isnin, 25 nov

ari nie rajin sikit nk update.... dah seminggu blog nie xupdate.. Kemalasan melanda... Sorry yer, xbagi respond kat blog korang...jenguk ttp jenguk..cuma xkumen je..

nie pn xtaw nk citer ape..ak masih lg bergelar penganggur terhormat kat umah nie...huahuahuahh..
Esok ak ada interview untok ACCP program... Doakan aku yer...

Untuk tunang xde wat preparation lg...xtaw la weh..Ape aku kena wat ekh???

Sebab aku bz cari keje lg... For those yang tanye bila nak kawen tuh..ak xtaw lg r...lambat lg..bakal tunang aku baru nk sambung maktab next year..nk jadi cikgu lak..wahahahahhaaa.... ada rezeki, ada la tuh...

k la, nk masuk tdow..wish me luck keyh..da jarang dapat on9...malas...tenet slow..

choooooooooowwwwwwwwwwwww BEBEH!!!!









to elira..miss u...huhuhu....lame xdgr citer ko ngn mat ley???

ps: macam skema je ayat ako mlm neh...huahuahua.....sakit paler....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Betul ke neh???

:31::42::25::48:
emot tu sume makan..mcm tu la ako sekarang neh...
makan..makan...makan...
Baju ntok tunang nie xmuat dah..
lemak menonjol sane sini...
ako pkai baju akak dulu je..nk jimat kos...aku bukan keje pon..
xde duet.....
Lagi sebulan ako akn jd tunangan org...
sekarang nie ako serabot sgt...
mcm2 hal kena pk...
rasa mcm nk kansel je...tp pikirkan maruah keluarga...
ako kuatkan semangat...nasib yg tersayang ada disampingku...
Ako tunang pn sbb nk kukuhkan hubngan...
mane taw kan, bercinta bagai nk rak...sane sini pegi berdua..
biarla ada ikatan...

Kekadang ako takot..btolke keputusan ako neh..
ako muda lg..baru 22...dan dia plak 6 thn tua dr ako..(sila kira sndiri)
jauh x beza umo tuh????
tp ako da perit kapel ngn org yg same umo, tua 2 taun je..
ni ako amik beza 6 taun tuh..jauh..sebaya abg ako tuh...
Ako tunang ngn dia sbb i need sumbody...
Tapi family ako mcm xbenarkan...sbb ako xkeje lg..
ako nk tunang je!!!bkn nak kawen!!!!
Bf ako takot ako cari len je..
Sekarang ni pon ex bf ako da kejar ako blk...
dtg cari ako balik...naper masa ako nk kt ko blk, ko xnk ako????
ako da ad len, nk tunang da..baru ko terhegeh2????
naper????
ko wat ako keliru je...
ko 1st love ako taw x????
taw x 1st love tuh mcm mane????
ko org pertama pgg tgn ako...
masa kite date kali ke 2....lepas amik result spm..
kita g det..masa nk cross jln tuh..1st time jantan pgg tgn ako...
ko org pertama ajar ako rasa cinta...syg..rindu...
rasa nikmat bercinta....
tapi tu dulu....sbb masing2 pnas baran...
3 thn je hbngan kita kekal...

Ako da ad pengganti...
baik...sabar dgn kerenah ako...
xsume org len thn ngn perangai ako yg cpt merajuk...cpt marah...tp ak cpt sejuk...
Ako harap pilihan ako tepat...
Keputusan ako wat ni btol...
biarla nie jadi cinta ako yg terakhir...
ako xnk kecewakan dia...
semoga ako dpt lupakan ko....
ko pn jgn ggu ako lg...
tlg benarkan ako bahagia leh x?????
dah banyak dugaan ako lalui...
ngn family...
arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
rasa nk mati je...
tapi en tash hadir...bg semangat...
susah sng ako....dia ada....
dia je paham hati..perasaan ako....
dr kasih seorang abg....bertukar kpd kasih sorang kekasih...
2 thn ako ngn dia sbg abg ngn adik...
thn nie dia up ako jd aweks dia...
kira da terangkat la..
thn dpn dia angkut ako blk umh dia...
hehehehhee...

Majlis tunang ako...
26.12.2008
jemput dtg la yerk..
wat simple2 je...
selesaikan ape yg wajib....
ako nk tdow dah...batuk xberenti lg...
Daoakan ako bahagia.....
:12:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

no idea...no mood...sucksss!!!!!

ako xde idea...
nnti la ako hapdet...
bila idea n mood dtg berjemaah...
kalo idea ada, mood xde...xde makna gak kan....
ako tgh keliru...
keliru ngn keputusan ako wat...
btol ke???
ako muda lg....
baru 22....
arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku xsehat la wehhhh

alhamdullilah....semalam aku da g interbiu...sume berjalan ngn lancar...panel pn ok jer....borak cam member je..wakakkaka...siyessss!!! ak xrase debor pn..relax je...tp as a fresh graduate, dis my 1st experiance in interview..bnyk bnda la aku x wat...ak xbawak transkrip dr uni ako pon..mane aku taw..hakhak...ak baru je abis praktikal kamis lepas, xsempat nk g u lg...

tp everiting seems ok...bnyk yg ako blajar dr interbiu smalam...ako siap jumpe abg basket hijo..kalo bdk ym sama ako knal la kot abg basket neh...dia pn keje kt c2 gak..field sama ngn ako gak...ni la dunia ym..g memane ada je mmber yg knal kan...

haaa..lupa lak..ako xsehat skunk neh..demam...smalam g interbiu pn dok sakit tekak...padahal malam tuh ako da telan panadol...aku nie jenis yg susah nk telan ubat..ako telan panadol tuh bila ako da xlarat dah nk bangun..da la panadol tu aku potong 2..hehehe..tu amik masa 5 minit nk telan separuh ubt tuh...xtaw la naper, tekak ako xleh r nk telan ubat neh... Skunk neh pon tekak ako sakit, ada bintik2 merah r dalam tekak neh..skt ape ekh??? nk telan air liur pn susah..tp nk telan donut dunkin neh lajuuuu jer..wakakakaa...Tgh hari sat g, en bf nk antar ako g klinik..nasib la dpt en bf baik mcm tuh...tu wat aku sayangggggggggggggggg kat dia..

Smalam ako da g survey laptop baru kt low yat...laptop ako da nazak la..maklum la..dah 3 thn da..masa mula2 ako masuk uni bapak ako kasi...dengan harapan ako akn blajar ngn tekun dan dpt result gempak...weeeeeeeeeeeeee...padahal...laptop telah melalaikan ako..1 sem lepas dpt laptop je result ako gempak...pastu trus down..down...down..dan down...ckit pn xpenah up!!! Bodonye ako neh...Sian bapak ako..

Tapi kan, laptop skunk neh murah kan...masa ako dulu, beli yg accer cikai pn dah harga rm3999.. bapak ako kasik 4k, balance sehengget...dia kasi tips kt bdk tuh je..hakhak.. smalam ako tgk yg 2k pn dah ok dah...nyesal ako beli awal2...tapi xpe...ako syg lg laptop buruk ku ini.. walaupun da calar balar..still elok lg...Sekali je penah osak..osak graphic card...sbbnya kuat men game..dulu ako giler men game the sim kan..smpai osak laptop...skunk neh dah kurang da...dulu men the sim pn sbb nk tgk dia wat anak...wakkaka..lawak r game tuh..tp ako kagum r..game mcm tuh pn ada perasaan..ada marah, jeles, gay, les, sedeh, hepi..mcm2 r..mmg bijak developer mcm tuh..ak kagom r...dia punya graphic n display pn cantik...bila la ako leh wat game sendiri kan...ape la coding dia guna nk masukkan perasaan tuh sume...

Rasa dh pnjang lak entry ako kali neh...blog neh ako banyak citer personal kan..no more ilmu untok di share...bkn ape kan..dah name pn INI CITER AKU...mstila sume nk citer sal ako...kekadang ade ckp ako mencarut la ape..mmg ako jenis mcm neh r..dr dulu..ni la ako..xpe la, yg penting..ako jd diri sndiri kan...xyah ako nk hipokrit dlm dunia ako sndiri.. so APE KO KESAH kan.,..k la, nk g cek email lak...org heitech mntak ako email transkrip result ako lak..dah la result ako semput2 je...ako bkn budak pndai bijak...ako hanya budak yg memandai je..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tenet....mentenet......

:1::1::1:
tembam mcm aku je bdk 3 ekor kat ats tuh....
ak xde mood skunk neh..
gadoh ngn en bf....
arghhhhhhhhhhhh!!!!
ad ke masa tgh borak ngn ak kat tepon dia g tgk tb????
pas tu mula xconcentrate ape ak ckp....
pas tu ak pn ckp la seorang mcm org gilak!!!

tensen taw....xsuke la...
TENSEN!!!!!
:51::51:

Pasal cet box tuh..saya akan letak gak cik mie..
nnti bila tenet umh saya nie ok...
saya nk on pn da mls da rasenya....
nk konek(bkn alat sulit kaum adam, sila jgn pikir biru) pn punyela lame

lagi 2 ari mau interbiu..
kena prepared ape ekh???
nie la interbiu pertama ako wehhhhh

YM aku dah bengong dah!!!
apsal corrupted ekh???
skunk dah xon dah...
nnti la ad masa install blk.....

apsal neh??????

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ada keje kosong x????

alhamdullilah.....ako da pon selesai wat praktikal...Pas nie may be aku dah jarang nk hapdet blog neh (mcm ad org nk bace kan) . Next week ak ad interview kt Heitech as a software develepor..
Pas tu 26.11 ni interbiu ntok ACCP lak.. Ak da stat bz cari keje da skunk neh...
Sesape ad keje kosong kt tempat dia keje tlg inform same ak yerk....Ak nk keje cpt2 da neh..mau kumpol wang nk nikah la woiiiiii...Tahap kegatalan ako nk nikah dah tahap impak maksima taw!!!!
hakhakhak....

Aku rase mcm nk letak cet box je..tp aku mls lagi...tggu la aku dah kaya...(ape kaitan kaya ngn cet box neh???bodo!!)

Tadi aku masuk jap room phg 1...saje nk ilang tahap kebosanan aku neh...ak masuk kan...mak aihhh!!! Sume ak xknal...adessshhh.....nsb baik la dir gebu(teman gebu seperjuangan ako) wakakaka..Sumenye ntah hape2...sbb tu ako da mls dah masuk room...bek masuk room ngn laki aku, ada gak pekdahnye kan...

Sebut pasal laki aku ni kan...ari tu ako ad la sexpon ngn dia...kita org bncang pasal tahi lalat...mcm xde topik len je kan....Ako bitaw ak ade tahi lalat kt tetek kan...ade ke dia ckp kuat nafsu sex!!! Bodo piang laki ak neh.... hakikatnye ada lah...ni menurut firasat rahsia taik lalat la keyh...aku seorang yg PENDIAM, BAIK HATI dan SIMPAN RAHSIA....hahhahaa...seee....xde kaitan langsung ngn sex kan....Sumenya baik2 je kan...hakhak....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kisah filem dan drama melayu....

nie nk citer pasal drama or filem melayu lak...

1.80% jalan cerita berkisar tentang:

  • Cinta.
  • Cinta 3 segi.
  • Cinta 4 segi.
  • Anak-anak rebut harta pusaka.
  • Kalau keluarga kaya, anak2 rebut sapa nak gantikan Tan Sri (ayah) jadi Pengerusi, CEO atau Presiden syarikat.
2. Walau pun cerita pasal awek kilang, rumah awek kilang ni mesti complete furnished. Ada TV 29", Home Teatre, peti sejuk besar, set sofa mewah. (Director tak buat homework ker? Pegi la tengok umah awek kilang kat Sungei Way tu).

3. Cerita polis lak, dialah pegawai penyiasat, dialah jadi forensic, dialah jadi pathologist, dialah yang gi ambush. Semuanya DIA yang buat. Polis lak dialog pakai bahasa baku. "Saya rasa kita patut siasat dengan lebih terperinci tuan". " Betul cadangan awak itu. Kita bertindak sekarang".

4. Kalau cerita pasal Construction, bawak satu pelan gulung, pakai topi KUNING, tunjuk-tunjuk kat bangunan tengah buat, discuss dengan 'kepala' Indon komplen kenapa projek lambat siap kat Indon tadi. ( Topi kuning utk pekerja buruh la bang ).

5. Adegan doktor kat Wad check pesakit. Ambik fail hujung katil, selak-selak. Dialog wajib : "Kesihatan awak bertambah baik. Banyakkan berehat dan jangan lupa makan ubat ". (Woi bang, tengokla cerita ER tu, Dr ada medical terms dia ).

6. Adegan kat umah. Ayah mesti tengah baca paper, Mak mesti tengah menjahit atau lipat baju. Orang gaji tengah basuh pinggan. Orang gaji mesti nama dia Mak Nab atau Mak Jah.

7. Nak panjangkan rakaman filem mesti ada adegan kereta sampai kat umah, bukak pintu kereta, bukak pintu pagar, masuk balik kereta, drive masuk car porch, keluar, tutup pintu pagar.

8. Adegan sembahyang mesti dah salam akhir or adegan mengaji Quran mesti dah sampai part sadakallah hulazim. (Cover line kot ).

9. Gangster atau kuncu orang jahat mesti pakai baju takder lengan, pakai rantai dan pakai bracelet.

10. Nak bagi sedih gila, mesti buat adegan dah tahu nak mati pasal kena barah otak. Sakit msti sakit siyes..sume nk barah2 je..naper xwat sakit demam kuning ke, kencing manis ke, batu karang ke...nk jgk sakit yg parah2..pas tu limit idup je, msti 3 bln je..

11.Kalo nanges lak..msti ad hjn...mula2 nangis xde hjn, pas tu tetiba je gedegung gedegang guruh..hjan...nk kaver air mata la tuh...bak kate nabil, cll bomba tipu ad kebakaran, smpai je suh tlg pancut air hjan..adesshhh...
:51::51::51:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

see my hair!!!

dah lame kan aku xhapdet...aku da malas da.....


okkk....tu gambar ai ngn laki ai...
gambar laki ai, nanak tunjuk..sbb dia xmo glemer...wakakakka
n ai plak, mmg gila glamor ok...
see my hair...mcm bulu penyapu kan...
aku mmg tensen sgt ngn wambt nie taw..
mls da nk jaga..
tp ari tu laki aku ajak g salon...
nk tgk jd mcm mane???????

korang tgkkkkk!!!!
same je kan..
xde perubahan..
huh!!!wat perabis duet je
nasib bukan duet aku je..ngeeeeee
nk wat caner...
rambut aku neh mmg spesis degil..
pakai la ape pn..
ttp rambut cam org asli..
cam gampang kan!!!!!
korang rase knal x sape muka cam org swak tuh???
wakakakakakaa
ai xnak bitaw sape ai..tp sape yg knal muka ai tuh, maka dia knal la...

xde sgt gmbar yg dpt diambik, sbbnya aku sebok dok menggedixx....wakakakaka
iye la kan...
bkn slalu dpt jmpe my laki...
sebulan sekali je taw...
sob..sob...sob...

pas wat wambut ptg tuh, aku lepak kt klcc...nengok wayang...
mase dok lepak2 nk tggu nengok wayang tuh, aku g la jenjalan pusing klcc tuh, ad lg sejam masa tuh...ak ckp la ngn laki aku cam neh
"abg, kalo dpt sepasang baju kan, baru masyukkkk neh"
dia pn ckp..
"xyah la yang, cni mhl la"
aku pn wat la muka sedey...xpe, ak paham...
tup..tup..
DIA REMBAT SEPASANG KASUT EVERLAST!!!!!
ape kes nie abg!!!!! kate xyah beli...dia plak yg shopping!!!!
aku sabar je..xpe..dia bayar...
pas tu dia ajak g KINOKUYA..nk cari buku pasal kete..
aku pn wat rules, kalo nk suh ak teman dia, kena blanja satu buku ntok aku..ngeee...
mmg la aku kena teman dia, sbb dia kuar ngn ak je kan...
wakakakkaa...
so, dia pn belikan aku buku citer...(slps aku pujuk dia, wakakak)
"MATCH ME IF YOU CAN"
ok..citer funny....
dia belikan ak buku, tapi dia xbeli..wahahahaha...
pas tu dia da xnk jenjalan..(isaw ak rabakkan wallet dia!!!)
lepak2 kt dpn cinema je...tggu masa...
pas tu mmber cll, ajak lepak kt kg baru..
ak pn g la pas tgk wyg...
jmpe mmber dah 5 thn beb xjmpe!!!
lame gila...
lepak smpai kul 11 je..penat beb...
mcm2 citer yg kuar...siap ngumpat2 lgi...wakakka
biase la kalo kaki ngumpt da jmpe kan...
eehehehheehehe...

eh, korang pasan x, aku gemok giler kan dlm gambar tuh...
sbb tu aku letak gambar muka je...weeeee...
badan aku gedabak beb!!!!
siyesss!!! aku nk kurus...
tp iman nk tahan nasik dr masuk ke dlm perut aku neh xkuat!!!!
kalo korang nk taw kan, aku neh leh jadi model beras taw...
"tgk perutku, buncitkan, terima kasih nasik.."
huh!!
my laki pn ckp...perut same kedepan ngn tetek!!!!
cilakak!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...