Looking for a new jobbb...help meee!!!!

Adoiyaaaaa..... manyak boring keje ini macam..huh!
Nak taw naper keje ni boring....haaaa....

1. Asik ngadap komputer je..dr 9 am till 6pm.. naik muntah taw!!
2. Susah nak dapat cuti...
3. Nak punch in ssh... pc nk on lembap
4. Weekend xsama ngn org len...ak cuti selasa rabu..gila kan
5. Jauh dr umh...40 minit ari2 ak datang keje.. balik lak 40 minit...
6. Gaji ciput...
7. Kat Pedalaman....
8. Kena jmpe org kampung hari2...
9. Makanan kat cni xbest...
10. Susah nk kencing berak...tandas xbesttt...



X bestttt langsung..ak xde life keje cam ni...dah la cuti tu satu hal..jauh lak tu. pagi-pagi bangun g keje, balik keje sampai umh dah kul 7pm. Mandi smayang makan tidur...esk bngn pg g keje lak...mmg xde life...sy xsuka keje mcm ni!!!!

Dah la xde teman ofice..xde org nk ajak sembang gosip ngumpat bagai.... Memang mati kutu sesorang kat cni la aku.... Dah la hulu, xde pape pn kat cni...nk mkn fast food jangan harapppppppppppp la.....

Korang tengok reson no 10 tu...yang tu paling xtahan...ak rasa lama2 ak keje kat cni kena batu karang nnti...apenya x..ak tahan kencing blk kencing kat umh...ak ni kalo tandas xberkenan mmg air kencing ak xmo kuar...iyerrrkkkkkkk.... ak sanggup thn blk kencing kat umh...sampai sakit perut pinggang ak tahan kencing taw....nazakkk...nazakkk.....

Aku xleh la keje kat cni lelama....tolongla wehhh...sesape ada nk offer keje x kat ak neh....




huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......mati kejunggggggggggggggggg!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bakal Berjauhan...

Kurang lagi seminggu....aku akan berjauhan ngn suamiku....ermmmm....sedihnya..... Sejak kahwin ni kitaorang xpenah lagi berpisah...g mana2 pn asik berkepit je...ak g keje pn dia ikut gak,hehehe.

Bila sesi persekolahan dah stat, abg kena balik johor. Nak ikut abang!!!!!! Bila dah tnggal jauh nnti msti ak meroyan sensorang rindu abang...


Sungguh indahnya hari berlalu

Menunggu kasih tambatan hati

Ingin rasanya selalu berbagi

Bersamanya kala suatu nanti



Andaikan kau jadi milikku

Selaluku nyanyikan lagu rindu

Andaikan kau dan aku bersatu

Dunia ini berseri selalu



Kuingin dirimu dekat dihatiku

Berdua kita kan raih bahagia

Kuingin dirimu turut merasa

Rasa rindu untuk menatap matamu

Menatap matamu



Bagaikan bintang nun jauh di sana

Terangi malam yang semakin gelap

Jika kau sudi menemaniku

Takkanku lepas walau sedetik pun

Aku suka lagu nie... Kami penah menari sesame dgr lagu nie, klakar sgt... Mungkin ni la kelebihan org berkahwin kan, leh wat apa je, xde sape nk marah,wakakakkakaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

alhamdullilah...aku dah bergelar Puan...





hahahahahaa..lets picture talk....
aku dah selamat jadi isteri kepada Mohd Tashrif pada 2 Dec 2009....
Syukur alhamdullilah...
Perkenalan kami yang bermula pada awal Ogos 2006 telah selamat disatukan sebagai suami dan isteri....
Semoga hubungan suci yang dibina atas dasar saling mencintai ini akan kekal selamanya...


Terima kasih sayang kerana sudi membimbing diri ini...
Ayang akan jadi isteri sebaik yang mungkin...










**** Full of story akan diupdate bila ak rajin...hehehhee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Counting nak raya....

Wahhhh...lagi 12 ari nk raya(time aku wat entry ni la)...Tapi kan, tahun ni aku rasa cam biasa2 je nak raya...tak se-excited mcm aku kecik2 comel dulu...wakakakakak... Eh, korang da wat biskut raya? Aku baru siap 2 jenis..name biskut aku lak, macam2.... sbb aku yg wat, suka ati aku la nk taruk nama apa pn kan..:p

Ari ni aku dah g keje dah..tapi aku x wat keje pn ari ni, aku layan tenet je...malas tul la...aku suruh bdk2 tu men game je...xde mood nk ajar...naper ekh???

eh, tibe2 nk hapdet pn xde mood la...

sambung len kali la....













Entry cam siallllll!!!!! ni la hasil kalo menaip x ikhlas kan....haishhhhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku macam ROBOt!!! Gilerrrrrrrrrr

Ari ni mmg aku tgh tensennnn sgt2...Sbb sakit tengkuk aku makin menggiler okkkk!!! Sekarang ni kepala aku dah xleh nk pusing atas bawah, kanan kiri..sbbnyaaa.........aku tersalah tdo n urat tengkuk aku dah terbelit sane sini! MMg sial r..sakit gila dowh...Maka terpaksalah aku ponteng keje ari ni.Stat sakit pagi smalam...aku suh mak aku urut2 skit..after dat dah ok ckit...sbbnya aku dah g shopping baju raya heheheh. Dan budget aku ntok sepasang baju raya mestilah kurang dr rm100..n misi tercapai pabila harga baju aku kurang seposen je dr seratus.. Tak termasuk harga tudung, tudung lak harga RM38. Opsssssssss aku xleh nk tempek gambar baju raya aku kat cni, nnti basi lak kan..wakakakakkkaka

Ok, back to story...pagi ni sakit itu semakin menggila...mmg dah xleh move langsung dah kepala aku neh...sakitnya...plissssssssssss.... dah penat dah dok sapu minyak panas...still xleh nk ilang:(
Bila dah sakit2 mcm nie...tetiba rindu lak kat en tashrif saya...kan best kalo dia leh picit2 tengkuk saya:p I miss u la abg....

Padahal baru jmpe jumaat lepas...abg teman aku pegi tempat keje yang dikenali sbg tempat JIN BERTENDANG okkkkkkkkkk..... Mmg jauh giler...n en tashrif benarkan aku drive sndiri...dgn syarat jgn motong kete org...erk :|

So next 2 week, aku akan stat keje baru...pedalaman pn pedalaman la...janji aku keje kan... Aku gak akan drive sndiri g keje...dah la aku dah lama x pgg stereng kete neh..nk tukar gear pn dah terketar2 dah...Mudah-mudahan xde la bnda xelok berlaku kat aku kan... So aku akan gohead kete buruk ayh aku....Aku xmampu beli kete lg...waaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tadaaaaa

wahhhhh!!!!my blog dah pakai make up dah...b4 ni itam semacam je kan:p Ini tanda aku akan memulakan balik hubungan aku dengan dunia blogging yang telah terputus hubungan selama ni..
Shomel x??? So 1st step kena trace balik mane sume member2 gue dah ilang..mane ekh??? 2nd step kena cari member2 baru kan..Sape2 yang sudi nk berkawan dengan hamba yang hina ni, sila lah tinggalkan kesan tapak kaki anda di sini, supaya senang hamba nk cari balik...

aduh..laparnya..aku xpose ari ni, tapi tetap xmakan and hasilnya lapar seperti orang yang berpose gak..pas tu kena ganti..:(

k la, dalam kelas ni..nk sambung ngajar plak..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salam Kembali....

Ya Allah.....dah lame berzaman aku x hapdet blog kan...
Dah bersawang sane sini kan.... Blog pn dah suram dah. ni la akibat kalo dah lame sangat tinggalkan umah kecik aku nie. Bukan aku xnak hapdet, kenkadang aku taip, aku padam...taip pastu padam balik..last2 ak off je..xde idea kot.

Oh yer, sebelum terlambat aku nk ucapkan selamat berposa la kepada sume... Cepat je masa berlalu kan, rasa cam baru je aku addict blog semalam..sekarang ni nk bukak pn dah malas n xde masa... Banyak halangan yang menghalang aku dari aktif semula dalam dunia blogging. Dulu boleh la 24/7 aku ngadap laptop, sekarang ni banyak lagi perkara yang aku kena utamakan. Aku baru je bergraduasi bulan lepas...Alhamdullilah...hasil berkat aku menimba ilmu sane sini..aku berjaya jgk ada ijazah...alhamdullilah....

ok..now nak citer pasal keje aku ke???xyah la ekh..xde menarik sal citer, nnti aku dah jd ceo baru aku story sal keje ak keyh!
aku rasa la kan, mcm nk aktif balik la dalam dunia blogger ni... Nak cari teman2 baru..bosan dowh.. Sejak ada 'tittle' ni kan, rasa mcm hubungan bersosial dengan teman2 dah jd terhad taw, last2 aku jgk yg bagai nk giler kebosanan tahap cipan gondol... Bosan taw!!!
kebanyakan teman2 blogger pn dah lame di bawa arus kesibukan dunia nyata diorang... Sorang2 aku hendap diorang punye blog pn berhabuk sakan cam aku gak. Naper ekh????
haishhhhhh....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku x sombong...

hurmm....dah lame dah aku xupdate blog....jgnkan nk update blog, nk on ym pn malas...nk chat ngn member pn dah jarang dah... Oleh hal demikian, ramai yang kate aku ni SOMBONG... bukanla, aku tak sombong..aku tetap mcm gee yang dulu..same je..cuma status je lain.. kan aku nie tunangan org... Masa aku bnyk ngan tunang aku, dan aku bnyk fikir tentang masa depan aku yang xberapa nk cerah je.... Asik mendung je... biasa la kalo da pegang status PENGANGGUR kan.... tekanan banyak beb...

sekarang nie musim cuti kan..sane sini ada kenduri org kawen... Member aku pn ada la 2-3 org kawen.. Bila tgk org kawen nie, rasa jeles.... bila la aku nk kawen... naper ssh sgt nk kawen nie.. xde 20k jgn harap nk kawen... btul ke? ramai yg bilang cam tuh...hurmmmm..kalo mcm tuh, alamaknye x kawen la aku...huaaaaaaaaaaa!!!!

Arhggg...dah la citer sal kawen kan... haaaaa...last week aku g holiday ngn family.... bestt woooo... Kitaorang g kat Rumbia Villa Resort kat Paka... saje je jenjalan... Pastu g kat Rantau Abang... sayang...pantai tu dah xcantik mcm dulu.. no wonder la why penyu pn da tak nak bertelur kat sane kan... dalam tgh seronot bercuti, ada satu perkara yg potong stim...adesshhh... Aku cirit birit oiiiii!!!! Maka haruslah berenti tiga pat blas kali kat masjid cari jamban...hakhak... Gambar ak xtransfer lg... next time ak upload...

k r, masa tok wat taik mata!!! tadaaaaaaaaaaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bawaku terbang,,,

First of all...aku nak mintak maaf sebab tajuk entry xde kaitan dan kait mengait dengan entry yang aku nk citer sekarang neh...hakhak..... Dah lama kan aku xupdate....Malas...Tak taw ape nk citer menguasai diri aku saat neh...ceh wahhh!!!

aku bahagia dengan life sekarang...dah banyak mematangkan diri aku..masa aku sekarang nie dah banyak diluangkan masa dengan family... Oh yer, semalam Hari Ibu kan... bestkan.. Orang lain kalau dah hari ibu sibuk bagi hadiah kat ibu kan...tapi aku tak...aku plak yg pau ibu aku...ape punya anak la kan...Nak wat mcm mane, aku xde gaji lagi kan...sekarang nie pn mak yg dok sara lg, bagi duit belanja..nnati2 gee ganti la ekh...hehehehe...

Semalam mak masak sedap2..bagi anak dia makan....Oh ibu, kau taw tak anakmu sedang berdiet???tapi takpe...demi mu aku sanggup korbankan dietku..hehhee..

Banyakkan pengorbanan ibu neh...banyak sangat...sampai tak terkira..mcm aku neh, aku lebih rapat dengan mak...Mak adalah segalanya bagi aku...dia yg ada dengan aku kalo aku sedih and susah...tak pernah berkata tak dengan aku..kalo dia mampu dia akan usahakan untuk bagi ape sahaja yang aku nak. Ayah????ntah lah....

sabar yer bu...nanti hari jadi mu yang akan datang..akan aku usahakan untuk membelikan sesuatu sebagai tanda menghargai mu....walaupun sebesar zarah sahaja pemberian ku..tapi aku ikhlas...aku taw...kau tidak mengharapkan ape2 kan dari anakmu yang masih miskin neh...heehee...cukuplah anakmu ini tahu menjaga diri kan....

hadoi....lapar la plak..nak menaip pn tgn gegel... g cari makan jap la....


continue....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ME?????

Assalamualaikum....

Alahaiiii....da berkurun aku tak update blog kan...busy lately... Alhamdullilah.....aku bahagia dengan hidup aku sekarang...dengan keje yang aku suka sangat...pegi keje pun senang hati kan... aku sekarang macam da terputus terus dengan dunia cyber neh...dan aku tengok member2 lain pn same kan...bliss blog ko pn bersawang jgk kan????xpe la..blog nie sekadar mengisi masa lapang je kan...

haaaaaaa....nak taw keje ape ak sekarang neh???? Aku da jadi cikgu...mcm xcaye je kan...hakhak..
Ok, ak nk citer pasal pengalaman aku wat lesen....korang bayangkan ekh, nk wat lesen L pn amik masa sebulan!!!! Gila babi la sekolah memandu tu....dah berapi da ak dok tggu...dah la cikgu pn gatai!!!masa tgh ajar pn sempat lagi ko nak meraba2 ekh...banyak hensem muka ko!!!sekali aku balik bitaw abg aku r....hahhahaa...terjadi la kes abg ak mengamuk kat sekolah tu....hahahaha...n ak pn tukar cikgu lain....cikgu baru ni ok la...baik ckit kan.... Kita nie keje nk cari duit bagi anak bini makan kan...so, cari la dengan cara halal..kesian anak bini, makan makanan xberkat....

k la, ak da malas r nk taip..sbb xde idea....mane kawan2 ku???? senyap je kan.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

terkini!!!

alamat umh da bertukor!!!!

ok..so long time i didnt hapdet my blog....so lazy!!!! sekarang nie nak lebihkan masa dengan dunia nyata....slowly akan tinggalkan dunia maya....however all my friend which i noe from dunia maya neh....aku takkan lupakan korang...u all rock guysss!!!!!

aku skunk neh tengah besarkan perut kat umah...tade keje...bln dpn kot baru stat keje...so skunk neh ak tengah wat lesen...da tua baru nk wat lesen kan....:39:

takpe la...atleast ada kan...:p alhamdullilah....hubungan kekeluargaan aku dengan en tashrif makin baik...aku sekarang neh menetap kat umah akak aku...dekat sikit nak merended ngan en tashrif..sbb dekat je umah akak ngn umah dia..

tunang kesayangan ku dah nk jadi cikgu..wakakkaka...kelakar gilerrr!!!! ari tu kan, masa dia orientasi, 3 ari ako xkontek dia...tepon dia kena amikkkkk:51: mcm budak2 je kan...nk rampas2 tepon neh...3 ari taw...xdgr sore...xdgr hape...mcm mane la dia kat sane, tgh men mata ngn cikgu2 lain ke?????takkkk.....dia xkan mcm tuh....:35:berani la dia watttt....

k la, tgh hari dah...ak nk g masak...ntah bile plak ak rajin nk hapdet...huahuaaaa...

ps: ak tukar alamat blog taw...atas sbb2 tertentu....nanti aku kemaskini blk blog neh...tadaaaaaaaaaaaa:49:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

keborosan....

keborosan okkk...bukan keboroian......hahahhaa...
memang boroi pn...perut ku makin boroi..naper ekh????

sekarang ni time org pegi semayang jumaat...so ada la masa sedikit untuk aku jengah dan hapdet blog...sekarang nie aku da makin malas da...naper ekh????

korang sambut kat mane new year???aku dalam mimpi je..hakhak...xsempat nak tggu new year aku da ngantuk dah....sebenarnya aku malas la nk sambut new year, tgk bunga api...sebab bagi aku, xde makna tengok bunga api tuh...malam new year sama je dengan malam2 yang lain kan... Adakah sebab mlm tahun baru kita mesti ada azam baru????bagi aku x jugak...azam xsemestinya mlm tahun baru je..sebab bagi aku, tiap2 ari kita ada azam kan...azam aku tiap2 ari adalah supaya ari ni akan jadi lebih baik dari semalam... so, sama je kan..xpayahla nak sambut dengan bunga api bagai....cukuplah hanya nawaitu..... Tapi malam tu aku kuar gak..kuar g tgk wayang je..tgk citer brainscan...hahhaha..memang lawak giler...dalam panggung tu aku mengilai xhengat dunia..wakakakaka.....

Pastu keesokannya(semalam) aku ngn en tashrif pegi jenjalan kt putrajaya...pastu g tgk wayang lg kat alamanda...kali ni kena ikut taste en tashrif...pilihan dia semestinya citer omputih...nk tgk bedtime story, tapi sold out plak..huhuh..so layan je citer outlander...ok gak la citer dia..sbb hero dia hensemmmmmmmmmm.... wakkakakaka...

Pas tu g pusing alamanda...aku nk shopping..tapi gaji aku xmasuk lagi(memang selaka kann???????)...dalam wallet ada 30 hengget je..niat di hati nk membeli sandal baru terpaksa dikuburkan...mintak dengan en tashrif dia wat derkkk je... tapi kalo da sampai the mall mmg mustahil la duit dalam wallet ni tidak dilicinkan!!..aku pn beli keronsang ngn ada la barang2 budak2 ckit..wakakkaa....tapi sampai hati en tashrif xbagi satu sen ponnnnnnnnnn!!!!sakit ati ni tawWWWW.... maka licinla duit aku ntok belanja lunch esk..huhuu... Masa on da way balik tu..en tashrif bagi la duit belanja aku ntok esk... Dia pn bitaw la...dia sengaja xbagi aku duet...sebab aku BOROS!!!...haaaa...memang aku akui.. aku nie jenis xpandai nk saving...kalo ada sejuta dalam wallet pn..dalam masa tu jugak aku abiskan..dah xpikir untok makan esk lusa tulat...en tashrif da lama perasan ngn perangai aku... kalo ada 300..300 la akan habis dalam masa tu jugak..sebab tu sekarang ni finance aku dia yg jaga..dalam satu masa hanya rm50 max akan ada dalam wallet aku... hambikkkkkk kooooooooooo!!!!tapi dia memang bagus la...pndai simpan duit...dia pikir banyak lagi duit nak guna ntok masa depan...aku xpikir dah..aku pikir ape yg nk guna sekarang!!!hahahhahaa... So sekarang ni ok la dia jaga aku kan...

aku ingt nak masukkan gambar aku ngn en tash kat putrajaya...len kali la...




ps:
oh ye...semalam bliss tempe msg aku...ko nak belanja aku ke???weh, ni minggu last aku kat cni taw...next week aku nk balik terengganu ikut suami okkkkkkk....nak belanja aku x????

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...