satu ikatan mengukuhkan sebuah hubungan...alhamdullilah..























okkkk....aku kemalasan nak citer panjang2..lets picture talking...huahuahua....


majlis pertunangan ku berjalan dengan sempurna....alhamdullilah....walaupun diadakan secara kecil-kecilan tapi agak meriah dengan kehadiran saudara mara....AKU BAHAGIA....



lawak kan muka aku, aku make up sendiri je..hakhak..men hentam je kat muka tuh....en tashrif banyak merosakkan gambar dengan muka malu dia...haissshhhhh...aku pulak yg xtaw malu..tersengeh bagai nak rak..wakkakakakaa...


okek..majlis dimulakan pada sehari sebelum tu lagi...pada petang tu da ada makcik aku datang nk tolong...dia tolong wat pulut manis, aku dengan akak aku lak potong2 bawang n sayur... Esok pagi2 lagi makcik2 dari yang di import dari kg aku sampai...haaaa...semangat nak tolong memasak okkkkk....


len kali la ekh aku story secara detail...sekarang nie aku busy sesangat..sebab aku nk stop keje, sebab en tashrif dapat cikgu, so dia suruh aku resign sebab risaukan aku sesorang kat cni..kang dia xde aku nk blk keje ngn ape kan?????so sebagai tunang solehah, aku ikutkan sahaja...rezeki ada di mana2 kan....





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tekanan...sedeh...benci..geram....

aku sedey...
aku tekanan...
aku da lama xmenangis...
last aku menangis masa aku gaduh dgn bf aku yg dulu, tu pun sebab dia hina aku...
tapi semalam aku menangis...
aku da tahan dah...xnak nangis...xnak bf aku nampak aku lemah...
tapi aku xtahan..setelah aku wat2 senyum depan dia...
akhirnya aku xdapat tahan air mata nie merembes keluar..diikuti dengan hingus pn merembes keluar sekali...

Semalam aku kena marah...aku xtahu aku da wat salah...SIYESSSS aku xtaw...aku kan baru, so banyak benda aku nak belajar, explore sendiri, aku xtaw plak tindakan tu dah wat semua org prob..sape suruh xde org trainning aku?????aku kan da xpndai java, masa iklan keje nie, xde pn ckp kena EXPERT JAVA!!!! aku taw php je...aku sangat geram!!!!!
Dah la kat sini aku sesorang, nasib baik la bf aku ada...semalam aku da nk enjoy, tak nak pikir prob..so aku ajak en tashrif g sunway, sebab aku tensen, dia plak nak g summit sebelah opis nie je, lagi la aku tensen, nmapk opis aku, dia xnak g sunway sebab jam teruk..memang aku taw, kat subang nie la raja segala jam, tapi abg taw x gee tensen???? May b xnampak sebab gee gelak2, senyum2 je kan.. Tetibe je aku diam...aku rasa nk balik kampung...nk balik umah...lajuuuuuuuuuuuuuu je air mata aku kuar...masa tu aku nampak bf aku cuak giler..dan2 dia ajak g sunway...tak bang...gee bukan nk sangat g sunway...tapi gee tensen ngan keje...pas tu dia peluk aku..aku menangis puas2!!!!abis baju dia lencun ngan air mata ngn hingus aku..Aku mengadu la kat dia, memang selama nie aku jenis pendam..aku xtaw la nk mengadu mcm mane...dia suruh aku sabar...dia pn xnak tgk aku susah...dia suruh aku resign..surat resign dia watkan..(baru je td dia emailkan surat tu..tq abg..)
Lepas aku nangis..dia bawak aku g makan..dia tanya nk mkn ape..aku xtaw, aku ckp xde selera...dia g bank, amik duet..dia nk kasik aku 50, wat duet belanja, aku ckp xnak...dia da banyak habiskan duet..aku ckp duet aku ada lg...So masuk summit..tetibe tekak aku nk mkn stik..tapi kat situ xde..so dia pn suggest makan prosperity je...AKU MAKAN PROSPERITY TAW BLISS...pas makan tu, trus balek....

Sampai umah tu, tgk tb jap, pas tu mandi, main game the sim2...Best r the sims 2 Deluxe neh..ada kete...hahahaha...pas men game, en tashrif call..gayut jap je, sebab aku penat, dia pn penat.. Masa borak ngn dia pn aku nangis gak..sambung nangis td...hakhak..gee sayang abang..sayang sangat2...

Bangun pg tadi..mata aku bengkak, angkara menangis semalam..pas tu td ada org tu marah aku lagik, pasal hal semalam la...AKU DA TAW LA NGOKKKKKKK...geram aku, rase mcm nk hempuk je pc kat atas paler dia..dia ckp aku wat diam je...pas tu dia blah...huahuahua...

26 nie aku tunang, n 26 nie gak keputusan KPLI bf aku kuar..kalo dia dapat kpli, aku pn stop keje...dia yg suruh, sbb dia xnak aku sesorang kat cni..baik kan dia...sentiasa jaga aku, jaga perasaan aku, makan pakai aku...gee sayang abg...SUMPAH!!!!...

k la...nk sambung wat keje...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hakhakhak....hapdettttttttttt

selepas aku baca komen dari saudari jelita bliss, aku rasa tercabar lak pabila si gadis itu mengatakan blog aku nie da berhabuk.....aku pantang habukkkk okkkkkkk....

iyela...aku hapdet la nie...aku bukan ape, cuma tak de idea la... Acctually, aku agak tertekan dengan keje neh, sangat2 tertekan....tp aku bernasib baik, bakal tunang aku ada ngan aku, everyday dia tempuh jammed dr damansara, nak datang ke subang, then balik ke wangsa maju...tu la pengorbanan dia...dia datang bkn ape, nak hantar aku balik je...baik kan dia, sebab tu aku sayang dia sangat2 dan yakin keputusan aku nak idop ngn dia sampai mati adalah tepat!!!!

Dia da banyak berkorban, korban masa, tenaga, dan duetttttttttttttttt...hakhak...last week aku dah tambahkan hutang dia dengan bank, aku g shoppingggggggg...sekarang kan tengah sale, aku pun ajak la dia g jenjalan kt jj wangsa maju....aku xmintak pn ape2 ngn dia...SUMPAH!!!! Dia yang mengOFFERkan diri belikan blouse ngn suar n kasut untuk aku...hehehheee... aku kan xgaji lagi...so guna la duet dia dulu...aku slalu tanye dia, aku nie susahkan dia ke??? Dia kata, ckit pn x...sebab dia lakukan semua nie untuk aku....org yg dia sayang....sebab aku da menjadi tanggungjawab dia da kat sini....Tu yang dia cakap dengan mak aku kt kg.... Dia slalu ckp, dia xnk aku rasa susah ckit pn selagi dia hidup...AKU BAHAGIA NGAN EN TASHRIFF.....Sayang dia sangat2!!!....So xsalah la aku pilih org yg matang kan????...

last week ex bf aku yang gila talak tuh, call aku... dia ajak aku tunang ngn dia okkkkkk!!!! giler ke haper????? Lagi 10 hari lg okkkkk aku bakal jadi tunangan en tashrif.....

Semua persiapan majlis tunang aku, kakak aku yang uruskan...aku hanya balik n tunang je... hehehee....cuti pn aku xapply lg...hakhak.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kebizian mula menyapa

Dah 3 ari ak stat keje......bapakkkkkkkkk banyak keje okkkkkk....huh!!! Banyak benda aku kena belajar...nasibla kawan2 tempat keje banyak beri tunjuk ajar...Macam ari nie aku kena settlekan bahagian billing, sume guna laguage java....dan aku sememangnya buta java, sebab masa aku belajar kat Johor dulu, aku terlampau banyak makan tempe sampai aku terbelajar jawa.... Sengal kannnnnn?????

Masa study dulu aku lebih kpd php, java nie kureng...so aku kena start balik...

K la, aku busy.....xleh nk hapdet panjang2 cam slalu.....


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

my 1st dayyy

memula nk cakap Selamat makan daging sume....hhahahaha...aku xmakan daging semalam, makan ckit je sbb nk balik kl cpt2...huhuhu

ari ni aku dah stat kijer.............. so bored.... huahuahuaaaa....bos aku cuti lg...aku just dtg tgk2 je la tempat keje....kad staff da siap, tp aku mls lg nk panjat naik level 14..sok2 la aku amek...

Lambatnye nak balikkkkkkkkkkkkk....kul 5.30 nanti cik abg aku datang hambek..ekekkekkee... ari pertama je dia jempot, esk aku da stat kena berasak2 naik bas...eeeiii mencikkk!!!!!

Ari pertama dah dapat malu besar.....huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Tadi pas balik dr lunch kat kafe bawah nie, ak jalan la dengan ayu seauyunyaaaaaaaaa maklumla, kita org baru kan, kena la sopan ckit....sekali masa tgh jln ala2 pempuan melayu terakhir nk masuk lif...Tumit kasut tersepit celah lif!!! hahahahaa...malu siall!!! Rasa nk sepit je muka aku kat pintu lif tu...Tersangkut2 aku kat depan lif tu........dah la dalam lif tu ada 4 org....malu siallllllll........Dah la tumit tu 2inci tingginya...nyaris aku nk tersungkur dpn tu dahhhhh!!! malu....

Pas tu masa nk kuar lif tu..ada org sound aku" hati2 yer keluar lif tu, kang tersangkut lg" cissssssssssssssssss rasa amat besar sekali kemaluan ku masa tuh!!

aku sbnarnya xsehat lg...batuk memanjanggggggggggggggggg..bila nk ilang...

eh...tetibe mls lak...k la ekh....nk lyn org yg sudi pm aku..:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hoooreyyyyyyyyyyy AKU DA KEJE!!!!!

babiiii laaaaaaaaaaaaaaa......Tenet umah ako wat hallll!!!!!! Siall la....nak konek susah...dah konek asik putussss lak.................bengommmmmmm!!!!!

Assalamualaikum.....

Tetibe rasa baik plak...wakakkaka....aku heppy sgt...aku da dapat keje wehhhh...ingat tak dulu ak ada citer pasal ak g interbiu kat Heitech Padu kan, alhamdullilah.....i've got dat job....yuhuuuuuuuu...( ada kesempatan ak nk kurus b4 ak tunang neh wehhhhhh)

aku rasa lucky sgt..sbb tu keje 1st interview aku...da la ak xprepared paper... aku dapat keje Software Developer kat Heitech tuh...huahuahua...sama keje ngan Basket Ijaw dah...hahaha.. Abang, kite ari2 leh dating nnti huahuah..( nasib bakal tunang aku xtaw kewujudan blog neh, kalo taw kompem suh ak delete lagih..heehehhe)

9,12,2008 neh aku da stat keje...rasa takot sangat....takot xmampu nk laksanakan tanggungjawab.. Tapi aku still mintak keje lain..ak nk keje ngn goverment la..huhuhu... Ayah tgh usahakan aku jadik cikgu mcm akak2 aku sumer.....




huaaaaaa....muka cam neh seswai jadi ape ekh???? jadi pengikis rete suami kah???? wakakakaka... ni da lame dah.... sejak dok umah neh, ako jadi malas nk amik gambar...wakakakkka....sbb tembam dah melampau2 dah...xsanguppppppppppppp...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku berinai........

kuang...kuang...hahahah...da lame da gambar neh..dah hampir 3 mggu...
dah hampir 12 tahun aku tak berinai...ari tu aku kegedikan nk berinai masa tengok anak sedara dok berinai..so aku pon soh la mak aku pakaikan aku inai...hehehe...
ni masa nk tdow dah...saje nk amik gmbar lg..wakakakak...
mmg exited gilerrrrrrrr pkai inai...huahua....biasa la, org dalam mood nk tunang kan...huahuahua...


ok la tu ekh...nnti aku letak gambar jari aku tengah pakai inai..huhuhu.. Buruk giler inai tuh...



daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...