tolong la wehhh

:(
:(
:-s
tolong aku weh...
bulan dpn aku akn jmpe ngn family en tash...
caner ekh?? caner nk ngadap ngn bakal mertua ekh???
perlu bawak rendang ke??(terpengaruh ngn citer fazura tuh, rendang ntok mertua)hehehe..
Siyes beb,,aku nie bkn la dalam golongan menantu pujaan ibu mertua...
aku nie sume bnda xpndai beb..(bkn bukak pekung di dada okkk)
masak pn xpandai..aku taw masak yg simple je..gelak pn mcm pontianak ilang anak...ada ke org nk wat menantu mcm neh??? nk pakai kain batik jauh skali...aku xpnah beb pkai kain batik neh..rimas je..

Cuma aku nie cun je ntok dijadikan menantu(sila muntah berjemaah okkkk)
tulun aku yerk...bagi tips yang membina okkk..sape kasi tips yang ntah hape2....aku sumpah dia jd hp nokia N96 (masih dlm angan2)...wakakakakkaa

k la, aku nk g mandi junub dlu...babai...jumpe bln depan....wakakakkaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku bosan....

Dah lame kan aku tak update blog, sebab busy..semalam my niece demam, sian sangat..aku xpenah tgk dia xcergas macam tu, tdow je..so aku pn cuti la keje, nk teman akak aku jaga dia kat umah..Lepas nie kemungkinan aku tak dapat nk update blog nie mcm biasa, sebab aku ada keje lain yang perlu aku beri perhatian lebih..

aku baru balik dari tampal gigi...doktor bilang gigi aku berlubang sebab cara gosok gigi salah...mmg, aku men tenyeh je gigi neh...suka ati aku je nk gosok mcm mane..kan da terima padah dah...sakit wooo gigi nie masa nk gosok...xtahan ako...dah gi tampal nie harap ok la ckit..

Sekarang nie mood aku xbape nk btol..aku asik marah je kat en tash..aku pon xtaw naper..dia pn mcm suka wat hal ngn aku..rase nk sepak je muka dia, nasib dia jauh ngn aku, kalo dekat...Aku rase memang da kena terajang laju2 r ngn aku...

Aku xtaw nk wat ape dah sekarang nie..nk ym??ah..bosan..kalo aku on ym pun, bukan ada org yang nk borak ngn aku..blog??? aku bosan gak...xde idea nk update ape..aku bosan la...

Esok aku nak naik kl, nk meronggeng kat sane..untuk mengabiskan duit kot(ngeh..ngeh..bkn duit aku..)...aku bosan la..bosan sangat...tak taw nk wat ape..tgk tb pon bosan gak..Astro ari2 nk pusing citer same, macam dah xde citer lain..Korang dah rugi ke ape en astro??? Aku bayar tiap2 bulan taw, bukan ntok tgk citer same...Contoh la kan, program sehati berdansa, ari2 ada je kat tb tu...bosan taw x!!!!

Disebabkan bosan yang melampau, aku beli novel..nk ilangkan rasa bosan...Aku beli novel Norhayati Ibrahim..tajuk dia INFERIOR..ok la citer tu...novel tu satu ari je abiskan baca.. Sekarang nie novel pn asik2 jalan cerita yang sama je kan...bosan gak...

Aku pn da xtaw ape dah aku nk meraban...so baik aku permisi dulu....

Salam Permisi...Ku undur diri....






-niger-

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pepek Semerbak????

jangan terkejutt okkk tgk tajuk tuh...sat g aku citer...nie nk story bnda lain dulu...

Sekarang nie aku baru pas abis present untuk projek aku...alhamdullilah, semuanya telah selesai dan selamat...Selepas nie bermula la aku dalam episod baru....

Semalam aku kelam kabut menyiapkan report akhir..nie la perangai ku dari dulu, suka wat keje last minit...SIAK!!!..tapi xpe, siap jugak....Tengah2 aku dok nk print tuh, aku lupa kaler ape yg perlu untuk cover dpn, lupa format dia mcm mane...Maka aku tgh meng'call' sume kengkawn ku.. Ape ke bangangnye..sume aku xdpt cll!!! Kalo dpat pn xjawab...Weh korang sume nie mogok xnk jawab cll aku ke???Berbakul2 aku sumpah seranah semalam..dah pukul 11 tu aku cll kawan ku Botak, nasib dia jawab...dia pn bitaw la..Kaler putih..

Ok dah setel bab keje, ari nie aku bawak puding buah dtg pat keje..sume aku panggil makan, makck2 cleaner sume datang...huahuahua...tp bukan aku yg wat...kakak aku yg wat..hehehehe...

Smalam gak aku merajuk ngn en tash, sbb smalam dia xcll aku, katenya tgh tgk drag kete kat sepang, sane bising, nnti xdgr ape aku ckp...ahh..alasan....kete yg lbh pnting dari aku ke???? xpe la, dah minat dia kan..kekadang time aku tgh tgk tb pn aku marah kalo dia cll...wakakakkaka... citer kat tb lebih penting dr cll ko okkkkk...hahahha

kelmarin aku gayut ngn en tash, biasala kalo dah sepasang kekasih gatal+gersang gayut, maka terselit la kisah2 18sx...dia ad citer kat aku pasal satu pencuci tandas or lantai la yg dijual kt sabah..namenyaaaaaaaaaa sungguh gilak!!! korang tgk ekh....

haaaaaaaaaaaa....ape ke bangangnye letak name mcm tuh..Sampai en tash suh aku beli, dengan harapan pepek aku harum ke?????bengong....wakakakka.... Dah xde name lain gamaknye dia nk letak kan.... Gambar nie di ambil di salah satu kedai kt sabah...hadoiiiyaaaiii....wakakakaka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Flash back...

Disaat aku dok bace surat khabar ari nie...banyak yang menceritakan masalah akhlak pemuda pemudi zaman sekarang....Tetiba aku teringat kisah aku dulu tahun 1998...aku masih menuntut dalam darjah 6.... Ceritanya begini...

Satu ari tuh, ada kawan pempuan ku bagitaw, kat umah dia ada satu video citer best..Dia kata abang dia suka tengok citer tuh..Masa tu zaman pakai video lagi, ape ekh orang panggil, sebelum zaman VCD..aku lupa la....xpe la, abaikan....

Pas tu aku cakap, nak tengok jugak kan..dia pun kate, "ok la, petang nie aku bawak video tu g umah ko la ekh, tengok kat umh ko boleh??" aku cakap la.."ok je, datang r..kita ajak kawan2 yang lain ekh" ...So petang tu datang la 4 orang kawan pempuan ku ke rumah..Nak tengok citer best neh...Bila pasang, mak aih....citer 18sx la..kecik2 dah tgk citer lesbian...Pas tgk satu aksi kiss pempuan same pempuan kan, aku ckp la" weh korang, xleh tengok la citer mcm neh, sat g ayah aku blk r" kitaorang pn stop la..Padahal dah separuh citer dah tgk...wakakakakakaka...

Esoknya, aku dengan semangat bercerita kat kawan2 pempuan yang lain, yang mana mereka x dapat sertai projek kat umah aku...Semangat aku bercerita, padahal masa tu cikgu tengah ada kat depan...Dah lame cikgu dok pandang2 aku borak je dari tadi..maka cikgu pn panggil la aku ke depan, kat meja guru...Dia tanya aku, dok bercerita pasal ape kan, macam best je...Aku diam je..xtaw nk bg alasan ape kat cikgu tuh..Sebelum aku bukak mulut, kawan aku dah menyampuk dari belakang..dia kata, aku tengok citer pempuan cium2, pas tu mandi *****. Cilanat kawan aku neh, dalam hati aku neh berbakul2 maki kat dia, babi la ko, bengong r ko...Cikgu terkejut...Cikgu tanya aku btol ke x..Tapi dari kecik telah diajar untuk tdak menipu..maka aku pn mengaku... Malu beb...malu sangat2..ni sume kawan aku punye pasal la, bawak citer tu g umah aku... Lama jugak la aku kena ceramah ngan cikgu, cikgu cakap, xleh tgk benda mcam tuh, nanti gelap hati, ilmu susah nak masuk...Maka insafla aku dengan kawan2 ku...Kawan2 aku pn kena same diceramah..hahahaa.a. Tapi malu kat mmber laki r...huhuhuh...

So kawan2 sume, jangan la tgk ekh citer2 macam tuh..Gelap hati nanti...dah la hati nie xberapa nk terang dah....adessshhhh....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KO AKAN NYESAL KALO KO.....

iye....ko akan nyesal kalo ko tahu sapa diri ini...kepada kawan2 alam maya...usahla la nk knal aku nie sape..nanti ko akan nyesal seumor hidup!!!!!

Aku baru dapat tag dari insan yang hanya mau dikenali sebagai neslo... Sayang seribu kali sayang, aku tidak dapat buat tag itu, kerana aku telah mengketogorikan diri ini sebagai ANTI TAG!!! Maaf yer dinda neslo... Kalo ko bagi duit, xpayah disuruh wat tag tuh, kerana diri ini dengan xmalunya akn buat...hahaha...nak taw kenapa???Sebab aku nie seorang yang boleh dikatakan mata duitan...wakakakkakaka...nak taw naper?? Dengarla kisah ini...

Pada satu malam tuh(baru semalam) seorang kekasih telah menghubungi kekasih hatinya....

kekasih: sayang...tgh wat ape tu?? abg rindula kat sayang...

pengikis: xde wat pe, tgh pandang cermin nie..tensen la abg....

kekasih: sayang tensen naper?? Nanti kita jmpe yer sayang, abg rindu la...

pengikis: (dah sengeh, tp still wat ayat menyampah lg) ala abg..xnak la jmpe..

kekasih: Naper nie syg...

pengikis :(yes2..dlm hati je) rambut dah xcantik la...dah mcm bulu penyapu dah..xnak jmpe sesape kalo rambut hodoh mcm neh!!!

kekasih: ooo..tensen sbb rambut yer...ok2..nanti kita g salon yer..

pengikis: abg belanje yer..(sambil wat sore manja)

kekasih: iye sayang...

pengikis: ala abg..xleh jmpe la..kasut da rosak la...

kekasih: laaa..kasut yg baru beli mggu lepas ke???( dia belanja gak, wakakakkaa)

pengikis: ye la..tu la abg..beli kasut murah..xnk r jmpe abg pkai kasut buruk..

kekasih: ye la...nnti abg belikan kasut baru...

pengikis: nie sayang abg neh...(sambil golek2 keriangan)


Amaran keras!! : JANGAN TIRU AKSI DI ATAS....

wakakakak...Malang sungguh Won Bin jadi kekasih ku...haahaha... Sbb itu la, aku hanya akn keluar dating pada hjg bln..sbb...paham2 la yerk....

Tapi kan....kite tetap sayang abg....kita hargai ape yg abg wat untuk kita....Luv u.....31/10 nie kita jmpe yerk....hahahha...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AKU POST LAGI

iye...aku post lagi..baisalah..mood blog baru kan...sedikit meroyan....hehehhee....Tapi ape yer aku nak story neh...mood nk posting ada, tp idea lak xde....WUT da HELL!!!!

aku baru abis menjalankan misi blog walking..banyak jugak la blog yang aku jelajah..baca entry diorang..kalo hasil penulisan mereka bagus..aku baca sampai entry diorang yang dah berkurun dan bersawang pun aku korek baca gak...ohhh..apakah aku nie jenis manusia yang xde keje..BUKAN....keje aku banyak..berlambak neh..ada sesape yang mahu tolong watkan?????

Sebenarnya aku nie jenis suka membaca...tapi sayang bacaan yang berunsurkan ilmiah...huh..baru 5 minit baca mataku dah stim....blom baca buku porno tuh..mata dan stim..kalo dah baca buku porno macam mana la gaya mata ku kan...ohhh..dah tersasul ke arah 18sx..tp dimaafkan sebab umo ku dah 22...ngeh..ngeh...

ahhh..lari tajuk..sambung balik..yerrr..aku suka membaca...aku suka membaca novel..sebab....sebab..best kot..hahhaa..sbbnya ialah ianya bukan berunsurkan bacaan ilmiah kot..Bila aku baca novel nie kan, aku rasa aku la heroin citer tu, sbb kebanyakan novel yang aku baca kan, mesti laki dia ensem, kaya, baik, owhhh...sangat sesuai untuk jd teman hidupku..ada sesape punya ciri mcm tuh??sila hantar resume anda kepada email neh, akugediknkmapos@yahoo.com . **sila hantar slip gaji sekali yer**Aku juga suka membaca hasil penulisan yang relax...best..boleh wat aku mengilai cam pontianak, gelak smpai terkencing..erk...pernah ke????

oh yer..blog baru nie aku nk pilih warna itam..suram..xde la kalerful macam blog aku yang dulu... Sebenarnya ni la warna dalam hidupku..suram..nope interesting..life yang same tiap2 hari..aku bosan...Ade sesape yang mahu tlg catkan warna hidupku dengan kaler yang menarik??? Mesti korang xnak kan kawan dengan aku lepas taw life aku yang suram, bosan neh...xpe..aku paham...
Aku sedar aku sape...mungkin aku ni insan yang xlayak untk memiliki kawan...memiliki insan yang disayangi...

Blog nie gak aku xletakkan cet box...sebab aku taw..xde org gak yang nk borak ngn aku kan..ape guna kalo letak cet box...tp aku sorang je yang dok cet dalam tuh..WUT da HELL!!!!


"sayang, bila u nk masuk pinang i??"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PERMULAAN

Assalamualaikum...permulaan untuk aku membuka lembaran baru....hahahhaa...akhirnya aku telah create satu blog baru, setelah menghadapi tekanan yang hebat kesan dari blog ku yang lalu...

Sekarang ini, biarlah aku muncul dengan identiti baru...

APE-KO-KESAH???

Aku sangat suke dengan name baru blog aku...APE KO KESAH aku nak tulis ape kt blog aku..nie blog aku punye la!!!! suke ati tok nenek aku la aku nk citer ape pon!!!!! Jangan ko nk sebok hal ak OKKKKKK!!! aku xpenah pun sebok nk taw hal ko...nk taw ape kaler spender ko pakai ari ni!!!

Tapi naper ko nk kesah hidup aku????? Tolong...benarkan aku bahagia dalam dunia ciptaan aku nie....Benarkan aku bebas untuk menaip ape yang aku suke....Plsssss......

hahahahaa....aku suke...akhirnya aku dapat jadi diri yang sebenar...sebab pada blog lalu...aku rasa itu bukan diri aku..bila nk wat entry baru pn rasa mcm xde mood..Kekadang tu bila aku nk berkongsi cerita dengan pembaca alam maya nie, rasa cerita yang nk disampaikan itu xsampai....
rasa macam.......arghhhhh....rasa la mcm ape pn...ape ko kesah kan...hahhahaha....

Dulu aku selalu lepak dalam chat room untuk hilangkan rasa bosan...tapi ada je org PHD dalam tu...akhirnya aku membawa diri...cuba untuk hilangkan tekanan, kebosanan, kegilaan, kebengongan, dan sbgainya dalam dunia blog...Tapi kusangka panas ke petang, rupanya ribut petir di siang ari....Dalam dunia blog pn sama la... Kenapa mane2 pn ada je org perangai mcm tu...
haissshhhhhhh......Ni la manusia kan....BONGOKSSSSSS!!!!!!!!

Perlukah aku memberitahu identiti yg sebenar untuk blog nie?????? WUT de Hell!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...