahaha... aku xleh berak tandas cangkung, sbb bawah ni tandas cangkung, atas tndas duduk ( msti dlm hati korang cakap gila pengotor pempuan ni, hal berak pn ckp dlm blog, hahaha ). So ak naik berak tndas atas la :D


ps: pg ni aku terbabs bngn.. kul 5.20 baru sedar sahur.. dah bebel2 ckp phone xbunyi.. rupanya aku salah set masa, nk set kul 4.45 tp g set 5.45. kul 5.45 baru la alarm melalak.. hahahhaa...

Kawan2 doakan baby kali ni kuat n seihat sampai lahir nnti.. :)
Doa bulan puasa lebih berkat kan :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menu di Bulan puasa

Alhamdullilah...

dah seminggu kita berpuasa.. syukur..
Dah tinggal puasa??? ak belum.. n Insyaallah bulan ni akan penuh :)
semalam 8 ramadhan kan.. Semalam aku masak je menu untuk buka2..
Aku xbeli dah.. kalo lauk yg beli aku kesian kan laki aku, dia makan ckit je kalo lauk yg beli. Sebab tu aku penat macam mana pn, aku tetap gagahkan diri untuk masak. Slagi aku mampu aku buat. Iyala dengan keadaan diri yg cepat penat n selalu penat, aku kadang2 xlarat gak nk masak. Tapi kalo aku masak, macam bnyk jugak la suami aku makan. Smalam sampai umh kul 5 petang, aku baring jap rehat, kul 5.20 dah masuk dapur. Tapi dah kira ok sbb lauk ayam n kerang semua laki aku dah bersihkan :) so kurang dah beban kt situ ckit. Masak sampai kul 6.30, kerang belum rebus, masak tggal atas dapor p solat asar jap.. hahaha.. nk kul 7 baru nk solat.. :p
ok, ni ape yg aku masak semalam 8 Ramadhan
Ayam masak merah (masak sendiri )
kacang buncis goreng tauhu lembut ( msk sendiri )
kerang rebus cicah sos ( msk sndiri )
kuih cara berlauk ( beli )
air soya n asam boi ( beli )

Simple je lauk kan.. tp penat gak nk masak.. Tapi demi nk suruh suami makan bnyk, ak masak gak..

Eh, lapar? meh tgk lg gambar makanan lain :D


ok.. nk sambung wat keje :D
Layan la ekh...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selamat Berpuasa!!!!

Salam Ramadhan buat kawan2 sume..
Dah masuk bulan Ramadhan.. soon Syawal lak datang..
Tahun ni, aku berpuasa sebagai seorang isteri buat pertama kali..
Rasa best bila g terawikh sama2.. sahur sama2..buka sama2.. semuanya buat sama2..
Alhamdullilah.. Tuhan memberi keizinan aku rasa semua ni untuk tahun ini.. Hope tahun depan pn aku masih lagi diberi peluang untuk sambutnya lagi..
Tapi ari pertama je g terawikh.. ari lain mcm penat:D kt masjid tu dia wat terawikh 20 rakaat + 3 witir.. adoii.. ketar lutut2 nk abiskan sume tu.. hehehe.. so abg ckp, kita g ari cuti je, sbb kalo ari keje mmg kami biasa tdo kul 10, terawikh lak kul 10.30 baru abis.. so kalo ari cuti leh la tdo lewat kan :D

Rupanya susah gak nk bangun awal2 pagi nk masak sahur, time anak dara dulu bangun makan je, hahaha... dasar anak dara pemalashh kan!! Dulu semua mak yang buatkan, bgn pagi2 masak nasi, panaskan lauk, masak lauk simple2.. kul 4 pg dia dah bangun.. anaknya kul 5 baru bgn:D

Sekarang ni i have to do by myself.. xleh nk harapkan orang lain lg, xkan nk harapkan suami siapkan tu semua tuk isteri kan ( Kejam gilerr kalo wat mcm ni, hahahaa )
1 Ramadhan Johor cuti.. so semalam kami cuti la.. kami rasa masa panjanggggggggg sangat!\
hahahaa.. sebabnya.. biasala org baru kawen, kalo dulu asal berdua je mulala tangan xdok diam makan ada aktiviti sampingan akan berlaku... ni bulan pose, Gila ko nk wat macam tu!!!

Aku ngn laki aku pn dok jauh2.. tgk tb pn duk baring jauh2.. xpn aku atas kusi n dia kat bawah or verse la kan.. sume tu nk ngelakkan dari berlakunya perkara yg xdiingini..
(eh, aku sorang ke mcm ni or mmg normal bg yg dah kahwin :D )

Semalam aku masak tomyam campur, ikan cencaru sumbat ( nyum22 sedap!! ) ngn ulam2.. kuih2 ak beli je.. xsempat + malas :D
Ari ni nk masak ape?
Aku rasa nk wat sotong ketuk serai je + kangkung goreng belacan + n telur goreng masam manis :D hahahaha.. ari keje masak simple2 je..
ok dah ckp pasal makanan, nk pn air liur leleh2 dah...


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN YANG BARAKAH PADA SEMUA.. :)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SubhanaAllah.. Allah Maha Besar

SubhanaAllah...
Tu je yang mampu aku cakap bila aku tengok ni...
Sesungguhnya Allah Maha Kaya..

Ok, Cuba tengok titik hitam tu 10 saat je...
Kemudian pandang dinding putih.. pandang lama2..
tengok la keajaibannya...

Allahhuakbar!!!!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Laki aku kena goda???

Ok, sebelum idea ni ilang, or aku dah lupa nk story baik aku citer trus kan..
hahaha...adoiii..rasa nk gelak guling2 bila teringat kisah ni...
Cenggini, petang tadi aku ngn en suami g bandar jap. Mula2 g makan dulu sebab ari ni aku malas masak so aku kena belanja suami aku makan la. Aku belanja dia kfc je, sebab tekak ak nk makan ayam. Pas makan tu kami g bank sebab en suami nk amik duit ntok bayar keta n sewa umah. Aku xikut, aku tunggu dalam kete je, sebab aku malas nk jalan hakahakah.. Lama jgk la aku tggu dalam keta tu.. pastu laki aku masak dalam keta dengan muka yg cuak n macam takut. Aku pelik la tgk dia kan, aku tanya dia naper, sbb dia asyik pndang kat sorang pempuan cina dah tua gak la.

Aku : Naper ni bang, muka cam takut je???
Suami : Tu tengok pempuan tu, macam gila je
Aku : Eh, xkanlah macam elok je tu ( pempuan tu bawak paper bag, pakaian ok je, xburuk la )
Suami : Masa kat bank td, dia g mntak duit
Aku : Mintak duit? Naper?
Suami : Dia kata, bagi dia duit or blanje dia makan, pastu dia bagi main nonok. Nonok tu ape? Abg takut sbb duit abg tgh bnyk ni
Aku : hah?? Main nonok!!!
Suami : APe tu nonok ekh? ( muka tgh cuak ni)
Aku : pepek la bang... hahahahhaha. Macam pelacur la tu
Suami : Ada jgk ekh mcm ni. Kalo muda xpe lg. Ni dah tua..

Adoiii.. boleh laki ak xtaw ape tu nonok, dia rasa takut sbb masa tu dia pgg duit banyak la. Dia takut pempuan tu nk rompak dia. hehehee... kelakar gila. Sampai dia ajak g kedai lain, sbnrnya nk g kedai dpn bank tu.. dia takut sampai xnak masuk kedai tu.. hehehe..
Alahai suamiku ni..penakut gak ekh.. bagus la dia takut bnda mcm tu kan. Xde la adinda mu ni risau pasal tu.. hhuhuh... okeh.. dah nk sambung wat report lak ni..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fasilitator

Ok... Ari ni aku rasa sangat best!!!!
Kenapa?? Sebabnya ari ni aku balik keje awal...hahhahaa..
Hari ni ada bengkel membina blog bagi kawasan Zon Rengit, so aku telah dilantik oleh PPD Batu Pahat untuk jadi fasi.. kiranya sume fasi yg ada di zon Rengit kena ajar la, dah la sekolahnya dekat..hehehe.. aku suka sbb xyah masuk skolah sndiri ( gila malas )

Best la prog ni.. aku suka program berunsurkan macam ni, selain kita mengajar, kita juga boleh belajar kan sbb tu orang cakap, orang yang suka kongsi ilmu ni, makin banyak ilmu kita kan :D
( ni prog tadi, aku xde dalam ni sbb ak tukang amik )

Sampai kt skolah tun sardon dah kul 8, siap2 sume kul 8.30 dah stat.. kul 1 dah abis.. hahaha. Awal gila kan, padahal dalam surat tulis smpai kul 4.30:D sebab tu aku leh balik awal, kalo ari biasa keje kena masuk keje kul 7.30 n balik kul 4.30. Dah la tadi ada makan2.. Mak suka bab makan2 ni!!! No wonder la saiz baju dah meningkat kan, dari saiz 36 jadi.......




40 hokeh!!!!!!!
sangat2 gemokkkkssssssssssssssssssssss
xsuka!!!
Gemuknya kat perut lak tu :(
Dah macam mak dugong dah.. iyelah kat umh kejenya melantak je..
Macam smalam sambil layan tb rilek je leh habiskan 3 ketul donut big apple... ( tiba2 teringat kesedapannya)
Banyak btul kalori tu kan.. hahahahhaa...
( ni puan bum bum ok..gila tembam!! )


( bersama en suami yg dah mcm ibu mengadung )


( naper dia xsuka senyum?? )

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Assalamaualaikum blog ku tersayang..:)
lamanya xjengah kan
jengah tu jengah, slalu je bukak blog ni, satu ari ada la dalam pat blas kali,
Mula-mula tu idea macam2 ada taw ntok update blog ni, tapi bila dah bukak mcm xde idea plak, hahaha.. so trus la baca blog2 yg kt sblah tu :)
xpe.. at least blog2 tu sume menghiburkan hati

Kenape yer, bila xngadap blog, mcm bnyk bnda nk kongsi dlam blog ni, tapi bila dah bukak je mcm kaku, xde idea n tetibe je satu perasaan MALAS tu datang, hahahha
betul la orang cakap kan, MALAS satu penyakit yg plh bahaya.

Lagi 3 minggu kita nk pose kan, pejam celik dah nk habis setahun dah...
Macam cepat je masa berlalu...
Aku pn dah nk masuk 8 bulan dah jadi isteri en tashrif...
N kami still rasa mcm baru semalam je kawen..hehhee.. still mood honeymoon:)
bayangkan, datang keje pn dah rasa rindu gila kat suami..
Bila dia balik je, trus ak terkam peluk cium.. hahahahhaa
Padahal kami g keje je.. rasa rindu semacam taw.. hari2 lak tu..
pastu mula la dok berdempek je ngn dia.. hehehe
Sabar ye sayang, bini mu mmg seorang yg suka manje2.. hehehe..
So, sesape yg blum kawen tu, kawen cepat2..
Sesunggugnya perkahwinan itu suatu yg indah..

k la.. next time lak sambung celoteh yg ntah ape2.

ps : ak sakit gusi ni.. ntah naper gusi ni bengkak lak :(
-tadi masak ayam masak ungkep.. n suami suka :) ak semakin semangat masak bila suami puji.. so pada suami2 sume, kalo nk suh bini korang rajin masak.. korang pn rajin2 kan lah puji masakan isteri.. pujian tu semangat buat si isteri taw.. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

wajah baru...

comey x???
muka baru saya??
tadi taktaw nk wat ape sewaktu melepak dalam bilik guru, aku godek2 tukar template la..
Sejak peristiwa 'itu' aku dah xberani nk stay kat makmal komputer, biar la dok pagi sahaja, siyes ak fobia!!!
nanti ada masa ak citer pasal tu....

Hurmmm..ari ni i pose...
kul 9.00 pg lagi dah pikir nk masak ape, hahahha.. gile lapar..
mggu ni aku dah berazam pada diri sndiri, xnak makan kat luar, nak masak sendiri...:)
Macam sabtu lepas aku masak spagetti kegemaran suami ku.. dia ni betul2 hargai taw masakan bini dia, masa g jb pn dia xnak makan kt kedai, still nk balik makan spageti yg lebih kat umah
paling mengharukan aku ialah

"xde la spageti lain yang boleh lawan spageti bini abg wat ni, spageti kat pizza pn xsedap mcm ni taw"

wahhhh!!!!kembang bontot i... sebabnya i taw dia bukan bodek... dia xnk makan spageti kt pizza or SR.. dia nak bini dia wat... wahhh!!! i dah berjaya pikat perut dia:)

Ari ni aku nak masakkan gulai lemak telur.. ni pn kegemaran dia.. dari semalam dia mintak, tapi semalam xmasak, g makan kat umh kawan dia.. so ari ni kenalah masak untuk dia.. xpe, demi suami i sanggup je taw..:) nk pikat suami kan dngan perut... lub u lah yang!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

New Laptop!!!

yabeda beduuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!
now aku online guna laptop baru..hehehe
dah seminggu laptop i rosak.. n seminggu jugak la aku dok guna laptop my hubby bawak g keje, so dia xde laptop nk guna..wakakakka

so, dia pn sgt2 la tertekan, slalu kena berebut ngn isteri nk guna laptop, wakakakkaka!!!
Ari sabtu 10/07/2010 pada pukul 10.30 malam, ak pn dapat la laptop ni.. :D
koooo..dah malam baru nk g beli, kul 10 baru g bp mall...wahahhaha
pilih kejap je.. n i decide nk pink kaler, n dia pn suggest amik dell..
And here there are!!!


hehehe...cun x?
yg best dapat 18 item as gift.. banyak ko!!!
i suka sgt2!!!
tq to my hubby...
sesungguhnya bini mu amat menyayangi mu... :)
lob...lob..lob.. u banyak2!!!

hambikkk!!!! font pn kaler pink!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kenapa tak rogol saya???

hahaha...tajuk macam dah gersang sangat kan..
tapi sbnarnya x...
aku pun macam terkejut jugak masa mula2 dapat email ni, iyela kan tajuknya agak lucah di situ. Tambah2 orang2 melayu ni pantang je nampak perkataan 'rogol' ni, lajunya je nk membaca ( eh aku ke? ) tak.. heheh

ok..sharing is caring.. now i nk share ngan uolls( ada ke) pasal citer ni..
jom ambik kopi and pes....

Kisah benar ini berlaku di US.
Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus.


Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.


Disebabkan hari yang agak sudah lewat, berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan bersaorangan.


Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu.


Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.


Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu.


Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.


Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain).


Dia pun tanya perogol itu..


“Why don’t you do anything to me on that night even though you know that I’m alone?”

(Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa tu?)


Perogol tu jawab:


“No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other one was by your left side. If you were alone of course you will be my victim.”

(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak. Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah pasti awak jadi mangsa saya..)


Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu.



p/s : MORAL CERITA INI???


Jika kita sebagai hambaNya menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan memelihara kita. Wanita tadi pertama-tamanya menutup aurat di US dan memang seorang yang menjaga batas-batas yang ditetapkan Islam. Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga hambaNya yang sentiasa ingat akan diriNya.


"...Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. Barang siapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya ..."

[Dari Abdullah bin ‘Amr r.a.]


Sebuah kisah benar yang sangat sangat menarik pada pandangan ku...

semoga kite semua mendapat pengajaran dan ilmu yang bermanfat...

sebagai hamba kita seharusnya percaya dengan kemampuan senjata orang mukmin iaitu DOA….


semoga kita sentiasa dipeliara Allah dari kejahatan syaitan yang di rejam…….


Korang yg bergelar wanita...amalkanlah..

moga lelaki bermata buaya emas tak ganggu kalian...

nota pantun :
" nasi lemak buah bidara,
buah bidara di atas peti
anak dara jagalah dara
jagalah dara sampai berlaki "

hehehhheh....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

saya suka bila....

..........rasa lain mcm je........
naper ekh??
hehehhee...gud news kah????
xsabar ahkak!!!!




ps : saya suka saya merajuk....
sebabnya








bila saya merajuk, en suami akan pujuk saya...
cara dia pujuk.......








dia akan buatkan semua keje umah....
wahahahaahaa
i laikkkkkk!!!!
basuh baju, sidai baju, lipat baju..
semua dia buat!!!!
siap g sental2 bilik air lagi....oh yeahh!!!
n plg best dia masak tuh...hahahaa
apa dia masak, sardin n ayam grg...hehehee...
ok la kan....
nak taw dia masak mcm mana, dia main campur je, sardin, bawang, sos tomato n air ckit..ntah mane ntah dia blajar tu, xthn letak sos tomato..hahahha
orang letak air asam jawa, dia x... dah la bawang2 tu dia xtumis...
ahkak makan n kata sedap je..demi menjaga hati dia...
dia dah masak tu rasa terharu...1st time tu demi pujuk isteri dia yg merajuk muncung 14 depa....:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BODOH

Assalamualaikum blog ku sayang...
dah lama xupdate pape..sorry yer...bukan malas..cuma ntah la..dalam paler hotak ni banyak nak citer, tapi bila dah bukak laptop, trus idea tu xde. Rasa macam kaku je nak taip2 kat blog ni. Aku baru blk dari jb..penat giler... Sekarang ni rasa marah sangat2!! darah ni mendidih je rasa, kalo letak telur kompem dah masak ni.

Bila dah rasa marah, tapi xleh nk luah, mata rasa berair2 je... dalam dada ni rasa sekat2 je.. ak sbnarnya geram ngan laki aku... ntah la.. tadi g jb amik budak2 school dia kt utm. Korang bayangkan la, kami yg dok hulu johor ni kena g amik budak tu dr utm ke umah masing2. Dari jauh kami menapak semata2 nk wat keje tu, padahal ada berpuluh lg cikgu2 yg dok area jb, tapi laki aku yg plg jauh ni kena g amik... cikgu2 tu mcm xde perasaan kesian taw.. dah la duit minyak nk g je 30 xmasuk tol bagai... ntah naper la yg plg jauh kena g amik, padahal dr utm ke gelang patah je, cikgu2 yg dok area gelang patah tu berlambak, tapi masing2 xnak tanggung jawab.. ntah hape2...

Laki ak pn dia hanya luah marah kat aku..tensen taw!!! kan dah nanges.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

random 1

wahhh...
lama giler kan xhapdet...
bukan bz..tp malas...hakhak
last entry aku ckp nk beli henpon kan...
now dah beli dah...tp bukan yg ari tu punye... lain punye ni...
weeeeeeeeeeee!!!!!!!!


aku telah rembat yang ini...hihi
mula2 nk bb..tp ntah la...lebih berkenan yg ni...
adakah disebabkan kesetiaan aku pada nokia???
mungkin kot...hikhik

Ekcelli aku dah lama xberehat di hujung minggu... dah 2 minggu berturut2 aku jenjalan...
ingtkan dis week leh la ak rehat...
sekali ko en suami ajak teman dia g camp!!!
Hadoi...aku angin betul tu..cikgu2 kat skolah dia slalu amik kesempatan kat dia
dia kena jadi kem comander..so dia kena stay sane pg ptg siang mlm..
sgt tensi!!
Dah la umh ngn skool jauh, bini lak tggal sensorang
langsung xkesian kat kitaorang...
kalo apa2 je event, msti laki ak kena..dia lak terlampau baik...
bini dia lak emo!!!
so dia xnk ak sensorang kt umh..so kena ikut
gilaaaa kan
dah la kena tggal lam khemah, jaga budak2..
ishhhh xsuka2!!!

Baru plan minggu ni nk kemas umh..ye la kan dah berzaman je bejalan bersakan, sampai umh dah berdebu, sepah...hadoiiii xtahan mak!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

no tittle

dah seminggu lebih x update blog...
xde mood...
sebabnya....


gaji xmasuk...xde duit...waaaaa!!!!
nk g tgk citer lagenda budak setan:(
nak sangat!!!
hope esk gaji masuk...hehehee

td lunch hour ak blk umh..
sempat masak asam pedas lg tuh...hehehe
tp xsempat nk makan...nnti blk ni makan...

gaji ni jugak nk beli enpon..weeeee!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Awal bulan dah...

Ari ni dah 1 Jun 2010...
Dah hampir setengah tahun kita dalam thn 2010 ni..
Dah setengah tahun ni, ada x impian kita yg dah tercapai???
Aku?? ermmmm..hampir tercapai..tp xjadi dah...huhuh
Dulu impian aku ialah,
1) nk tggal ngn hubby ( done )
2) nk ada baby ( no comment )
3) nk keje gomen ( not yet )
4 ) nk beli brg kemas ( not yet ) * xjd kot, sbb nk simpan duit masuk asb
5 ) nk sambut 1anniversary kt bali ( not yet ) * mcm mustahil je

eh..tu impian ke? hehehhee...
aku sbnarnya xtaw la ape impian n target aku taun ni..
cuma yg pasti, target aku ialah nk ada baby n jd ibu...
tp dah xde rezeki..kita forward ke taun dpn lak..hehehe

Bila dah masuk awal bln ni, bnda yg wajib wat ialah submit report...arggg!!
mencik...mencik..malas...malas...
huahuahuahua..
dari weekend ari tu lg ckp nk wat..tp tarak pn..hahhaa
smalam kena paksa ngn en suami..baru la i wat...
pk gaji je..xde report xde gaji:(
purse pn rasa ringan je..bila nk masuk gaji...
i nk beli henpon..:D
henpon i nak ialahhh!!!!


tomey x????
aku xmampu la nk beli blackberry ke, i phone ke..
ni je aku mampu..
since tepon aku ilang tu kan, ak pakai henpon picit tu je.. :(
tu je aku mampu..ak nk beli henpon dulu pn, ak taw, bnyk bnda lg aku nk guna ngn duit tu, tambah2 aku baru nk mulakan hidup rumahtangga, msti bnyk lg bnda lain yg aku patut beli kan, daripada beli henpon ni..:)

satu je aku pgg...

"susah2 dulu..senang2 kemudian"

coz ramai yg ckp, masa kita mula2 nk bina idup baru ni, mmg agak 'sakit'
Kita perlu bnyk bersabar je..thn pertama mmg xsempat nk saving..
nnti dah 4 5 thn baru la senang...
aku pn harap mcm tu la kan...:)

k la, nk berfacebooking lak..hihik...
ari ni bdk exm, diorang xmasuk makmal..so leh la aku jalan2 kt tenet:D

sekian.....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

xpe kan..

Semalam aku g mkn pizza..sempena kegajian laki aku..
Haruslah menghabiskan duit dia kan...
Aku lantak pizza 2 slice, n sepinggan lasagna..
Aku sorang je habiskan sume tu, laki ak xsuka lasagna..

Baru aku teringat...sekarang ni aku makan mcm xde pape dah...
dah xpantang dah..sbb org ckp org gugur pn kena pantang mcm org bersalin kan...
tapi ak xpn..xpe kan????:D

Rasanya2 ari ni period aku abis kot..
Aku mcm pelik, ari ke 23 gugur period dah datang..
Normal ke tu ekh???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tataw...

Tataw ape yg perlu aku wat...
aku nk pregnant lg..tp mcm baru sgt lg ntok ak pregnant blk..
tp aku xsabar nk ada baby...
tubuh aku ni dah mampu ntok ngndung blk ke x ekh?
tp....aku takut nk hadapi gugur lg..
cukupla sekali je aku lalui semua tu...
siyes xsanggup dah...:(

tp kalo merancang kan, takut xdapat trus...

hadoooiiiiiiiiiii wut shuld i do hah:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

yeahhh!!! semangat dah ada..:) rasanya mcm nk berblog dgn aktif blk la..ngeh..ngeh...
dah sebulan dah aku keguguran..sedih tu mmg sedih..tp ak anggap tu xde rezeki dah... xpe2..kita try next pojek..wat masa sekarang ni ak kena rehat pregnant..nnti stat bln 8 baru ak nk try lg..tp kalo dah lekat awal2, ak terima je...

Ari ni 24/5...g makan2 kat kantin td, cikgu2 ckp gaji dah masuk..i laikkkk!!! bkn ak la dapat, tp cik hubby aku..ngeh2...leh la g sopim2.. smalam ak ngn en husbend g sopim dvd lanun..hehehe..murah je, 4 hengget sekeping, copy dr original dvd, gambar mmg sannnteekkkk!!! habis 36 hengget wat beli dvd je..

Jumaat ni cuti kan...nk g mane ekh..bosan tul..nk g jalan2 nk simpan duet, nk g honeymoon on our anniversary..hehe..lmbt lg..bln 12..smalam dok umh je ngn en suami..nk bermesra bini tgh cuti..hakhak..ngah pntang lg...lg 2 minggu pantang abis..sabar ye yunk!!! smalam en hasbend dok print2 gambar khwin, letak lam frame2 dia dapat dr anak murid dia..last week kan Hari Guru, byk gak laki aku dapat adiah..4 plastik besar dia wat blk..dia gak dapat anugerah Guru Aktif dr murid2..bagus gak laki aku ni ekh..hehehhee... leb u yunk!!!

dah nk masuk 6 bln kami jd laki bini..bahagia je ak rasa...dalam masa 6 bln ni dah bnyk ssh senang kami bersama...bermula ngn masuk umah dengan hanya berbekalkan sebidang toto n 2 bijik bantal...kami dah beli perabut ckit2..cuba korang bayangkan mcm mane kami idup..langsir pn xde..tampal suratkabar je..alhamdullilah...kami dah kumpul ckit2..sbb tu ak sayang laki aku..aku ngn dia dah hadapi mcm2..susah senang bersama...tp best..sbb tu wat kami lg sayang menyayang...hikhik..

away jap..nk verangan!!! ahakkkk

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Redha...

Dah 12 ari dah masa berlalu...baru la aku ada kekuatan nak menulis di blog ini.....
Sebelum ni ak teruja sangat nk bercerita mengenai pengalaman mengandung kan..tiap2 entry aku mesti menceritakan perkembangan terbaru mengenai kandungan aku....
Tapi sekarang dah xde dah semua tu...aku baru je keguguran 23.4.2010 pada kandungan 11 minggu 6 hari...

Sedih....takyah nk cakap...kecewa...marah pada diri sindiri..semua tu aku rasa... Ni salah aku jgk kan, sbb xpndai nk jaga kandungan..maafkan mama yer sayang....

Seminggu je aku cuti...dah tu dah masuk keje gak..dah terpaksa kan... k la, next time la aku citer pasal ni...aku masih xde kekuatan nk citer ni sumua...tp aku ttp akn story gak...

Mama rindu kan mu sayang... Tunggu mama "di sana" yer sayang... kita pasti ketemu juga satu hari nnti....:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fasilitator Schoolnet...

Korang penah dengar x Fasilitator schoolnet ni?? Bukan apa kan, tiap kali orang tanya aku keje ape kan, aku cakap la Fasilitator schoolnet or FS, mesti penanya tu akan tanya aku balik," Eh keje apa tu?" "Keje kat mana?".. ERmmm... aku dah biasa sangat, mmg tu la orang akan tanya aku balik. Kejenya mcam ni, FS ni sebagai tmpat cikgu2 kat skolah nk bertanya, mintak tlong, mintak ajar or apa2 yang berkaitan dengan ICT, tapi bukan technicion taw... aku pn xreti nk baiki komputer, nk angkat cpu pn aku xlarat...hahhaa...

Sebenarnya dikalangan cikgu2 ni, exp cikgu2 yang dah nak pencen dah, mmg sangat cetek pengetahuan tentang ICT, so itulah peranan aku kat sekolah ni. Keje ni kadang2 agak2 bored la, kadang2 bz xmenang tgn. Selain tu, FS juga akan tlg untuk komuniti, contohnya wat bengkel untuk komuniti setempat berkenaan dengan ICT. Walaupun keje kat skolah, tapi masa keje kami bukan mcam cikgu cikgi, kami still keje office hour. Cuba korang bayangkan time cuti skolah, huuhuhu!! sgt bored sbb xde sape kat skolah, ada kerani je....

Tapi keje ni kontrak je la..hope la gomen serap terus...huhuhu...

Now kandungan aku dah 7 minggu lebih...so excited...hahhaa... Nak tanya pendapat n pndangan org2 yang berpengalaman la kan, makanan apa yg seswai utk aku ekh? sekarang ni aku just amik susu anmum je...tu pn kekadang lupa nk minum..hhaahaa....

Any Suggestion???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

New Life...:)

makkk aihhh...dah lama kan aku xupdate blog... bz memanjang..
Acctually aku dah xkeje di PJK lagi dah... now aku dah jd Fasilitator schoolnet kat negeri johor... Dah dapat tinggal satu negeri dengan my hubby:)

Minggu lepas aku n my hubby dah pndah masuk umah baru.. kosong je umah tu..maklumlah, kami baru nk bina rumah tangga. Banyak benda xde, sliding door pn kami tampal paper je, hahahaaa.. Maklumlah, xde duit lg nk upah orang watkan langsir:(

dan apa yang paling wat aku gembira bila dah pndah cni ialah...
AKU BAKAL BERGELAR IBU
Isyaallah...kalo rezeki tu ada, dan baby dalam kandungan sihat dan mampu berjuang selama 9 bulan dalam kandungan aku...:)

Syukur Alhamdullilah....

Aku mmg xexpect lansung la aku pregnant. Sebab aku still sakit rasa mcm period pain, bezanya darah je xkuar... Sakitnya mmg xleh nk cakap la, sakit sangat2.... Bila dah 3 ari delay period aku tanya member aku ape tanda mengandungkan, dia tanya ak delay bape ari dah period, ak cakap la 3 kan.. So dia suh ak cek, ak ckp jumaat baru ak nk cek... Tapi ak still was-was sbb pagi jumaat tu ak skit giler perut neh, mmg rasa darah nk kuar, tapi xde... Malam tu ak beli UPT... dan kuar 2 line..:)

Untuk kepastiannya, aku g klinik esknya...dan doc said..." Congrates" :) rupanya aku dah preggy 5 minggu...tapi aku sangat risau sbb masa ak g kursus tu ak sangat lasak, dan bilik pn kat tingkat 4..mmg dugaan nk sampai ke bilik..

Sekarang ni dah 6 minggu..tapi sakit perut still ada...tu yang ak sangat takut... Takut ada sumting bad to my belly...:(

Doakan sumenya selamat la yer... Aku plan minggu dpn nk scan kt klinik...risau dengan kandungan nie..:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

busy.....

oh demmmnn... quite busy lately
can't spent time to update my lobely belog..

my health not well...
batuk...je memanjang...

next week ada interview jd fasilitator schoolnet kat KPKK kompleks kerajaan..

pg td dah siap apply kpli, pastu dpt cll suh g interview for manager posting, untuk PJK, coz now i jd assistant je, dpt offer jd manager lak, tp dis from the other company, not telekom la, keje i sekarang ni projek under telekom

hurmmm...tataw nk wat ape, mcm bnyk sgt dtg dalam satu masa...

k la, dah nk blk dah...ada masa ak update..

my baby bucuk seksi nk balik dah....















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KPLI

Yeah...KPLI dah kuar...
Thanks so much pada en.ADHA for da info..
Ak taw pg smalam lepas tgk belog beliau..
dan trus cll abg suh belikan utusan Mingguan Harian ntok tgk details..

Ari ni boleh stat beli no pin di BSN
Tapi ak nk g beli esk, sbb ari ni keje kan..
esok ak cuti...yeay!!!

ok ni info kita bersama la yea..
Permohonan KPLI bermula 8FEB hingga 21FEB..
so cpt2 taw...

Manakala DPLI plak bermula 1MAC..

Apa beza DPLI dengan KPLI?

ok, ni maklumat yang aku boleh share..

KPLI = Kursus Perguruan Lepasan Ijazah...
Lepas abis KPLI kita akan posting di sek rendah..
dan untuk sambung blajar plak, kita ditempatkan di mana-mana Institut Perguruan /Maktab

DPLI = Diploma Perguruan Lepasan Ijazah
Lepas abis blajar kita akan posting di sek menengah
dan untuk sambung blajar kita akan ditempatkan di mana-mana IPTA

so, tunggu apa lagi..jom la kita serbu BSN kan...
Jangan lupa sediakan RM6 untuk bayaran....

untuk maklumat lanjut klik MOE

Untuk maklumat pasal permohonan


SELAMAT MENCUBA!!!!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku dah Wat Salah.....!!!

Ya Allah....
Dah jd pembunuhkah aku semalam???
Ngeri bila pikirkan apa yg dah berlaku semalam...

Nak Taw ape dah jadi???
AKU DAH LANGGAR SEEKOR KUCING!!!
jahatnya aku...tapi demi Allah, aku xsengaja...
tetibe je kucing tu lari ngn laju dpn kete, aku lak masa tu tgh trun bukit, msti la laju n xsempat nk break...
dan PANGGGGGG!!!!!GEDEBUSHHHHH!!!
Kucing kena langgar:(
dalam kete nangis2 aku bila dah jd mcm tu...
sorry miow....aku xsengaja..tetibe je ko kuar dr semak...
aku xnampak ko....

Aku pn dah jnji pada diri sendiri..aku xkan bawak kete laju2 lg...
pagi td pn ak drive 80-90 je...
dah xnk laju2 dah..
aku janji akan bawak lebih berhati-hati...

Semalam gak aku xdapat tdo..
teringat hal pg td....
rasa bersalah tak abis2...
aku nmpak bulu2 kucing tu berterbangan...:( :(
tp dia idup n lari ke seberang..tapi xtaw la nyawa dia pnjang ke x...
hopefully dia still bernyawa....

before tragedy tu, aku dah nmpak 3 ekor kucing dah mati tepi jalan..
and aku menyumpah2 sape la yang snggup langgar kucing..
a few minutes after that, aku lak yang p langgar...
and baru aku taw, diorang sume xsengaja langgar kucing tu...
bnda yang kita xdapat nk kawal kan...

Mungkin ni juga sebagai peringatan pada diri aku sndiri, supaya lbh berhati2..
and jgn menyumpah2 org lagi:(
kan dah kena btg idung sndiri...

Maafkan aku yer miowww...

Aku tak sengaja...

Kalo aku sempat break kete tu, mmg aku dah break..
tp sbb ak tgh2 simpang....
kalo ak benti trus, kang ada plak yg dtg sondol aku lak...

MAAFKAN AKU YER KUCING.....

AKU SAYANG KUCING....:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Internet Vs Jalur Lebar

Perkataan Jalur Lebar...
Dah tak asing lagi dari telinga aku ni..
Sekarang ni, ari-ari aku dengan perkataan tu..
Sebabnya, di sni la ak mencari rezeki...

Korang taw x apa tu Jalur lebar???
Mesti korang cakap, 'ala jalur lebar tu internet la.."
Pihak kerajaan jugak tidak ketinggalan untuk meningkatkan kadar penggunaan jalur lebar dikalangan komuniti kita semua.

Medium jalur lebar sekali lagi menarik perhatian ramai apabila menerusi sebuah blog telah menimbulkan kemarahan yang bukan sedikit. Mesti korang penah masuk kan laman sesawang si Aduka teruna
Teruk dia kena hentam dengan orang ramai expecially rakyat johor di atas kelantangan dia menaip dah mengeluarkan satu isu yang sangat sensitif.

Sebab tu la sekarang ni pn aku lebih berhati hati nk update blog, mana la taw kan, kot tersalah taip, jadi satu isu lak...
dah la trend skunk ni sume nk saman,
sikit2 ' c u in court' huhuhuhu
artis2 sekarang ni pn ckit2 nk saman kan...
huhuhuhh...

ok la..ntah ape lak aku n mengarut...kang tersalah taip, ada lak kena saman...huhu..

peaceeeeee:p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

memasak????

Adoiii....
aku lemah betul bila isu 'MEMASAK' diutarakan..
sebabnya....aku xpndai masak la....
huaaaa....!!!!

Now aku baru abis dari sesi skodeng blog2 yang membincangkan tentang resepi, masakan, dan yang berkaitan dengannya la...
JELESSSS!!!!
sebab aku xdapat nk buat mcm diorang wat:(

Aku selalu cakap ngn hubby aku, yang bini dia ni xpndai masak...
dia slalu cool kan hati aku ngn bagitaw
"xpe...syg pn leh blajar, lama2 pndai la tu"
nasib la dapat laki yang xkesah sgt...huhuhuu

Taraaa.....
hehehe.......
Itu salah satu gambar perkahwinan aku....
Today kan 3rd Feb...
Means anniversary aku yang ke 2 bln...wahahaha

Dah dua bln dah aku jadi isteri orang...
tapi bnyk lagi kewajipan yg masih belum sempat aku laksanakan...

Sekarang ni aku ngn hubby tgh berusaha nk cari duit sampingan,
and dia nk mula kembali perniagaan jual tudung...
dulu masa dia kat maktab dia ada jual kain tudung ekin..
bila dah keje dia dah stop..
and now aku nk berganding bahu dengan dia plak...hehehe

Maknanya aku akan wat jual secara online...
bila stok baru dah smpai, aku ak wat entry sal tudung lak...
huhuhu...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

D.u.i.t

DUIT
ramai orang sanggup wat ape je nk dapatkan menatang tu kan...
kan best kalo kita bangun pagi dah ada seguni duit dpn umah..
perghhhh....heaven...

Eh, aku dah lama xupdate blog kan. BZ keje sampai xsempat nk hapdet belog aku neh.
Keje mcm orang gila pn aku ttp xkaya:(
korang ada idea caner nk cari income lebih?

Aku sekarang ni pn tgh usha keje baru, kalo boleh msti la nk keje area jb kan sbb dekat ngn laki aku:p
Actually, my hubby xsuka aku berblogging....xtaw la naper..
Tapi ni la hobi aku, tempat aku nk luah ape2 je aku rasa, smapai ke ari ni my hubby tataw ape belog bini dia, hehehe
derhaka ke x nie ekh?

Apsal ekh aku sekarang ni asik sakit pala je..
Denyut2 lak tu...
Sakit smpai dalam mata, rasa nk cungkil2 je biji mata nie
ni pn tgh sakit...agaknya ak bnyk spent masa dpn laptop kot...
sbb mata aku pn rasa kabur nie..haishhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.....:RINDU:........

Rindu...
perkataan tu la yang aku selalu sebut sekarang neh...
aku rindu suami ku...
lambatnya abang balik..

Aku dah lama xupdate blog..
rasa malas sgt2
Xmacam masa mula2 ada blog, ari2 aku rasa nk update
tapi sekarang ni, nk update sebulan skali pn aku rasa malas
hahahahaa....

Niat nk update tu ada...
tp bila dah bukak blog, aku sibuk dok baca blog orang lain
tapi, blog kak di aku xpenah miss bace..
mmg tiap2 pagi2 bnda tu dulu ak bukak, cerita kak di slalu aje wat ak gelak sensorang...hakhak

Ok..sekarang ni aku dah rajin ckit nk masak...
biasalah...nk pikat perut suami kan..
Masakan pertama aku untuk suami aku ialah kuey teow grg...
ok la..not bad...wahh..bujet tu...xpe2..
pastu bnyk gak la aku masak,
paling best ialah aku watkan dia nasi ayam
masa tu, kat umh mertua, and ari tu sume xde kat umh sbb blk kampong. Tinggalah kami laki bini kat umh tu.. dah tgh hari tu, aku masuk dapor nk tgk nk masak ape ntok laki aku,
sbb dapur umh org kan, kita xbiasa...
so aku godek2 tenet..aku nmpak nasi ayam yg sgt best dlm gambr tu,,
ok ckp kt hubby aku, "bang, nk nasi ayam x?"
dia ckp ok je..ak pn list brg2 ntok dia p beli, sbb ak malas ikut hakhak...
Dah dia balik tu, ak pn masak la kat dapor...dh siap perap ayam, ak suh abg goreng ayam tu, sbb ak nk siapkan sambal n kicap...

Dekat sejam...sume dah masak...
Wahhhhh!!!memang marbelesss...
bukan nk puji diri sndiri..tp mmg hubby ckp cam tu...:p
Dia makan mmg bnyk, kami makan dalam kul 2.30pm...
Dah mkn lepak2 tgk tb...rehat2 jah..
kul 4 dia mkn plak...hahahaa...

Ni dia nk blk ni, dah siap order dah nk nasik ayam...
Ikan singgam, petai rebus ( dia mmg peminat petai yg tegar), budu,
ada gabungan 3 tuh..mmg xbangun dia pas tuh..

Aku xsuka petai...busuk...tapi laki dah suka..redhaaaa je la...
Xnk wat kang, lawan laki plak kan..

Missshhh u babe...:(
Cepat la blk ekh....



***Gambar masakan nasi ayam xde...sbb terlmpau xsabar nk makan smpai lupa nk snap...huhuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tetibe jee...

Tetibe je....
Aku rasa sedih sgt2....rasa mcm nak nangis...
ni semua pasal msg nie...

Hubby:
"Abg nk g spital ni, nk g wat medical check up kat spital pontian"

Wife:
" ok, g ngn sape"

Hubby:
"ngn cikgu kat cni"

Wife:
" cikgu baru tu ke? cikgu pempuan tu? "

Hubby:
"erm"

Wife:
"berdua jer?"

Hubby:
"erm, GB yg surh"

Wife:
"syg jeles!!!"

Hubby:
"xde pape la"

seee...trus mood ak down... dah la kami dok jauh..dia leh wat camni..
sgt2 kuciwa!!!!!


Pagi td dapat email dr member gua..

hi gee....sory da lame x buka emel...pjk kite xde internet lg..malas nk g cc klu xde wt ape2...gee chat???da pregnant ke belum???cepat ckt...sal da pregnant no 3 ni...kim salam kt husband k...bye miz u so much...

haaa...ni la kawanku sorang nie...umo sebaya ngn ak gak..23..anak dah nk masuk 3 kak..
eh lupa lak, ni taun ak 24..wakakakkaa
Gila express dia...
Jeles la plak dia dah ramai baby...
aku ni...hurmmm...
caner nk dpt anak cpt2 kalo sorang timur sorang selatan....

" Ya Allah...Permudahkanlah urusan hambamu ni dalam memiliki zuriat penyambung generasi kami....."
Amin......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

waaaaaaaa!!!!

WAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
sedehnya....smalam dah stat tdo sesorang....sobsob...
en tash dah balik jb....
tinggalkan bini dia sesorang....
Dia gerak ptg smalam, tp balik umh dia dulu pagi nie baru dia gerak ke johor...
Baru 20 minit dia gerak, dia cll bini dia...

suami : sayang, jaga diri leklok taw, drive kete baik2 g keje nnti..
isteri : ok bang...tp kete tu xbest r..ada bunyik2..ssh lak tu nk bukak cermin ( xsdr diri, mujur org nk kasik pnjam pn dah kira bagus kan)
suami : sabarla...nnti dua minggu sampai la kete baru tu..
isteri : ye la....abg pn jaga diri yer, jaga mkn pakai...
suami : ok syg..xleh ckp lama2 ni..sebak dah abg neh..lama ni nk tggal syg..
isteri : k la, nnti sampai umh abg cll yer. Drive leklok ( padahal ak dah sebak gak, xnk ckp lama2)
suami : k syg, nnti abg cll... Assalamualaikum....
isteri : w'salam....


Memang ak sebak giler time tu...
Tgh mood honeymoon lg kan...dah nk kena dok jauh-jauh..
Takpe la..dia pegi keje kan, bkn nya nk suka suki....
Raya cina baru dia balik....
Sebulan lebih lagi....
lamanyaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...