satu ikatan mengukuhkan sebuah hubungan...alhamdullilah..























okkkk....aku kemalasan nak citer panjang2..lets picture talking...huahuahua....


majlis pertunangan ku berjalan dengan sempurna....alhamdullilah....walaupun diadakan secara kecil-kecilan tapi agak meriah dengan kehadiran saudara mara....AKU BAHAGIA....



lawak kan muka aku, aku make up sendiri je..hakhak..men hentam je kat muka tuh....en tashrif banyak merosakkan gambar dengan muka malu dia...haissshhhhh...aku pulak yg xtaw malu..tersengeh bagai nak rak..wakkakakakaa...


okek..majlis dimulakan pada sehari sebelum tu lagi...pada petang tu da ada makcik aku datang nk tolong...dia tolong wat pulut manis, aku dengan akak aku lak potong2 bawang n sayur... Esok pagi2 lagi makcik2 dari yang di import dari kg aku sampai...haaaa...semangat nak tolong memasak okkkkk....


len kali la ekh aku story secara detail...sekarang nie aku busy sesangat..sebab aku nk stop keje, sebab en tashrif dapat cikgu, so dia suruh aku resign sebab risaukan aku sesorang kat cni..kang dia xde aku nk blk keje ngn ape kan?????so sebagai tunang solehah, aku ikutkan sahaja...rezeki ada di mana2 kan....





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tekanan...sedeh...benci..geram....

aku sedey...
aku tekanan...
aku da lama xmenangis...
last aku menangis masa aku gaduh dgn bf aku yg dulu, tu pun sebab dia hina aku...
tapi semalam aku menangis...
aku da tahan dah...xnak nangis...xnak bf aku nampak aku lemah...
tapi aku xtahan..setelah aku wat2 senyum depan dia...
akhirnya aku xdapat tahan air mata nie merembes keluar..diikuti dengan hingus pn merembes keluar sekali...

Semalam aku kena marah...aku xtahu aku da wat salah...SIYESSSS aku xtaw...aku kan baru, so banyak benda aku nak belajar, explore sendiri, aku xtaw plak tindakan tu dah wat semua org prob..sape suruh xde org trainning aku?????aku kan da xpndai java, masa iklan keje nie, xde pn ckp kena EXPERT JAVA!!!! aku taw php je...aku sangat geram!!!!!
Dah la kat sini aku sesorang, nasib baik la bf aku ada...semalam aku da nk enjoy, tak nak pikir prob..so aku ajak en tashrif g sunway, sebab aku tensen, dia plak nak g summit sebelah opis nie je, lagi la aku tensen, nmapk opis aku, dia xnak g sunway sebab jam teruk..memang aku taw, kat subang nie la raja segala jam, tapi abg taw x gee tensen???? May b xnampak sebab gee gelak2, senyum2 je kan.. Tetibe je aku diam...aku rasa nk balik kampung...nk balik umah...lajuuuuuuuuuuuuuu je air mata aku kuar...masa tu aku nampak bf aku cuak giler..dan2 dia ajak g sunway...tak bang...gee bukan nk sangat g sunway...tapi gee tensen ngan keje...pas tu dia peluk aku..aku menangis puas2!!!!abis baju dia lencun ngan air mata ngn hingus aku..Aku mengadu la kat dia, memang selama nie aku jenis pendam..aku xtaw la nk mengadu mcm mane...dia suruh aku sabar...dia pn xnak tgk aku susah...dia suruh aku resign..surat resign dia watkan..(baru je td dia emailkan surat tu..tq abg..)
Lepas aku nangis..dia bawak aku g makan..dia tanya nk mkn ape..aku xtaw, aku ckp xde selera...dia g bank, amik duet..dia nk kasik aku 50, wat duet belanja, aku ckp xnak...dia da banyak habiskan duet..aku ckp duet aku ada lg...So masuk summit..tetibe tekak aku nk mkn stik..tapi kat situ xde..so dia pn suggest makan prosperity je...AKU MAKAN PROSPERITY TAW BLISS...pas makan tu, trus balek....

Sampai umah tu, tgk tb jap, pas tu mandi, main game the sim2...Best r the sims 2 Deluxe neh..ada kete...hahahaha...pas men game, en tashrif call..gayut jap je, sebab aku penat, dia pn penat.. Masa borak ngn dia pn aku nangis gak..sambung nangis td...hakhak..gee sayang abang..sayang sangat2...

Bangun pg tadi..mata aku bengkak, angkara menangis semalam..pas tu td ada org tu marah aku lagik, pasal hal semalam la...AKU DA TAW LA NGOKKKKKKK...geram aku, rase mcm nk hempuk je pc kat atas paler dia..dia ckp aku wat diam je...pas tu dia blah...huahuahua...

26 nie aku tunang, n 26 nie gak keputusan KPLI bf aku kuar..kalo dia dapat kpli, aku pn stop keje...dia yg suruh, sbb dia xnak aku sesorang kat cni..baik kan dia...sentiasa jaga aku, jaga perasaan aku, makan pakai aku...gee sayang abg...SUMPAH!!!!...

k la...nk sambung wat keje...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hakhakhak....hapdettttttttttt

selepas aku baca komen dari saudari jelita bliss, aku rasa tercabar lak pabila si gadis itu mengatakan blog aku nie da berhabuk.....aku pantang habukkkk okkkkkkk....

iyela...aku hapdet la nie...aku bukan ape, cuma tak de idea la... Acctually, aku agak tertekan dengan keje neh, sangat2 tertekan....tp aku bernasib baik, bakal tunang aku ada ngan aku, everyday dia tempuh jammed dr damansara, nak datang ke subang, then balik ke wangsa maju...tu la pengorbanan dia...dia datang bkn ape, nak hantar aku balik je...baik kan dia, sebab tu aku sayang dia sangat2 dan yakin keputusan aku nak idop ngn dia sampai mati adalah tepat!!!!

Dia da banyak berkorban, korban masa, tenaga, dan duetttttttttttttttt...hakhak...last week aku dah tambahkan hutang dia dengan bank, aku g shoppingggggggg...sekarang kan tengah sale, aku pun ajak la dia g jenjalan kt jj wangsa maju....aku xmintak pn ape2 ngn dia...SUMPAH!!!! Dia yang mengOFFERkan diri belikan blouse ngn suar n kasut untuk aku...hehehheee... aku kan xgaji lagi...so guna la duet dia dulu...aku slalu tanye dia, aku nie susahkan dia ke??? Dia kata, ckit pn x...sebab dia lakukan semua nie untuk aku....org yg dia sayang....sebab aku da menjadi tanggungjawab dia da kat sini....Tu yang dia cakap dengan mak aku kt kg.... Dia slalu ckp, dia xnk aku rasa susah ckit pn selagi dia hidup...AKU BAHAGIA NGAN EN TASHRIFF.....Sayang dia sangat2!!!....So xsalah la aku pilih org yg matang kan????...

last week ex bf aku yang gila talak tuh, call aku... dia ajak aku tunang ngn dia okkkkkk!!!! giler ke haper????? Lagi 10 hari lg okkkkk aku bakal jadi tunangan en tashrif.....

Semua persiapan majlis tunang aku, kakak aku yang uruskan...aku hanya balik n tunang je... hehehee....cuti pn aku xapply lg...hakhak.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kebizian mula menyapa

Dah 3 ari ak stat keje......bapakkkkkkkkk banyak keje okkkkkk....huh!!! Banyak benda aku kena belajar...nasibla kawan2 tempat keje banyak beri tunjuk ajar...Macam ari nie aku kena settlekan bahagian billing, sume guna laguage java....dan aku sememangnya buta java, sebab masa aku belajar kat Johor dulu, aku terlampau banyak makan tempe sampai aku terbelajar jawa.... Sengal kannnnnn?????

Masa study dulu aku lebih kpd php, java nie kureng...so aku kena start balik...

K la, aku busy.....xleh nk hapdet panjang2 cam slalu.....


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

my 1st dayyy

memula nk cakap Selamat makan daging sume....hhahahaha...aku xmakan daging semalam, makan ckit je sbb nk balik kl cpt2...huhuhu

ari ni aku dah stat kijer.............. so bored.... huahuahuaaaa....bos aku cuti lg...aku just dtg tgk2 je la tempat keje....kad staff da siap, tp aku mls lg nk panjat naik level 14..sok2 la aku amek...

Lambatnye nak balikkkkkkkkkkkkk....kul 5.30 nanti cik abg aku datang hambek..ekekkekkee... ari pertama je dia jempot, esk aku da stat kena berasak2 naik bas...eeeiii mencikkk!!!!!

Ari pertama dah dapat malu besar.....huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Tadi pas balik dr lunch kat kafe bawah nie, ak jalan la dengan ayu seauyunyaaaaaaaaa maklumla, kita org baru kan, kena la sopan ckit....sekali masa tgh jln ala2 pempuan melayu terakhir nk masuk lif...Tumit kasut tersepit celah lif!!! hahahahaa...malu siall!!! Rasa nk sepit je muka aku kat pintu lif tu...Tersangkut2 aku kat depan lif tu........dah la dalam lif tu ada 4 org....malu siallllllll........Dah la tumit tu 2inci tingginya...nyaris aku nk tersungkur dpn tu dahhhhh!!! malu....

Pas tu masa nk kuar lif tu..ada org sound aku" hati2 yer keluar lif tu, kang tersangkut lg" cissssssssssssssssss rasa amat besar sekali kemaluan ku masa tuh!!

aku sbnarnya xsehat lg...batuk memanjanggggggggggggggggg..bila nk ilang...

eh...tetibe mls lak...k la ekh....nk lyn org yg sudi pm aku..:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hoooreyyyyyyyyyyy AKU DA KEJE!!!!!

babiiii laaaaaaaaaaaaaaa......Tenet umah ako wat hallll!!!!!! Siall la....nak konek susah...dah konek asik putussss lak.................bengommmmmmm!!!!!

Assalamualaikum.....

Tetibe rasa baik plak...wakakkaka....aku heppy sgt...aku da dapat keje wehhhh...ingat tak dulu ak ada citer pasal ak g interbiu kat Heitech Padu kan, alhamdullilah.....i've got dat job....yuhuuuuuuuu...( ada kesempatan ak nk kurus b4 ak tunang neh wehhhhhh)

aku rasa lucky sgt..sbb tu keje 1st interview aku...da la ak xprepared paper... aku dapat keje Software Developer kat Heitech tuh...huahuahua...sama keje ngan Basket Ijaw dah...hahaha.. Abang, kite ari2 leh dating nnti huahuah..( nasib bakal tunang aku xtaw kewujudan blog neh, kalo taw kompem suh ak delete lagih..heehehhe)

9,12,2008 neh aku da stat keje...rasa takot sangat....takot xmampu nk laksanakan tanggungjawab.. Tapi aku still mintak keje lain..ak nk keje ngn goverment la..huhuhu... Ayah tgh usahakan aku jadik cikgu mcm akak2 aku sumer.....




huaaaaaa....muka cam neh seswai jadi ape ekh???? jadi pengikis rete suami kah???? wakakakaka... ni da lame dah.... sejak dok umah neh, ako jadi malas nk amik gambar...wakakakkka....sbb tembam dah melampau2 dah...xsanguppppppppppppp...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku berinai........

kuang...kuang...hahahah...da lame da gambar neh..dah hampir 3 mggu...
dah hampir 12 tahun aku tak berinai...ari tu aku kegedikan nk berinai masa tengok anak sedara dok berinai..so aku pon soh la mak aku pakaikan aku inai...hehehe...
ni masa nk tdow dah...saje nk amik gmbar lg..wakakakak...
mmg exited gilerrrrrrrr pkai inai...huahua....biasa la, org dalam mood nk tunang kan...huahuahua...


ok la tu ekh...nnti aku letak gambar jari aku tengah pakai inai..huhuhu.. Buruk giler inai tuh...



daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

isnin, 25 nov

ari nie rajin sikit nk update.... dah seminggu blog nie xupdate.. Kemalasan melanda... Sorry yer, xbagi respond kat blog korang...jenguk ttp jenguk..cuma xkumen je..

nie pn xtaw nk citer ape..ak masih lg bergelar penganggur terhormat kat umah nie...huahuahuahh..
Esok ak ada interview untok ACCP program... Doakan aku yer...

Untuk tunang xde wat preparation lg...xtaw la weh..Ape aku kena wat ekh???

Sebab aku bz cari keje lg... For those yang tanye bila nak kawen tuh..ak xtaw lg r...lambat lg..bakal tunang aku baru nk sambung maktab next year..nk jadi cikgu lak..wahahahahhaaa.... ada rezeki, ada la tuh...

k la, nk masuk tdow..wish me luck keyh..da jarang dapat on9...malas...tenet slow..

choooooooooowwwwwwwwwwwww BEBEH!!!!









to elira..miss u...huhuhu....lame xdgr citer ko ngn mat ley???

ps: macam skema je ayat ako mlm neh...huahuahua.....sakit paler....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Betul ke neh???

:31::42::25::48:
emot tu sume makan..mcm tu la ako sekarang neh...
makan..makan...makan...
Baju ntok tunang nie xmuat dah..
lemak menonjol sane sini...
ako pkai baju akak dulu je..nk jimat kos...aku bukan keje pon..
xde duet.....
Lagi sebulan ako akn jd tunangan org...
sekarang nie ako serabot sgt...
mcm2 hal kena pk...
rasa mcm nk kansel je...tp pikirkan maruah keluarga...
ako kuatkan semangat...nasib yg tersayang ada disampingku...
Ako tunang pn sbb nk kukuhkan hubngan...
mane taw kan, bercinta bagai nk rak...sane sini pegi berdua..
biarla ada ikatan...

Kekadang ako takot..btolke keputusan ako neh..
ako muda lg..baru 22...dan dia plak 6 thn tua dr ako..(sila kira sndiri)
jauh x beza umo tuh????
tp ako da perit kapel ngn org yg same umo, tua 2 taun je..
ni ako amik beza 6 taun tuh..jauh..sebaya abg ako tuh...
Ako tunang ngn dia sbb i need sumbody...
Tapi family ako mcm xbenarkan...sbb ako xkeje lg..
ako nk tunang je!!!bkn nak kawen!!!!
Bf ako takot ako cari len je..
Sekarang ni pon ex bf ako da kejar ako blk...
dtg cari ako balik...naper masa ako nk kt ko blk, ko xnk ako????
ako da ad len, nk tunang da..baru ko terhegeh2????
naper????
ko wat ako keliru je...
ko 1st love ako taw x????
taw x 1st love tuh mcm mane????
ko org pertama pgg tgn ako...
masa kite date kali ke 2....lepas amik result spm..
kita g det..masa nk cross jln tuh..1st time jantan pgg tgn ako...
ko org pertama ajar ako rasa cinta...syg..rindu...
rasa nikmat bercinta....
tapi tu dulu....sbb masing2 pnas baran...
3 thn je hbngan kita kekal...

Ako da ad pengganti...
baik...sabar dgn kerenah ako...
xsume org len thn ngn perangai ako yg cpt merajuk...cpt marah...tp ak cpt sejuk...
Ako harap pilihan ako tepat...
Keputusan ako wat ni btol...
biarla nie jadi cinta ako yg terakhir...
ako xnk kecewakan dia...
semoga ako dpt lupakan ko....
ko pn jgn ggu ako lg...
tlg benarkan ako bahagia leh x?????
dah banyak dugaan ako lalui...
ngn family...
arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
rasa nk mati je...
tapi en tash hadir...bg semangat...
susah sng ako....dia ada....
dia je paham hati..perasaan ako....
dr kasih seorang abg....bertukar kpd kasih sorang kekasih...
2 thn ako ngn dia sbg abg ngn adik...
thn nie dia up ako jd aweks dia...
kira da terangkat la..
thn dpn dia angkut ako blk umh dia...
hehehehhee...

Majlis tunang ako...
26.12.2008
jemput dtg la yerk..
wat simple2 je...
selesaikan ape yg wajib....
ako nk tdow dah...batuk xberenti lg...
Daoakan ako bahagia.....
:12:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

no idea...no mood...sucksss!!!!!

ako xde idea...
nnti la ako hapdet...
bila idea n mood dtg berjemaah...
kalo idea ada, mood xde...xde makna gak kan....
ako tgh keliru...
keliru ngn keputusan ako wat...
btol ke???
ako muda lg....
baru 22....
arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku xsehat la wehhhh

alhamdullilah....semalam aku da g interbiu...sume berjalan ngn lancar...panel pn ok jer....borak cam member je..wakakkaka...siyessss!!! ak xrase debor pn..relax je...tp as a fresh graduate, dis my 1st experiance in interview..bnyk bnda la aku x wat...ak xbawak transkrip dr uni ako pon..mane aku taw..hakhak...ak baru je abis praktikal kamis lepas, xsempat nk g u lg...

tp everiting seems ok...bnyk yg ako blajar dr interbiu smalam...ako siap jumpe abg basket hijo..kalo bdk ym sama ako knal la kot abg basket neh...dia pn keje kt c2 gak..field sama ngn ako gak...ni la dunia ym..g memane ada je mmber yg knal kan...

haaa..lupa lak..ako xsehat skunk neh..demam...smalam g interbiu pn dok sakit tekak...padahal malam tuh ako da telan panadol...aku nie jenis yg susah nk telan ubat..ako telan panadol tuh bila ako da xlarat dah nk bangun..da la panadol tu aku potong 2..hehehe..tu amik masa 5 minit nk telan separuh ubt tuh...xtaw la naper, tekak ako xleh r nk telan ubat neh... Skunk neh pon tekak ako sakit, ada bintik2 merah r dalam tekak neh..skt ape ekh??? nk telan air liur pn susah..tp nk telan donut dunkin neh lajuuuu jer..wakakakaa...Tgh hari sat g, en bf nk antar ako g klinik..nasib la dpt en bf baik mcm tuh...tu wat aku sayangggggggggggggggg kat dia..

Smalam ako da g survey laptop baru kt low yat...laptop ako da nazak la..maklum la..dah 3 thn da..masa mula2 ako masuk uni bapak ako kasi...dengan harapan ako akn blajar ngn tekun dan dpt result gempak...weeeeeeeeeeeeee...padahal...laptop telah melalaikan ako..1 sem lepas dpt laptop je result ako gempak...pastu trus down..down...down..dan down...ckit pn xpenah up!!! Bodonye ako neh...Sian bapak ako..

Tapi kan, laptop skunk neh murah kan...masa ako dulu, beli yg accer cikai pn dah harga rm3999.. bapak ako kasik 4k, balance sehengget...dia kasi tips kt bdk tuh je..hakhak.. smalam ako tgk yg 2k pn dah ok dah...nyesal ako beli awal2...tapi xpe...ako syg lg laptop buruk ku ini.. walaupun da calar balar..still elok lg...Sekali je penah osak..osak graphic card...sbbnya kuat men game..dulu ako giler men game the sim kan..smpai osak laptop...skunk neh dah kurang da...dulu men the sim pn sbb nk tgk dia wat anak...wakkaka..lawak r game tuh..tp ako kagum r..game mcm tuh pn ada perasaan..ada marah, jeles, gay, les, sedeh, hepi..mcm2 r..mmg bijak developer mcm tuh..ak kagom r...dia punya graphic n display pn cantik...bila la ako leh wat game sendiri kan...ape la coding dia guna nk masukkan perasaan tuh sume...

Rasa dh pnjang lak entry ako kali neh...blog neh ako banyak citer personal kan..no more ilmu untok di share...bkn ape kan..dah name pn INI CITER AKU...mstila sume nk citer sal ako...kekadang ade ckp ako mencarut la ape..mmg ako jenis mcm neh r..dr dulu..ni la ako..xpe la, yg penting..ako jd diri sndiri kan...xyah ako nk hipokrit dlm dunia ako sndiri.. so APE KO KESAH kan.,..k la, nk g cek email lak...org heitech mntak ako email transkrip result ako lak..dah la result ako semput2 je...ako bkn budak pndai bijak...ako hanya budak yg memandai je..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tenet....mentenet......

:1::1::1:
tembam mcm aku je bdk 3 ekor kat ats tuh....
ak xde mood skunk neh..
gadoh ngn en bf....
arghhhhhhhhhhhh!!!!
ad ke masa tgh borak ngn ak kat tepon dia g tgk tb????
pas tu mula xconcentrate ape ak ckp....
pas tu ak pn ckp la seorang mcm org gilak!!!

tensen taw....xsuke la...
TENSEN!!!!!
:51::51:

Pasal cet box tuh..saya akan letak gak cik mie..
nnti bila tenet umh saya nie ok...
saya nk on pn da mls da rasenya....
nk konek(bkn alat sulit kaum adam, sila jgn pikir biru) pn punyela lame

lagi 2 ari mau interbiu..
kena prepared ape ekh???
nie la interbiu pertama ako wehhhhh

YM aku dah bengong dah!!!
apsal corrupted ekh???
skunk dah xon dah...
nnti la ad masa install blk.....

apsal neh??????

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ada keje kosong x????

alhamdullilah.....ako da pon selesai wat praktikal...Pas nie may be aku dah jarang nk hapdet blog neh (mcm ad org nk bace kan) . Next week ak ad interview kt Heitech as a software develepor..
Pas tu 26.11 ni interbiu ntok ACCP lak.. Ak da stat bz cari keje da skunk neh...
Sesape ad keje kosong kt tempat dia keje tlg inform same ak yerk....Ak nk keje cpt2 da neh..mau kumpol wang nk nikah la woiiiiii...Tahap kegatalan ako nk nikah dah tahap impak maksima taw!!!!
hakhakhak....

Aku rase mcm nk letak cet box je..tp aku mls lagi...tggu la aku dah kaya...(ape kaitan kaya ngn cet box neh???bodo!!)

Tadi aku masuk jap room phg 1...saje nk ilang tahap kebosanan aku neh...ak masuk kan...mak aihhh!!! Sume ak xknal...adessshhh.....nsb baik la dir gebu(teman gebu seperjuangan ako) wakakaka..Sumenye ntah hape2...sbb tu ako da mls dah masuk room...bek masuk room ngn laki aku, ada gak pekdahnye kan...

Sebut pasal laki aku ni kan...ari tu ako ad la sexpon ngn dia...kita org bncang pasal tahi lalat...mcm xde topik len je kan....Ako bitaw ak ade tahi lalat kt tetek kan...ade ke dia ckp kuat nafsu sex!!! Bodo piang laki ak neh.... hakikatnye ada lah...ni menurut firasat rahsia taik lalat la keyh...aku seorang yg PENDIAM, BAIK HATI dan SIMPAN RAHSIA....hahhahaa...seee....xde kaitan langsung ngn sex kan....Sumenya baik2 je kan...hakhak....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kisah filem dan drama melayu....

nie nk citer pasal drama or filem melayu lak...

1.80% jalan cerita berkisar tentang:

  • Cinta.
  • Cinta 3 segi.
  • Cinta 4 segi.
  • Anak-anak rebut harta pusaka.
  • Kalau keluarga kaya, anak2 rebut sapa nak gantikan Tan Sri (ayah) jadi Pengerusi, CEO atau Presiden syarikat.
2. Walau pun cerita pasal awek kilang, rumah awek kilang ni mesti complete furnished. Ada TV 29", Home Teatre, peti sejuk besar, set sofa mewah. (Director tak buat homework ker? Pegi la tengok umah awek kilang kat Sungei Way tu).

3. Cerita polis lak, dialah pegawai penyiasat, dialah jadi forensic, dialah jadi pathologist, dialah yang gi ambush. Semuanya DIA yang buat. Polis lak dialog pakai bahasa baku. "Saya rasa kita patut siasat dengan lebih terperinci tuan". " Betul cadangan awak itu. Kita bertindak sekarang".

4. Kalau cerita pasal Construction, bawak satu pelan gulung, pakai topi KUNING, tunjuk-tunjuk kat bangunan tengah buat, discuss dengan 'kepala' Indon komplen kenapa projek lambat siap kat Indon tadi. ( Topi kuning utk pekerja buruh la bang ).

5. Adegan doktor kat Wad check pesakit. Ambik fail hujung katil, selak-selak. Dialog wajib : "Kesihatan awak bertambah baik. Banyakkan berehat dan jangan lupa makan ubat ". (Woi bang, tengokla cerita ER tu, Dr ada medical terms dia ).

6. Adegan kat umah. Ayah mesti tengah baca paper, Mak mesti tengah menjahit atau lipat baju. Orang gaji tengah basuh pinggan. Orang gaji mesti nama dia Mak Nab atau Mak Jah.

7. Nak panjangkan rakaman filem mesti ada adegan kereta sampai kat umah, bukak pintu kereta, bukak pintu pagar, masuk balik kereta, drive masuk car porch, keluar, tutup pintu pagar.

8. Adegan sembahyang mesti dah salam akhir or adegan mengaji Quran mesti dah sampai part sadakallah hulazim. (Cover line kot ).

9. Gangster atau kuncu orang jahat mesti pakai baju takder lengan, pakai rantai dan pakai bracelet.

10. Nak bagi sedih gila, mesti buat adegan dah tahu nak mati pasal kena barah otak. Sakit msti sakit siyes..sume nk barah2 je..naper xwat sakit demam kuning ke, kencing manis ke, batu karang ke...nk jgk sakit yg parah2..pas tu limit idup je, msti 3 bln je..

11.Kalo nanges lak..msti ad hjn...mula2 nangis xde hjn, pas tu tetiba je gedegung gedegang guruh..hjan...nk kaver air mata la tuh...bak kate nabil, cll bomba tipu ad kebakaran, smpai je suh tlg pancut air hjan..adesshhh...
:51::51::51:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

see my hair!!!

dah lame kan aku xhapdet...aku da malas da.....


okkk....tu gambar ai ngn laki ai...
gambar laki ai, nanak tunjuk..sbb dia xmo glemer...wakakakka
n ai plak, mmg gila glamor ok...
see my hair...mcm bulu penyapu kan...
aku mmg tensen sgt ngn wambt nie taw..
mls da nk jaga..
tp ari tu laki aku ajak g salon...
nk tgk jd mcm mane???????

korang tgkkkkk!!!!
same je kan..
xde perubahan..
huh!!!wat perabis duet je
nasib bukan duet aku je..ngeeeeee
nk wat caner...
rambut aku neh mmg spesis degil..
pakai la ape pn..
ttp rambut cam org asli..
cam gampang kan!!!!!
korang rase knal x sape muka cam org swak tuh???
wakakakakakaa
ai xnak bitaw sape ai..tp sape yg knal muka ai tuh, maka dia knal la...

xde sgt gmbar yg dpt diambik, sbbnya aku sebok dok menggedixx....wakakakaka
iye la kan...
bkn slalu dpt jmpe my laki...
sebulan sekali je taw...
sob..sob...sob...

pas wat wambut ptg tuh, aku lepak kt klcc...nengok wayang...
mase dok lepak2 nk tggu nengok wayang tuh, aku g la jenjalan pusing klcc tuh, ad lg sejam masa tuh...ak ckp la ngn laki aku cam neh
"abg, kalo dpt sepasang baju kan, baru masyukkkk neh"
dia pn ckp..
"xyah la yang, cni mhl la"
aku pn wat la muka sedey...xpe, ak paham...
tup..tup..
DIA REMBAT SEPASANG KASUT EVERLAST!!!!!
ape kes nie abg!!!!! kate xyah beli...dia plak yg shopping!!!!
aku sabar je..xpe..dia bayar...
pas tu dia ajak g KINOKUYA..nk cari buku pasal kete..
aku pn wat rules, kalo nk suh ak teman dia, kena blanja satu buku ntok aku..ngeee...
mmg la aku kena teman dia, sbb dia kuar ngn ak je kan...
wakakakkaa...
so, dia pn belikan aku buku citer...(slps aku pujuk dia, wakakak)
"MATCH ME IF YOU CAN"
ok..citer funny....
dia belikan ak buku, tapi dia xbeli..wahahahaha...
pas tu dia da xnk jenjalan..(isaw ak rabakkan wallet dia!!!)
lepak2 kt dpn cinema je...tggu masa...
pas tu mmber cll, ajak lepak kt kg baru..
ak pn g la pas tgk wyg...
jmpe mmber dah 5 thn beb xjmpe!!!
lame gila...
lepak smpai kul 11 je..penat beb...
mcm2 citer yg kuar...siap ngumpat2 lgi...wakakka
biase la kalo kaki ngumpt da jmpe kan...
eehehehheehehe...

eh, korang pasan x, aku gemok giler kan dlm gambar tuh...
sbb tu aku letak gambar muka je...weeeee...
badan aku gedabak beb!!!!
siyesss!!! aku nk kurus...
tp iman nk tahan nasik dr masuk ke dlm perut aku neh xkuat!!!!
kalo korang nk taw kan, aku neh leh jadi model beras taw...
"tgk perutku, buncitkan, terima kasih nasik.."
huh!!
my laki pn ckp...perut same kedepan ngn tetek!!!!
cilakak!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tolong la wehhh

:(
:(
:-s
tolong aku weh...
bulan dpn aku akn jmpe ngn family en tash...
caner ekh?? caner nk ngadap ngn bakal mertua ekh???
perlu bawak rendang ke??(terpengaruh ngn citer fazura tuh, rendang ntok mertua)hehehe..
Siyes beb,,aku nie bkn la dalam golongan menantu pujaan ibu mertua...
aku nie sume bnda xpndai beb..(bkn bukak pekung di dada okkk)
masak pn xpandai..aku taw masak yg simple je..gelak pn mcm pontianak ilang anak...ada ke org nk wat menantu mcm neh??? nk pakai kain batik jauh skali...aku xpnah beb pkai kain batik neh..rimas je..

Cuma aku nie cun je ntok dijadikan menantu(sila muntah berjemaah okkkk)
tulun aku yerk...bagi tips yang membina okkk..sape kasi tips yang ntah hape2....aku sumpah dia jd hp nokia N96 (masih dlm angan2)...wakakakakkaa

k la, aku nk g mandi junub dlu...babai...jumpe bln depan....wakakakkaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku bosan....

Dah lame kan aku tak update blog, sebab busy..semalam my niece demam, sian sangat..aku xpenah tgk dia xcergas macam tu, tdow je..so aku pn cuti la keje, nk teman akak aku jaga dia kat umah..Lepas nie kemungkinan aku tak dapat nk update blog nie mcm biasa, sebab aku ada keje lain yang perlu aku beri perhatian lebih..

aku baru balik dari tampal gigi...doktor bilang gigi aku berlubang sebab cara gosok gigi salah...mmg, aku men tenyeh je gigi neh...suka ati aku je nk gosok mcm mane..kan da terima padah dah...sakit wooo gigi nie masa nk gosok...xtahan ako...dah gi tampal nie harap ok la ckit..

Sekarang nie mood aku xbape nk btol..aku asik marah je kat en tash..aku pon xtaw naper..dia pn mcm suka wat hal ngn aku..rase nk sepak je muka dia, nasib dia jauh ngn aku, kalo dekat...Aku rase memang da kena terajang laju2 r ngn aku...

Aku xtaw nk wat ape dah sekarang nie..nk ym??ah..bosan..kalo aku on ym pun, bukan ada org yang nk borak ngn aku..blog??? aku bosan gak...xde idea nk update ape..aku bosan la...

Esok aku nak naik kl, nk meronggeng kat sane..untuk mengabiskan duit kot(ngeh..ngeh..bkn duit aku..)...aku bosan la..bosan sangat...tak taw nk wat ape..tgk tb pon bosan gak..Astro ari2 nk pusing citer same, macam dah xde citer lain..Korang dah rugi ke ape en astro??? Aku bayar tiap2 bulan taw, bukan ntok tgk citer same...Contoh la kan, program sehati berdansa, ari2 ada je kat tb tu...bosan taw x!!!!

Disebabkan bosan yang melampau, aku beli novel..nk ilangkan rasa bosan...Aku beli novel Norhayati Ibrahim..tajuk dia INFERIOR..ok la citer tu...novel tu satu ari je abiskan baca.. Sekarang nie novel pn asik2 jalan cerita yang sama je kan...bosan gak...

Aku pn da xtaw ape dah aku nk meraban...so baik aku permisi dulu....

Salam Permisi...Ku undur diri....






-niger-

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pepek Semerbak????

jangan terkejutt okkk tgk tajuk tuh...sat g aku citer...nie nk story bnda lain dulu...

Sekarang nie aku baru pas abis present untuk projek aku...alhamdullilah, semuanya telah selesai dan selamat...Selepas nie bermula la aku dalam episod baru....

Semalam aku kelam kabut menyiapkan report akhir..nie la perangai ku dari dulu, suka wat keje last minit...SIAK!!!..tapi xpe, siap jugak....Tengah2 aku dok nk print tuh, aku lupa kaler ape yg perlu untuk cover dpn, lupa format dia mcm mane...Maka aku tgh meng'call' sume kengkawn ku.. Ape ke bangangnye..sume aku xdpt cll!!! Kalo dpat pn xjawab...Weh korang sume nie mogok xnk jawab cll aku ke???Berbakul2 aku sumpah seranah semalam..dah pukul 11 tu aku cll kawan ku Botak, nasib dia jawab...dia pn bitaw la..Kaler putih..

Ok dah setel bab keje, ari nie aku bawak puding buah dtg pat keje..sume aku panggil makan, makck2 cleaner sume datang...huahuahua...tp bukan aku yg wat...kakak aku yg wat..hehehehe...

Smalam gak aku merajuk ngn en tash, sbb smalam dia xcll aku, katenya tgh tgk drag kete kat sepang, sane bising, nnti xdgr ape aku ckp...ahh..alasan....kete yg lbh pnting dari aku ke???? xpe la, dah minat dia kan..kekadang time aku tgh tgk tb pn aku marah kalo dia cll...wakakakkaka... citer kat tb lebih penting dr cll ko okkkkk...hahahha

kelmarin aku gayut ngn en tash, biasala kalo dah sepasang kekasih gatal+gersang gayut, maka terselit la kisah2 18sx...dia ad citer kat aku pasal satu pencuci tandas or lantai la yg dijual kt sabah..namenyaaaaaaaaaa sungguh gilak!!! korang tgk ekh....

haaaaaaaaaaaa....ape ke bangangnye letak name mcm tuh..Sampai en tash suh aku beli, dengan harapan pepek aku harum ke?????bengong....wakakakka.... Dah xde name lain gamaknye dia nk letak kan.... Gambar nie di ambil di salah satu kedai kt sabah...hadoiiiyaaaiii....wakakakaka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Flash back...

Disaat aku dok bace surat khabar ari nie...banyak yang menceritakan masalah akhlak pemuda pemudi zaman sekarang....Tetiba aku teringat kisah aku dulu tahun 1998...aku masih menuntut dalam darjah 6.... Ceritanya begini...

Satu ari tuh, ada kawan pempuan ku bagitaw, kat umah dia ada satu video citer best..Dia kata abang dia suka tengok citer tuh..Masa tu zaman pakai video lagi, ape ekh orang panggil, sebelum zaman VCD..aku lupa la....xpe la, abaikan....

Pas tu aku cakap, nak tengok jugak kan..dia pun kate, "ok la, petang nie aku bawak video tu g umah ko la ekh, tengok kat umh ko boleh??" aku cakap la.."ok je, datang r..kita ajak kawan2 yang lain ekh" ...So petang tu datang la 4 orang kawan pempuan ku ke rumah..Nak tengok citer best neh...Bila pasang, mak aih....citer 18sx la..kecik2 dah tgk citer lesbian...Pas tgk satu aksi kiss pempuan same pempuan kan, aku ckp la" weh korang, xleh tengok la citer mcm neh, sat g ayah aku blk r" kitaorang pn stop la..Padahal dah separuh citer dah tgk...wakakakakakaka...

Esoknya, aku dengan semangat bercerita kat kawan2 pempuan yang lain, yang mana mereka x dapat sertai projek kat umah aku...Semangat aku bercerita, padahal masa tu cikgu tengah ada kat depan...Dah lame cikgu dok pandang2 aku borak je dari tadi..maka cikgu pn panggil la aku ke depan, kat meja guru...Dia tanya aku, dok bercerita pasal ape kan, macam best je...Aku diam je..xtaw nk bg alasan ape kat cikgu tuh..Sebelum aku bukak mulut, kawan aku dah menyampuk dari belakang..dia kata, aku tengok citer pempuan cium2, pas tu mandi *****. Cilanat kawan aku neh, dalam hati aku neh berbakul2 maki kat dia, babi la ko, bengong r ko...Cikgu terkejut...Cikgu tanya aku btol ke x..Tapi dari kecik telah diajar untuk tdak menipu..maka aku pn mengaku... Malu beb...malu sangat2..ni sume kawan aku punye pasal la, bawak citer tu g umah aku... Lama jugak la aku kena ceramah ngan cikgu, cikgu cakap, xleh tgk benda mcam tuh, nanti gelap hati, ilmu susah nak masuk...Maka insafla aku dengan kawan2 ku...Kawan2 aku pn kena same diceramah..hahahaa.a. Tapi malu kat mmber laki r...huhuhuh...

So kawan2 sume, jangan la tgk ekh citer2 macam tuh..Gelap hati nanti...dah la hati nie xberapa nk terang dah....adessshhhh....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KO AKAN NYESAL KALO KO.....

iye....ko akan nyesal kalo ko tahu sapa diri ini...kepada kawan2 alam maya...usahla la nk knal aku nie sape..nanti ko akan nyesal seumor hidup!!!!!

Aku baru dapat tag dari insan yang hanya mau dikenali sebagai neslo... Sayang seribu kali sayang, aku tidak dapat buat tag itu, kerana aku telah mengketogorikan diri ini sebagai ANTI TAG!!! Maaf yer dinda neslo... Kalo ko bagi duit, xpayah disuruh wat tag tuh, kerana diri ini dengan xmalunya akn buat...hahaha...nak taw kenapa???Sebab aku nie seorang yang boleh dikatakan mata duitan...wakakakkakaka...nak taw naper?? Dengarla kisah ini...

Pada satu malam tuh(baru semalam) seorang kekasih telah menghubungi kekasih hatinya....

kekasih: sayang...tgh wat ape tu?? abg rindula kat sayang...

pengikis: xde wat pe, tgh pandang cermin nie..tensen la abg....

kekasih: sayang tensen naper?? Nanti kita jmpe yer sayang, abg rindu la...

pengikis: (dah sengeh, tp still wat ayat menyampah lg) ala abg..xnak la jmpe..

kekasih: Naper nie syg...

pengikis :(yes2..dlm hati je) rambut dah xcantik la...dah mcm bulu penyapu dah..xnak jmpe sesape kalo rambut hodoh mcm neh!!!

kekasih: ooo..tensen sbb rambut yer...ok2..nanti kita g salon yer..

pengikis: abg belanje yer..(sambil wat sore manja)

kekasih: iye sayang...

pengikis: ala abg..xleh jmpe la..kasut da rosak la...

kekasih: laaa..kasut yg baru beli mggu lepas ke???( dia belanja gak, wakakakkaa)

pengikis: ye la..tu la abg..beli kasut murah..xnk r jmpe abg pkai kasut buruk..

kekasih: ye la...nnti abg belikan kasut baru...

pengikis: nie sayang abg neh...(sambil golek2 keriangan)


Amaran keras!! : JANGAN TIRU AKSI DI ATAS....

wakakakak...Malang sungguh Won Bin jadi kekasih ku...haahaha... Sbb itu la, aku hanya akn keluar dating pada hjg bln..sbb...paham2 la yerk....

Tapi kan....kite tetap sayang abg....kita hargai ape yg abg wat untuk kita....Luv u.....31/10 nie kita jmpe yerk....hahahha...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AKU POST LAGI

iye...aku post lagi..baisalah..mood blog baru kan...sedikit meroyan....hehehhee....Tapi ape yer aku nak story neh...mood nk posting ada, tp idea lak xde....WUT da HELL!!!!

aku baru abis menjalankan misi blog walking..banyak jugak la blog yang aku jelajah..baca entry diorang..kalo hasil penulisan mereka bagus..aku baca sampai entry diorang yang dah berkurun dan bersawang pun aku korek baca gak...ohhh..apakah aku nie jenis manusia yang xde keje..BUKAN....keje aku banyak..berlambak neh..ada sesape yang mahu tolong watkan?????

Sebenarnya aku nie jenis suka membaca...tapi sayang bacaan yang berunsurkan ilmiah...huh..baru 5 minit baca mataku dah stim....blom baca buku porno tuh..mata dan stim..kalo dah baca buku porno macam mana la gaya mata ku kan...ohhh..dah tersasul ke arah 18sx..tp dimaafkan sebab umo ku dah 22...ngeh..ngeh...

ahhh..lari tajuk..sambung balik..yerrr..aku suka membaca...aku suka membaca novel..sebab....sebab..best kot..hahhaa..sbbnya ialah ianya bukan berunsurkan bacaan ilmiah kot..Bila aku baca novel nie kan, aku rasa aku la heroin citer tu, sbb kebanyakan novel yang aku baca kan, mesti laki dia ensem, kaya, baik, owhhh...sangat sesuai untuk jd teman hidupku..ada sesape punya ciri mcm tuh??sila hantar resume anda kepada email neh, akugediknkmapos@yahoo.com . **sila hantar slip gaji sekali yer**Aku juga suka membaca hasil penulisan yang relax...best..boleh wat aku mengilai cam pontianak, gelak smpai terkencing..erk...pernah ke????

oh yer..blog baru nie aku nk pilih warna itam..suram..xde la kalerful macam blog aku yang dulu... Sebenarnya ni la warna dalam hidupku..suram..nope interesting..life yang same tiap2 hari..aku bosan...Ade sesape yang mahu tlg catkan warna hidupku dengan kaler yang menarik??? Mesti korang xnak kan kawan dengan aku lepas taw life aku yang suram, bosan neh...xpe..aku paham...
Aku sedar aku sape...mungkin aku ni insan yang xlayak untk memiliki kawan...memiliki insan yang disayangi...

Blog nie gak aku xletakkan cet box...sebab aku taw..xde org gak yang nk borak ngn aku kan..ape guna kalo letak cet box...tp aku sorang je yang dok cet dalam tuh..WUT da HELL!!!!


"sayang, bila u nk masuk pinang i??"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PERMULAAN

Assalamualaikum...permulaan untuk aku membuka lembaran baru....hahahhaa...akhirnya aku telah create satu blog baru, setelah menghadapi tekanan yang hebat kesan dari blog ku yang lalu...

Sekarang ini, biarlah aku muncul dengan identiti baru...

APE-KO-KESAH???

Aku sangat suke dengan name baru blog aku...APE KO KESAH aku nak tulis ape kt blog aku..nie blog aku punye la!!!! suke ati tok nenek aku la aku nk citer ape pon!!!!! Jangan ko nk sebok hal ak OKKKKKK!!! aku xpenah pun sebok nk taw hal ko...nk taw ape kaler spender ko pakai ari ni!!!

Tapi naper ko nk kesah hidup aku????? Tolong...benarkan aku bahagia dalam dunia ciptaan aku nie....Benarkan aku bebas untuk menaip ape yang aku suke....Plsssss......

hahahahaa....aku suke...akhirnya aku dapat jadi diri yang sebenar...sebab pada blog lalu...aku rasa itu bukan diri aku..bila nk wat entry baru pn rasa mcm xde mood..Kekadang tu bila aku nk berkongsi cerita dengan pembaca alam maya nie, rasa cerita yang nk disampaikan itu xsampai....
rasa macam.......arghhhhh....rasa la mcm ape pn...ape ko kesah kan...hahhahaha....

Dulu aku selalu lepak dalam chat room untuk hilangkan rasa bosan...tapi ada je org PHD dalam tu...akhirnya aku membawa diri...cuba untuk hilangkan tekanan, kebosanan, kegilaan, kebengongan, dan sbgainya dalam dunia blog...Tapi kusangka panas ke petang, rupanya ribut petir di siang ari....Dalam dunia blog pn sama la... Kenapa mane2 pn ada je org perangai mcm tu...
haissshhhhhhh......Ni la manusia kan....BONGOKSSSSSS!!!!!!!!

Perlukah aku memberitahu identiti yg sebenar untuk blog nie?????? WUT de Hell!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Little Precious baby...